eStudent Logo
Zašto je važno da nam se pridružiš u Varaždinu iduće subote

Zašto je važno da nam se pridružiš u Varaždinu iduće subote

Autor: Marija Pažin, 12. 05. 2023.

U subotu, 20. svibnja, održat će se humanitarna utrka „Zasvijetli za druge“ u organizaciji eSTUDENTovog tima Mreža Varaždin

Počinje u 10:00 sati na kupalištu na Dravi, a utrkivat će se na dionicama od 2 500 i 6 250 m u muškoj i ženskoj grupi. Sudjelovanje iznosi 7 eura po osobi.

Zašto se prijaviti na Zasvijetli za druge?

1. Ova utrka je odličan način da osvijestiš sve prednosti trčanja i kretanja, u nastavku pročitaj kako trčanje pridonosi i održava tjelesno i mentalno zdravlje.

Poboljšava kardiovaskularno zdravlje: trčanje je jedna od najučinkovitijih vježbi za poboljšanje zdravlja srca i krvožilnog sustava. Redovito trčanje jača srčani mišić, povećava kapacitet pluća i poboljšava cirkulaciju, što može smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti poput srčanog udara i moždanog udara.

Jača mišiće i kosti: trčanje je visoko utjecajna aktivnost koja jača mišiće donjeg dijela tijela, uključujući noge, bedra i gluteuse. Također pomaže u poboljšanju gustoće kostiju, čime se smanjuje rizik od osteoporoze i prijeloma kostiju.

Pomaže u održavanju zdrave tjelesne težine: trčanje je izvrstan način sagorijevanja kalorija i održavanja zdrave tjelesne težine. Redovito trčanje pomaže u održavanju ravnoteže između kalorija koje unosimo hranom i kalorija koje trošimo vježbanjem.

Poboljšava kondiciju i izdržljivost: redovito trčanje povećava izdržljivost i kondiciju tijela. Povećanjem udaljenosti ili intenziteta trčanja postupno se poboljšava aerobna sposobnost, što omogućuje da se duže vrijeme bavite tjelesnom aktivnošću bez umora.

Pomaže u kontroli šećera u krvi: trčanje je korisno za ljude s dijabetesom ili predispozicijom za dijabetes tipa 2. Redovita tjelesna aktivnost, poput trčanja, pomaže regulirati razinu šećera u krvi i poboljšava osjetljivost na inzulin.

Poboljšava raspoloženje: trčanje ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje. Tijekom trčanja tijelo oslobađa endorfine, prirodne kemikalije u mozgu koje smanjuju stres, poboljšavaju raspoloženje i potiču osjećaj sreće i zadovoljstva. Redovito trčanje može smanjiti rizik od depresije i anksioznosti te poboljšati kvalitetu sna.

2. Na dan održavanja utrke u Varaždinu se također obilježava Mreža zdravih gradova. Na tragu poticanja aktivnog i zdravog života, svi građani će u sklopu utrke moći besplatno izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi.

3. Osim svih osobnih benefita koje utrka nosi, važno je napomenuti da se radi o prvenstveno humanitarnoj utrci. Tako će ove godine sva sredstva od kotizacija biti donirana Udruzi slijepih Međimurske županije koja svojim uslugama i aktivnostima pridonosi rehabilitaciji, socijalizaciji i kvaliteti života svojih članova, te im pomaže u ostvarivanju njihovih prava. Pružaju podršku u odgoju i obrazovanju i unapređivanju profesionalne orijentacije, zapošljavanja i kulturno-kreativnih aktivnosti.

Ako već nisi, prijaviti se možeš OVDJE do 18. svibnja do 23:59. Pokreni se za veći cilj, proširi svoja poznastva kroz zdrave navike i doprinesi zajednici kroz ovaj mali čin dobre volje i kondicije.

Saznaj više!

Za više članaka o projektima eSTUDENTa, prati našu web stranicu. Aktivni smo i na društvenim mrežama, posjeti nas i na FacebookuInstagramu i LinkedInu. A da bi prvi saznali sve vijesti o događajima i projektima koje provodi Udruga pretplatite se i na newsletter kojeg vam bez iznimke šaljemo čak dva puta svakog mjeseca.

Ostale objave

27. 05. 2023.

Šećer na kraju ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja - upoznajte KPMG

KPMG je međunarodna mreža revizijskih, poreznih i savjetodavnih poduzeća s korijenima koji sežu u 19. stoljeće.

26. 05. 2023.

S prvim zrakama sunca dolaze i prvi znakovi neproduktivnosti? Ne mora biti tako!

Ako produktivnost ljeti nije ni tvoja jača strana, baci oko na nekoliko savjeta kako se uspjeti odmoriti, ali i zadržati pravu doz...

25. 05. 2023.

Zavirite u radionice Zelenog eMJESECa

Provjerite kako su protekle zanimljive radionice na temu ekologije.

25. 05. 2023.

Održana je peta radionica LUMEN Data Science na temu: Data Science - Approaches and Processes

Bliži se LUMEN završnica, a prije nje, pročitaj izvještaj s posljednje Data Science radionice

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri