DSC_4583

eSTUDENTov tim Consulting team URED je 23. veljače u suradnji s poznatom konzultantskom kućom McKinsey&Company prisustvovao dvosatnoj radionici, čiji je cilj bio unaprijediti znanja i vještine sudionika pomoću primjera iz prakse. Sama radionica je održana u McKinsey&Companyu, a predavači radionice Antonio Pappo (Business Analyst) i Filip Tremac (Research Analyst) su članovima tima Consulting team URED i manjem dijelu Udruge pružili uvid u način funkcioniranja jedne takve kompanije.

DSC_4497

McKinsey & Company je globalna kompanija koja se bavi menadžment konzaltingom. Zagrebački ured je povjerljivi partner kompanijama i vladinim institucijama u jugoistočnoj i centralnoj Europi, a bivši zaposlenici ove tvrtke se danas nalaze na vodećim pozicijama u drugim velikim kompanijama i institucijama. McKinsey&Company pomaže vodećim tvrtkama u njihovom rastu i transformaciji gospodarstva.

DSC_4580

Na održanoj radionici su članovi tima Consulting team URED i manji dio prisutnih članova eSTUDENTa imali prilike raditi na kratkom case studyju za proizvođača čokolade te naučiti kako pristupiti problemu, kvalitetno definirati i strukturirati poslovni plan te upravljati vremenom i raspoloživim resursima. Jedan od sudionika Josip Kartelo je iskazao svoje oduševljenje istom:

“Rješavajući poslovni slučaj ostao sam fasciniran kako se u McKinseyu rješavaju složene stvari na jednostavan način. Zaključio sam kako nije stvar u odgovoru već u pitanju. Svidjela mi se primjenjivost u svakodnevnom životu koju McKinsey pruža.”

DSC_4443

S druge strane jedan od zaposlenika McKinsey&Companya nam je istaknuo svoje mišljenje o studentskim inicijativama poput projekta URED Consulting team:

“Studentske inicijative poput projekta URED Consulting team su ono što razlikuje studente koji imaju ambiciju od ostalih. Inicijativu pohvaljujemo i smatramo kako takvih inicijativa treba još više jer na taj način studenti pokazuju proaktivnost i želju za učenjem i iskustvom što poslodavci cijene. Bilo nam je drago započeti suradnju sa udrugom te nam je bilo iznimna čast pripremiti radionicu. Veselimo se nastavku suradnje.”

mckinsey

Za kraj je važno zahvaliti se predavačima na vrhunskoj organizaciji radionice, kao i na nesebičnom dijeljenju znanja. Ujedno valja istaknuti i posebnu zahvalu Teni Tomaš iz ljudskih potencijala koja je uvelike pridonijela organizaciji ove radionice.

Paola Franković