Mozgalo_prezentacijske_4.5 (1)

U organizaciji eSTUDENTa, na FER-u je održana zadnja radionica natjecanja Mozgalo pod nazivom ˝Prezentacijske vještine˝. Prezentacija je važan dio ukupnog predanog rješenja i ona nosi čak 15 posto bodova zato su Filip Miko i Ana Gazivoda iz Infobipa na radionici podijelili studentima korisne savjete koje mogu primijeniti za svaku prezentaciju.

„Zanimljivi rezultati ne čine sami po sebi dobru prezentaciju“, istaknuo je odmah na početku Filip Miko. Nekada možete dobiti ne tako zanimljive rezultate, a odlično ih prikazati dok postoje situacije u kojima možete dobiti odlične rezultate, ali ih ne uspjeti dobro prezentirati i prenijeti svoju ideju publici ili u ovom slučaju žiriju natjecanja.Mozgalo_prezentacijske_4.5 (9)

U današnje vrijeme svi trebaju savladati prezentacijske vještine pa tako i IT profesionalci zato ste na radionici mogli naučiti kako prezentirati ideju, kako kreirati atraktivan sadržaj, zašto je važno analizirati publiku te koliko je važan govor tijela tijekom prezentiranja i još mnogo toga.

Filip se potrudio proći sve segmente prezentiranja od uvoda do zaključka pa sve do mogućih strahova i prepreka. On kaže kako „postoje dvije vrste prezentera, a to su oni koji su nervozni i oni koji lažu.“ Glavni neprijatelj uspješno odrađenoj prezentaciji je strah ili trema i zato je iznimno važno dobro se pripremiti i naučiti kontrolirati taj strah pomoću raznih trikova, a samo neki od njih su razgovor s ljudima, hodanje po prostoriji, meditacija ili što češće prezentiranje.

Vrlo je važno da svi članovi tima budu jednako dobro pripremljeni te samo tako mogu kao pravi tim odraditi prezentaciju ukupnog rješenja „Svi trebaju biti spremni, ako jedan zablokira neće svi“, Ana Gazivoda istaknula je jedan od ključnih savjeta Mozgalo_prezentacijske_4.5 (3)za natjecatelje.

„Shvatili smo na što trebamo obratiti pažnju prilikom vlastitog prezentiranja i nadam se da ćemo to uspjeti uspješno primijeniti“, rekla je Katarina Vulić, studentica Prirodoslovno – matematičkog fakulteta na fizičkom odsjeku.

U slučaju da vam je nešto promaknulo na radionici ili niste uspjeli doći, prezentaciju možete pogledati ovdje.

Rok za predaju rješenja je 14.05. što znači da natjecanje postaje sve napetije i sve se više bliži velikoj završnici. Nastavite i dalje pratiti Mozgalo na službenoj web i Facebook stranici kako ne biste ništa propustili.

Čestitke svima što ste dospjeli ovako daleko i puno sreće do kraja!