FB_COVER-FINAL-2-01

U ponedjeljak, 3. travnja u 18 sati, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, održat će se predavanje Igora Mikloušića o evoluciji ljudske psihe. Predavanje, intrigantnog naziva – PRIMATivizam, odgovorit će nam na pitanja o tome što je i kako se razvila ljudska priroda, kako pojedinac može obuzdati primata u sebi i mnoga druga.

Predavanje će održati Igor Mikloušić, evolucijski psiholog zaposlen na Institutu Ivo Pilar kao viši asistent te asistent na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje parapsihologiju i evolucijsku psihologiju. O ovom predavanju kaže:

Proći ćemo kratku povijest čovječanstva kao vrste i pokazati kako je negiranje naše evolucijske povijesti bila jedna od najvećih prepreka napretka društvenih znanosti. Također, sva naša glupa, iracionalna i neshvatljiva ponašanja će postati razumljiva, jednom, kada kroz evolucijsku prizmu pogledamo na sve od seksa, datinga, ljubavi i morala do ekonomije, marketinga, politike i rata. Na kraju, vratit ćemo se na razinu pojedinca i vidjeti kako s par malih trikova možemo obuzdati primata u sebi.

Više informacija potražite na službenom facebook eventu.

Žana Jukić