U ponedjeljak, 19.1., na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu održano je svečano otvorenje natjecanja Mozgalo.

Na samom početku, pozdravila nas je Marina Klanjčić, članica tima Mozgalo koja je vodila cijeli događaj. Nakon Marine, Filip Cindrić kratko je predstavio udrugu eSTUDENT, a Marko Markežić, voditelj ovogodišnjeg natjecanja, predstavio je samo natjecanje pred punom dvoranom znatiželjnih studenata.

Imali smo i priliku čuti iz prve ruke kako je to bilo prošle godine, u prvoj godini održavanja natjecanja. Prošlogodišnji pobjednici objasnili su nam na čemu su oni radili te na koji način su osmislili rješenje, ali su i upozorili na prepreke na koje su pritom naišli. Svojim pozitivnim iskustvom dodatno su motivirali sve prisutne da se posvete ovogodišnjoj temi i prijave na natjecanje.

Predstavili su nam se partneri natjecanja – tvrtke CROZ, Altus, Infobip i PBZ. Svi su održali kratki govor u kojem su opisali svoje područje rada, te je PBZ, koji nije mogao prisustvovati predavanju poslao kratki video.

Nakon toga je naš glavni partner NEOS predstavio svoje područje rada, pa i ovogodišnju temu natjecanja te pojasnio što se od natjecatelja očekuje. Njihov je zadatak predvidjeti odgovor korisnika na marketinšku kampanju i ponude, a uz to je predstavljen i skup podataka, koji se sastoji od osobina korisnika poput dobi, bračnog statusa, mjesta stanovanja i slično. Ponovili su još jednom timeline natjecanja koji je bio poznat od prije te su naglasili kako stoje na raspolaganju svim natjecateljima za bilo kakva pitanja.

Pred kraj je Tamara Sente, zamjenica voditelja, zahvalila parterima na ukazanom povjerenju i objasnila zainteresiranima na koji način se mogu prijaviti na natjecanje te koji uvjeti pritom moraju biti zadovoljeni. Naglasila je i kako sudjelovanje na natjecanju donosi brojne prednosti, među kojima je i mogućnost lakšeg zapošljavanja u budućnosti kao i vrijedne nagrade koje se mogu osvojiti.

Dvorana je bila prepuna i tražilo se nekoliko mjesta više, a dio otvaranja bio je popraćen i snimljen za Jabuka TV. Predavanje je dostupno i online.