eStudent Logo
Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Autor: Katarina Sekol, 10. 06. 2022.

U nedjelju, 5. lipnja održan je humanitarni buvljak u svima već dobro poznatom Krivom putu. Članice eSTUDENTova tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti prodavale su različite komade odjeće po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a na buvljaku je ukupno prikupljeno 2 600 kuna. Novac će se donirati u obliku materijalnih potrepština vanjskim korisnicima Doma za starije i nemoćne Dubrava.

 

Svi su pronašli nešto za sebe i donirali novac potrebitima

 

Ovim humanitarnim buvljakom priveli smo kraju još jedan hvalevrijedan projekt čije su radionice i predavanja osvijestile brojne mlade ljude ne samo da trebamo brinuti o okolišu nego i jedni o drugima.

„Predavanja su pokrila širok spektar ekoloških tema, a kroz radionice smo naučili prenamijeniti razne svakodnevne stvari umjesto da ih bacimo. Odaziv nije bio loš, ali naravno, uvijek nam je cilj doprijeti do što većeg broja ljudi.“ – rekle su Dora Nevidal i Jana Gaži, voditeljice tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti i organizatorice projekta.

 

 

Glavni cilj ovoga projekta bio je potaknuti ljude na razmišljanje i promjenu njihovih loših navika koje utječu na okoliš i život budućih generacija. Ponekad zbog užurbanosti i stresa nismo ni svjesni koliko neke naše akcije utječu na okolinu u kojoj se nalazimo. Ako želimo napraviti značajan korak prema pozitivnoj promjeni moramo usporiti, osvrnuti se oko sebe i dobro razmisliti. Zar vas ne zanima kako bi svijet izgledao da ljudi više brinu jedni o drugima? Zar vas ne zanima kako bi Zemlja izgledala da se prema njoj odnosimo s poštovanjem i čuvamo prirodu i njezine stanovnike? Postoji samo jedan način da saznamo.

 

Saznaj više!

O novim projektima i nadolazećim događajima čitajte na našem webu te zapratite Facebook, Instagram i LinkedIn profile. Ako ne želite propustiti novosti koje donosimo, pretplatite se na naš newsletter.

Ostale objave

25. 06. 2022.

POPZNAN na “Danu za znanost”: zašto plutamo na površini mora i što će mi kvasac u kuhinji?

Radionica o svojstvima vode, hidrološkom ciklusu i kvascima predstavljena je i u Koprivnici.

24. 06. 2022.

POPZNAN među osnovnoškolcima: kreativno i dinamično učenje o vodenom ekosustavu

Kroz interaktivnu radionicu učenici su saznali više o vodi u prirodi, mikroorganizmima te flori i fauni vodenog staništa.

20. 06. 2022.

STARTER - tvoja priprema za poslovni svijet

Upoznaj STARTER - tim koji donosi iskustva poslovnog svijeta u studentski život i ispravlja životopise. Saznaj što sve možeš nauči...

13. 06. 2022.

Upoznajmo eSTUDENT mrežu iz Varaždina, tim koji se ističe svojim humanitarnim projektima!

Saznaj nešto više o timu Varaždin, malom, ali predanom timu!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri