IMG_2020

eSTUDENTov Tim za popularizaciju znanosti je 26. siječnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održao “Real life angry birds”. Aktivnost održana u sklopu Noći muzeja,  omogućila je prisutnoj djeci, ali i roditeljima, da se okušaju u slavnoj računalnoj igrici pretočenoj u stvarnost.

IMG_2005

“Real life angry birds” osmišljena je tako da su sudionici plišanog ljutka stavili na elastičnu traku koju su povukli prema sebi što su više mogli, a nakon toga su ispucali svoje plišance u naciljane kutije s balonima. Igra je smatrana uspješnom ako je naslagana prepreka bila srušena.

IMG_2026

Iako je aktivnost primarno bila namijenjena djeci, tu se našao i pokoji student te roditelj. Koliko je igra bila zabavna, svjedoči i red za čekanje, koji se nije smanjivao od početka same manifestacije pa do njezina kraja, u ponoć.

Mali Borna je istaknuo kako mu je ova verzija bila jednako zabavna kao i računalna, dok je David iskazao potpuno oduševljenje igrom: “Ova verzija je puno bolja! Super mi je bilo!” Osim dječaka, zabavnom druženju je prisustvovalo i nekoliko djevojčica, poput petogodišnje Tee koja, unatoč zavidnom šutu, nikada nije čula za igricu.

IMG_2018

Svaki sudionik na poklon je dobio lopticu s FER-ovim logom, a članovi tima Popularizacije znanosti su ovoga puta, uz dječji uzrast,  uspjeli zabaviti i one starije.

Paola Franković