IMG_9867-min

 

Natjecanje Case Study Competition stiglo je do svoga kraja i tim je povodom 24. svibnja održana završnica na kojoj su proglašeni svi pobjednici ovogodišnjega natjecanja. Završnica se održala u kazalištu Gavella, a osim Ive Šulentić koja je bila ponosna voditeljica ovogodišnjega programa – publici su se obratili i mnogi drugi. Poruku podrške sudionicima i čestitku pobjednicima prvo je izrazio doc. dr. sc. Božidar Jaković, prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom s Ekonomskog fakulteta nakon kojega je lijepu riječ sudionicima uputila i predsjednica udruge eSTUDENT Martina Radanović. Posjetitelje je podsjetila koliko je Case Study Competition vrijedan projekt na kojem je zaista važno sudjelovati iz razloga što nudi mnoge prilike za budućnost i sudionicima, a ne samo pobjednicima te može biti početak poslovnoga puta za mnoge studente. Tijekom pauza u programu, publiku je opuštao studentski bend koji izvodi cover obrade poznatih pop pjesama uz miran zvuk akustične gitare. Bend Friday Vibes sastoji se od gitarista Jana Jakovljeva te Krune Crnjak i Marije Tičić na mjestu vokala. Osim njih, publiku je svojim nastupom počastila i plesna dancehall skupina Cromaicanz.

Pri proglašenju pobjednika, predstavnici timova, a u nekim slučajevima i cijeli tim, došli su na pozornicu po svoju glavnu nagradu i dodatne nagrade u obliku raskošnih goodie bag-ova. Prilikom predstavljanja tima i zadatka na kojemu su radili, dobiven je i feedback partnera, odnosno komentar i pohvale za kreirana rješenja i njihovu prezentaciju. Nagradu su timovima predali predstavnici partnera, a uz svaki tim nagradu je preuzeo i njegov koordinator. Nakon zajedničke fotografije svih sudionika, završnu riječ održale su ovogodišnje voditeljice natjecanja Ivana Cvitković i Jelena Hruška. Osim zahvale svima koji su podržali projekt, osvrnule su se na sve izazove u organizaciji i zahvalile svima koji su pomogli da se ti izazovi savladaju svi putem te da se projekt uspješno završi. Neki od ovogodišnjih natjecatelja (studenti Luka Pap i Nedeljko Lužija)  odvažno su se prijavili za rješavanje dva case studyja, no njihov se trud na kraju isplatio s obzirom da su za jedno rješenje osvojili drugo mjesto, dok su za za drugo bili nagrađeni prvim mjestom. Nakon završetka predstavljanja pobjednika, za sve sudionike organiziran je domjenak i druženje. Tom su prilikom neki od studenata rekli svoje mišljenje o natjecanju te kakvo je iskustvo bilo biti dio priče Case Study Competitiona. Jedna od studentica iz pobjedničkoga tima koji je osvojio treće mjesto navela je kako je ona doživjela ovogodišnje izdanje  natjecanja:

“Našem timu je ovo druga godina na Case Study Competitionu pa je strah svakako bio manji nego prvi put. Prošlogodišnje natjecanje bilo je jako zabavno i iz tog razloga smo se odlučile prijaviti i ove godine. Osim toga, case koji smo odabrale bio nam je izuzetno interesantan jer je je ostavljao puno mogućnosti – mogle smo mnogo toga implementirati, a krajnji rezultat je bila naša kreativnost i zabava.”

IMG_9661-min

Dok su neki natjecatelji već imali iskustva s rješavanjem case studyja, dio njih  ove se godine prvi put susreo s Case Study Competitionom, a kakav je to doživljaj za jednoga studenta rekao nam je mladi pobjednik i ponosni nositelj drugoga osvojenog mjesta:

“S obzirom da je ovo prvi put da smo se prijavili na ovakvo studentsko natjecanje, sretan sam da mogu biti među pobjednicima. Na rješenju smo radili doista detaljno, ali pri tome nije nedostajalo zabave. Osim nagrade, upoznali smo mnogo odličnih ljudi i svakome studentu preporučujem sudjelovanje jer i s malo truda može mnogo toga postići.”

Još jedno izdanje vodećeg regionalnog natjecanja u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva došlo je svom kraju. Case Study Competition i ove je godine omogućio mnogim studentima da pokažu i budu prepoznati za svoju kreativnost i radišnost te pokazao koliko je doista važno biti dobar timski igrač. S druge su strane mnoge tvrtke imale mogućnost vidjeti na koji način razmišljaju njihovi potencijalni budući zaposlenici i suradnici te im pružiti priliku da započnu svoj profesionalni put.

Sara Radaković