IMG_20160412_181358

U organizaciji eSTUDENTa, na PMF-u je održana treća radionica natjecanja Mozgalo na temu “Social network analysis (SNA)”. Prvi dio radionice zamišljen je kao teorijski, dok su u drugom dijelu izneseni primjeri iz prakse kako bi se studentima jasnije prikazalo navedeno područje.

Društvene mreže postoje oduvijek, samo ih sad možemo analizirati”, riječi su Renea Ahela, Vipnetovog data mining experta, kojim je okupljene studente uveo u teorijski dio analize društvenih mreža. Detaljniji uvod u područje, točnije u difuzijsku i grupnu analizu društvenih mreža, studentima je prikazala Lada Banić, viša konzultantica Poslovne inteligencije.

IMG_20160412_181347Praktični dio radionice vodili su Renee Ahel i Iva Sorić, mlađa konzultantica u Poslovnoj inteligenciji. Renee je prikazao rijetko dostupan primjer analize društvenih mreža kroz studiju društvenih mreža indijskog mobilnog operatera bazirane na pozivima (CDR), dok je Iva u R-u pokazala osnove korištenja igrapha na podacima s Facebooka, odnosno na razmjenjivanju poruka među ljudima.

Moram priznati da mi se radionica svidjela zato što je to konačno neka primjena sve te, amo reći, apstrakcije u poslovnom svijetu, nešto što se stvarno događa. Vjerujem da ću ovo što sam danas naučila primijeniti i dalje u natjecanju”, svoje dojmove ispričala nam je Helena s PMF-a.

Ovo su samo neke od novih i zanimljivih informacija koje možeš saznati na radionicama. Takve informacije ti zaista mogu pomoći u izradi što kvalitetnijeg rješenja i povećati šanse za pobjedu. Za natjecatelje će kroz sljedeći tjedan biti organizirane konzultacije, zato prati Mozgalo na web-u i Facebook-u kako ne bi propustio nijednu bitnu informaciju.

A u slučaju da se nisi prijavio na natjecanje ove godine to ne znači da nisi dobrodošao. Naprotiv, radionice su otvorene za sve studente.

Vidimo se na sljedećoj radionici!