eStudent Logo
Uspješno završena Brocoola - studentsko natjecanje u pripremi zdravog obroka

Uspješno završena Brocoola - studentsko natjecanje u pripremi zdravog obroka

Autor: Magdalena Guzić, 05. 04. 2022.

Na edukativnoj konferenciji u sklopu projekta Mozak voli zdravo, u organizaciji eSTUDENTovog tima POPZNAN, proglašeni su pobjednici studentskog kulinarskog natjecanja Brocoola. Time je ujedno i završen projekt koji je studentima dao nove edukativne sadržaje koje mogu primijeniti za poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i priliku da novostečeno znanje primjene na pripremu zdravog obroka. 

Da podsjetimo, svrha natjecanja Brocoola je da studenti pokažu svoje kulinarske sposobnosti u pripremanju zdravih obroka, ali i educiraju jedni druge i budu primjer kako se sa studentskim budžetom može zdravo hraniti. Svi natjecatelji su trebali poslati video pripreme obroka u trajanju u 3 minute u cijeni do 35 kn, a o pobjednicima je odlučivao stručni žiri nutricionista.

Pobjednica natjecanja Petra Jurin pripremila je lazanje na žlicu i osvojila je Decathlon poklon bon u iznosu od 700 kn, Dormeo nadmadrac, noćenje za dvoje u Plitvice Holiday Resortu, Zlatnu medalju, Šafram poklon vrećicu, IEP knjigu, sapun brenda Sapoon, Planetopija kuharicu, 2 povratne karte prijevoznika Arriva, knjigu iz knjižare Hoću knjigu, OPG Matulić začinski paket, bio&bio proizvode,  Gorenje promo kod od 25% i Nestlé poklon paket.  Drugo mjesto osvojila je Leonarda Bambić, a treće mjesto Petra Šalković. Nagradu za najkreativniji video osvojio je Maro Pižeta, a za najbolje sniman video Juraj Matej Ćurdo.

“Zanima me popularizacija znanosti, pa u sklopu toga i prehrana, zbog obveza i faksa prehrana mi je važna i bez zdrave prehrane ne mogu funkcionirati. Sudjelovala sam na radionicama koje su bile jako korisne  i ono što sam naučila primijenila sam na videu. Veganka sam i menze ne daju baš dobar izbor veganskih proizvoda tako da moram sama istraživati i učiti, a kako volim lazanje, htjela sam ih probati spremiti na drugačiji način,“ rekla je pobjednica.

Saznaj više!

Informiraj se i o drugim projektima udruge, posjeti naš web, zaprati nas na Facebooku, Instagramu i Linkedinu te se prijavi na newsletter.                                     

 

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri