eStudent Logo
Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Zeleni eMJESEC završio je uspješnim humanitarnim buvljakom

Autor: Katarina Sekol, 10. 06. 2022.

U nedjelju, 5. lipnja održan je humanitarni buvljak u svima već dobro poznatom Krivom putu. Članice eSTUDENTova tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti prodavale su različite komade odjeće po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a na buvljaku je ukupno prikupljeno 2 600 kuna. Novac će se donirati u obliku materijalnih potrepština vanjskim korisnicima Doma za starije i nemoćne Dubrava.

 

Svi su pronašli nešto za sebe i donirali novac potrebitima

 

Ovim humanitarnim buvljakom priveli smo kraju još jedan hvalevrijedan projekt čije su radionice i predavanja osvijestile brojne mlade ljude ne samo da trebamo brinuti o okolišu nego i jedni o drugima.

„Predavanja su pokrila širok spektar ekoloških tema, a kroz radionice smo naučili prenamijeniti razne svakodnevne stvari umjesto da ih bacimo. Odaziv nije bio loš, ali naravno, uvijek nam je cilj doprijeti do što većeg broja ljudi.“ – rekle su Dora Nevidal i Jana Gaži, voditeljice tima Dobrotvorne i ekološke aktivnosti i organizatorice projekta.

 

 

Glavni cilj ovoga projekta bio je potaknuti ljude na razmišljanje i promjenu njihovih loših navika koje utječu na okoliš i život budućih generacija. Ponekad zbog užurbanosti i stresa nismo ni svjesni koliko neke naše akcije utječu na okolinu u kojoj se nalazimo. Ako želimo napraviti značajan korak prema pozitivnoj promjeni moramo usporiti, osvrnuti se oko sebe i dobro razmisliti. Zar vas ne zanima kako bi svijet izgledao da ljudi više brinu jedni o drugima? Zar vas ne zanima kako bi Zemlja izgledala da se prema njoj odnosimo s poštovanjem i čuvamo prirodu i njezine stanovnike? Postoji samo jedan način da saznamo.

 

Saznaj više!

O novim projektima i nadolazećim događajima čitajte na našem webu te zapratite Facebook, Instagram i LinkedIn profile. Ako ne želite propustiti novosti koje donosimo, pretplatite se na naš newsletter.

Ostale objave

30. 11. 2022.

Što ti je činiti kako bi pronašao/la studentski posao u struci?

Studentski posao u struci odlično je rješenje za sve studente kojima fakultet ne nudi studentsku praksu.

30. 11. 2022.

Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Zainteresirani studenti dijelom projekta mogu postati prijavom do 9. prosinca

27. 11. 2022.

PLIVA: Lokalni posao s globalnom karijerom

Zaposlenici PLIVE i Teva grupe ugostili su studente kako bih ih upoznali s IT dijelom ovog farmaceutskog poduzeća

23. 11. 2022.

Psihoterapija s Instagrama: širenje svijesti ili veličanje mentalnih oboljenja?

Društvene mreže postaju glavni izvor informiranja, bilo o znanosti, politici ili popularnoj kulturi, ali gdje podvući crtu?

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri