57066186_2113422802081930_6146340681544630272_n

U utorak, 16. travnja, u tvrtki Bornfight održano je predavanje u sklopu App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih i web rješenja. Predavanje su održali zaposlenici Bornfighta, Tomislav Smrečki i Elena Crnković, koji su ujedno i bivši natjecatelji App Start Contesta, a tema održanog predavanja je bila Getting the V in MVP.

bornfight_2019-6970

Predavači su natjecateljima ukazali na potrebu ispitivanja tržišta kao i na jednostavnost korisničkog sučelja. Na predavanju su istaknuli prednosti koje se dobivaju kada se kreće s jednostavnom, tj. MVP verzijom proizvoda te kako pronaći tu jedinstvenu i jezgrenu funkcionalnost programskog rješenja na koju se potrebno orijentirati. Predavači su naglasili i važnost korisničkog feedbacka, a razvoj programskog rješenja pojasnili su jednom rečenicom: “Korisničko sučelje je kao šala! Ako ga moraš objašnjavati, nije toliko dobro.”

Osim mnogobrojnih tips’n’tricksa, Elena je podijelila i svoje iskustvo sudjelovanja na natjecanju i kako joj je ono pomoglo u osobnom razvoju: “Sudjelovanje na natjecanju jako mi je pomoglo jer sam kolege s kojima sada radim upoznala na natjecanju. Jako sam puno naučila o razvoju softvera stoga sam se odlučila nastaviti razvijati u tom smjeru. Mogu reći da je sudjelovanje na natjecanju bila prekretnica u mojoj karijeri.“

bornfight_2019-6946

App Start Contest je natjecanje koje se uspješno održava 12. godinu zaredom, a glavni je cilj motivirati studente da naprave svoj prvi korak prema izradi kvalitetnog programskog rješenja. Za više informacija o natjecanju posjetite našu Facebook stranicu.

Vinko Rajič