1527706157_tmp_IMG_0150

U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. u Hugo’s Baru održana je završnica Vizionara, najvećeg hrvatskog studentskog natjecanja u dizajnu. Svrha ovog projekta je omogućiti mladim kreativcima da putem natječaja pokažu svoje dizajnerske sposobnosti i talente te da se povežu s potencijalnim poslodavcima. Na završnici je devet najboljih finalista imalo priliku stručnom žiriju predstaviti svoja rješenja ovogodišnjih slučajeva čiji su naručitelji bili 24 sata i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Nakon uvodne riječi predsjednice udruge eSTUDENT, Martine Radanović, četiri finalista predstavila su svoje rješenje za slučaj 24 sata pod nazivom “Identitet video produkcije 24 sata”. Svaki tim imao je pet minuta da oduševi žiri svojim rješenjem, nakon čega je ostalih pet finalista predstavilo svoja rješenja za FER-ov slučaj „Dizajn interijera FER-ovog startup inkubatora – SPOCK“. Stručni žiri koji je ocjenjivao kako su natjecatelji osmislili jedinstven vizualni identitet za videe koji se objavljuju na portalu 24 sata činili su informatički dizajner Milan Bajić iz centra za multimediju na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu; kreativni direktor i suosnivač reklamne agencije Bruketa&Žinić&Grey, Nikola Žinić; Kreativni direktor agencije I TO NIJE SVE, Alen Kekić; te predstavnica 24 sata, Anela Kuburaš, dok su ravnateljica škole Callegari, arhitektica Nevenka Kršilović; profesorica unutarnjeg uređenja na školi Callegari, Tea Matija Tolić; osnivač i kreativni direktor agencije Brigada, Damjan Geber; te naručiteljica FER-ovog zadatka, Iva Gospodnetić iz fakultetskog Centra karijera ocjenjivali kako su natjecatelji osmislili dizajn interjera za FER-ov slučaj. Nakon što su svi predstavili svoja rješenja, na red je došao žiri koji je odlučio da su za slučaj 24 sata najbolje rješenje ponudili Ivana Marušić i Toma Kezić te time osvojili prvo mjesto i 4000 kuna. “Iskreno nismo baš očekivali pobjedu od početka. Nakon što smo prošli u finale postali samo sigurniji u sebe. Ovo nam je bilo odlično iskustvo jer smo prva godina i prvi put sudjelujemo na Vizionaru tako da smo jako puno naučili i jako smo zadovoljni”, svoje dojmove podijelila je Ivana Marušić. Drugo mjesto i 2000 kuna osvojila je Jelena Mandić, dok je treće mjesto i 1000 kuna pripalo Barbari Vučić i Andrei Holetić. Najbolje rješenje za FER-ov slučaj osmislio je Luka Palestrina Mazić i osvojio prvo mjesto te 4000 kuna te poručio kako ga možemo očekivati i sljedeće godine: “Smatram ovo odličnim medijom za prezentaciju projekata široj javnosti i investitorima. U svakom slučaju prijavio bih se ponovo budući da sam se na prvoj godini prijavio i osvojio treće mjesto i mislim da je sad na redu da osvojim to drugo mjesto”. Drugo mjesto i 2000 kuna pripalo je Ani Korugi i Božici Marukić, a na trećem mjestu našli su se Juraj Pavlek i Matea Pinjušić koji su osvojili 1000 kuna.

1527705982_tmp_IMG_01331527705929_tmp_IMG_0138

Cijela završnica prošla je u opuštenoj atmosferi, a nakon proglašenja pobjednika, tim Vizionar zahvalio se naručiteljima, 24 sata i FER-u; partnerima natjecanja, kreativnoj agenciji I TO NIJE SVE, agenciji za izradu mobilnih aplikacija FIVE, najvećoj hrvatskoj game development tvrtki Nanobit i pozvao sve prisutne na izložbu izvanrednih vizionara eSTUDENTovog tima zaduženog za vizualnu komunikaciju.

Lana Bradašić