eStudent Logo
Varaždin je zasvijetlio za druge: uspješno održana humanitarna utrka

Varaždin je zasvijetlio za druge: uspješno održana humanitarna utrka

Autor: Marija Pažin, 24. 05. 2023.

Proteklu subotu, 20. svibnja, građani Varaždinske županije trčali su za viši cilj u sklopu humanitarne utrke Zasvijetli za druge. Utrku je po prvi organizirao eSTUDENTov tim Mreža Varaždin, a sudeći po odazivu i volji građana, utrka će zasigurno postati tradicijom svakogodišnjih gradskih zbivanja.

Tim Mreža Varaždin

Utrka je krenula u 10 sati s kupališta na Dravi, a trčalo se na dionicama od 2 500 m i 6 250 m u muškoj i ženskoj grupi.

Ukupno je trčalo 134 trkača te je tako prikupljeno 1.021,46 eura za Udrugu slijepih Međimurske županije.

Cilj utrke, između ostalog, bio je i potaknuti građane na aktivniji i zdraviji život pa im je u sklopu utrke pružena mogućnost mjerenja krvnog tlaka i šećera u skupu Mreže zdravih gradova, kao i masaža za koju se pobrinuo salon Lumbago.

„Odaziv je bio izniman i to nas veseli jer vidimo da varaždinska zajednica podržava ovakve humanitarne inicijative. Danas smo skupljali sredstva za Udrugu slijepih Međimurske županije, iz koje su u znak podrške ponudili uslugu masaže svim natjecateljima i okupljenima oko utrke. Također, imali smo priliku ugostiti Sveučilište Sjever koji su mjerili krvni tlak i šećer građanima u sklopu Mreže zdravih gradova, tako da smo ovakvim šarolikim ponudama obogatili samu utrku. Zahvalila bih se svim sponzorima i prijateljima projekta, osobito Sveučilištu Sjever i Fakultetu organizacije i informatike te Gradu Varaždinu na izrazitoj susretljivosti tijekom cijele organizacije“, istaknula je Ana Novak, koordinatorica skupine Mreža Varaždin.

Stjepan Petrović, pobjednik utrke na 6 250 m, najavio je i prijavu za sljedeću godinu.

„Danas je bila jako lijepa utrka, okupilo se dosta studenata, kao i lokalna trkačka zajednica koja inače trči na Dravskoj ligi. Iznimno mi je drago što se udruga eSTUDENT aktivirala u području sporta organizacijom ove humanitarne utrke. Sunčano vrijeme nas je poslužilo, ekipa je bila dobra i nadam se ovakvim aktivnostima i ubuduće.

Martina Jankulija, pobjednica utrke na 2 500 m, pohvalila je organizaciju i inicijativu.

„Okupilo se puno mladih, staza je bila odlična. Sve je bilo dobro od okrijepe do druženja i svi smo završili stazu što je super.“ 

Veliko hvala Trkačkom klubu “Maraton 95” na pomoći oko logistike utrke kao i gradu Varaždinu. Također hvala i profesoru Damiru Vučiću što je studentima približio ovaj događaj te svim sponzorima koji su sudjelovali na događaju kao i Sveučilištu Sjever uz čije smo pokroviteljstvo ujedno obilježili i Dan mreže zdravih gradova i svima koji su došli i podržali ovaj humanitarni događaj, poručuju iz organizacijskog tima Mreža Varaždin.

Saznaj više!

Za dodatne informacije o Udruzi i svim projektima koje provodi, prati našu web stranicu. Ažurni smo i na društvenim mrežama pa naše profile pronađi na Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Za dodatnu dozu vijesti o događajima i projektima koje provodi Udruga pretplati se i na newsletter kojeg ti bez iznimke šaljemo čak dva puta svakog mjeseca.

Ostale objave

27. 05. 2023.

Šećer na kraju ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja - upoznajte KPMG

KPMG je međunarodna mreža revizijskih, poreznih i savjetodavnih poduzeća s korijenima koji sežu u 19. stoljeće.

26. 05. 2023.

S prvim zrakama sunca dolaze i prvi znakovi neproduktivnosti? Ne mora biti tako!

Ako produktivnost ljeti nije ni tvoja jača strana, baci oko na nekoliko savjeta kako se uspjeti odmoriti, ali i zadržati pravu doz...

25. 05. 2023.

Zavirite u radionice Zelenog eMJESECa

Provjerite kako su protekle zanimljive radionice na temu ekologije.

25. 05. 2023.

Održana je peta radionica LUMEN Data Science na temu: Data Science - Approaches and Processes

Bliži se LUMEN završnica, a prije nje, pročitaj izvještaj s posljednje Data Science radionice

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri