eStudent Logo
Završno slijetanje - Održane su posljednje dvije radionice projekta Karijerni aerodrom

Završno slijetanje - Održane su posljednje dvije radionice projekta Karijerni aerodrom

Autor: Blanka Gojak, 20. 04. 2021.

U tjednu od 12. do 16. travnja održane su radionice u sklopu projekta Karijerni aerodrom. Projekt pomaže mladima uspješno se pripremiti za pronalazak posla. Prva tri dana studenti su naučili kako pravilno napisati CV i motivacijsko pismo, kako se pripremiti za razgovor za posao te što ih očekuje u selekcijskom procesu velikih kompanija.  Posljednje dvije teme radionica bile su LinkedIn za genZ i Young Millennialse koju je održala  Maja Krištafor i panel rasprava Josipa Vuletića predstavnika Infobipa Maje Pranjić iz Zagrebačke banke koji su govorili kako od studentskog posla doći do karijere. 

LinkedIn - platforma koja određuje vašu karijeru, a ne samo online životopis

Maja Krištafor vodila je radionicu posvećenu LinkedIn platformi i kako ju pravilno koristiti kako bi ju maksimalno iskoristili. LinkedIn je profesionalna društvena mreža koja trenutno doživljava veliki uspon u Hrvatskoj. Ima vrlo dobru optimizaciju i ako  pretražiš svoje ime na Google tražilici u prvih 5 rezultata nalazi se tvoj LinkedIn profil. Maja je otkrila studentima i neke korisne savjete kako da njihov profil bude zapažen: svakih tri do šest mjeseci potrebno je malo promijeniti profil jer to čini srž osobnog brendiranja, otvori profil na mailu koji zaista koristiš, slika profila i naslovna fotografija  stvaraju prvi dojam i važno je da su profesionalne i dobre rezolucije, preporuka je na LinkedInu pisati na engleskom jeziku kako bi te i inozemni poslodavci mogli zamijetiti. Također važno je znati pravila kako kvalitetno  objavljivati sadržaj na ovoj platformi zato je Maja istaknula sljedeće -  što god objavljuješ, treba imati kontekst odnosno treba postojati razlog objavljivanja. Na LinkedInu možeš pronaći razne prakse, poslove i umrežiti se s različitim ljudima iz poslovnog svijeta, zato ako već nisi kreiraj LinkedIn profil i otvori nova vrata za svoje poslovne mogućnosti.

Kako izgraditi karijeru od studentskog posla

Na panel raspravi u petak 16. travnja predstavnici Infobipa - Josip Vuletić i Zagrebačke banke - Maja Pranjić objasnili su nam kako se studente tretira u njihovim kompanijama. Oba poduzeća ako zaposle studenta gledaju na njega kao ravnopravnog zaposlenika, pružaju mu priliku za daljnji razvoj i napredak, pozvan je na team buildinge i druženja, upoznaju ga s višim menadžerima i odlazi na sastankena kojima može sudjelovati i iskazati svoje mišljenje. Ovisno o ambiciji i trudu student može napredovati već za studentskih dana, a kada diplomira pruža mu se prilika trajnog zaposlenja. Oba poduzeća naglasila su da shvaćaju kako je studij ipak prioritet i njihova fleksibilnost prema studentskim obvezama je maksimalna. Ono što im je trenutno najveći izazov je rad od kuće i kako najlakše studentu pokazati posao virtualno. Mladi i zadovoljni ljudi pokretači su dobrog poslovanja tako da se i Zagrebačka banka i Infobip trude održati svoje zaposlenike sretnima i pružati im konstantne prilike za osobni rast i razvoj.

Prati našu web stranicu, STARTER web stranicu, društvene mreže, Facebook, Instagram  i LinkedIn kako bi saznao sve detalje o projektu!

Saznaj na vrijeme sve novosti koje donosi eSTUDENT u novoj akademskoj godini i pretplati se na naš newsletter.  Također se prijavi u STARTER Sustav i dobivaj na vrijeme informacije o studentskim praksama, poslovima i pripravništvima.

Ostale objave

07. 05. 2021.

Product Development - "Zero to Hero" radionica s Rimac Automobilima

Održana je "Zero to Hero" radionica od strane Rimac Automobila i LUMEN Developmenta.

04. 05. 2021.

Više od 60 studenata pronašlo svoj match: Prvi Career Match Day

Završio je prvi Career Match Day, događaj koji je namijenjen studentima te spaja speed date i intervju za posao.

03. 05. 2021.

Na izletu kod L'Oreala - IBRM

L’Oreal nas je virtualno ugostio u obliku izleta na buduće radno mjesto 29. travnja 2021. godine kako bi dali bolji uvid u njihovo...

02. 05. 2021.

Priručnik za preživljavanje u slučajnom svijetu - druga po redu radionica LUMEN Data science

Lovre Pešut iz Megatrend-a održao je radionicu na temu meta-analize za natjecatelje LUMEN Data science

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri