eStudent Logo
Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Autor: Laura Vidović, 30. 01. 2023.

Održavanje natjecanja LUMEN Data Science koje organizira studentska udruga eSTUDENT, velikim dijelom omogućuju i naša partnerska poduzeća

Ove godine premium partner koji je osmislio i natjecateljski zadatak je Atomic Intelligence, podatkovna tvrtka koja se bavi skladištenjem podataka, znanosti o podacima, umjetnom inteligencijom i upravljanjem podacima. Tvrtka je osnovana 1996. godine, a svoj ured u Zagrebu otvorili su 2018. godine. 

Sljedeće partnersko poduzeće  je Atos, globalni lider u digitalnoj transformaciji i europski broj jedan u kibernetičkoj sigurnosti i računarstvu visokih performansi. Pružaju end-to-end rješenja za sve industrije, a svrha im je pomoć u osmišljavanju budućnosti informacijskog prostora. 

BE-terna jedan je od vodećih europskih integratora za implementaciju poslovnih softverskih rješenja. Kao pružatelj cjelovitih usluga, tvrtka je specijalizirana za optimizaciju procesa i implementaciju poslovnih rješenja razvijenih na Microsoft, Infor i Qlik tehnologijama. Njihovi klijenti su globalne korporacije i inovativne tvrtke koje žele steći konkurentsku prednost uvođenjem i korištenjem modernih poslovnih aplikacija. 

Stvaranje svijeta bez dosadnih poslova glavni je cilj našeg sljedećeg partnerskog poduzeća, bonsai.tech. Mlada ekipa duhovitih i sposobnih ljudi koji se ne boje prihvatiti drugačiji način razmišljanja klijenata, nudi im nova rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji - od dizajna, do implementacije i postavljanja. 

Digital Poirots revolucionira poslovanje svojih klijenata pomoću podataka, koje kombiniraju sa stručnošću njihovih detektiva i pretvaraju u rješenja koja vode poslovanja do uspjeha. Također, izrađuju prognoze i predviđanja budućih trendova i kretanja.

Huddle Gaming podržava svoje klijente u proširenju i rastu njihovog poslovanja, stvara zdravije ekosustave pomoću tehnologije i iskustva u gaming industriji. Njihov tim stručnjaka, programera i softverskih inžinjera spreman je riješiti svaki izazov. 

Koios pomoću stručnih znanja s ključnih tehnoloških područja omogućava razvoj i implementaciju kvalitetnih analitičkih rješenja za njihove klijente u područjima poslovne analitike i data sciencea, izrade skladišta podataka, razvoju poslovnih aplikacija i ostalih područja vezanih za podatke. 

S više od 600 prodavaonica i više od 10.000 zaposlenika, Konzum je vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem svaki dan kupuje više od pola milijuna ljudi, a asortiman neprestano prilagođava novim životnim stilovima, navikama i trendovima. Kao vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj, pokazuje i posebnu odgovornost u vraćanju zajednici, stoga pomaže brojnim pojedincima, udrugama, humanitarnim zakladama i institucijama raznovrsnim donacijama, financijskom ili edukacijskom podrškom.

Jane Street je globalni pružatelj likvidnosti i trgovačka tvrtka koja koristi sofisticiranu kvantitativnu analizu i duboko razumijevanje tržišne mehanike kako bi cijene bile dosljedne i pouzdane. Njihovo trgovanje spaja ljudsku intuiciju i vrhunsko istraživanje, a tehnologija je ključna za sve što rade. Korištenje najnaprednijih alata i njihova primjena na složene probleme donijelo im je reputaciju izvrsnosti. 

Megatrend je tvrtka koja se bavi poslovnim rješenjima pomoću umjetne inteligencije, računalne obrade hrvatskog jezika i prediktivne analitike. Njihova platforma Hospitality Insights omogućava korisnicima da osiguraju svojim gostima vrhunsko iskustvo boravka prikupljanjem informacija, njihovom obradom i izvještavanju.  

Glavni cilj tvrtke Valcon je dodati vrijednost njihovim klijentima i transformacijama, kombinirajući znanje o tehnologiji i podacima pomoću iskustva u savjetovanju. Spremaju svoje klijente za budućnost, identificiraju prilike i čine ih uspješnima. 

Visage Technologies osnovali su računalni znanstvenici, a vizija tvrtke je omogućiti nezamislivo s tehnologijom računalnog. Kako bi to ostvarili, nastavljaju razvijati svoje znanje i vještine u područjima računalne vizije, strojnog učenja, računalne grafike i općeg računarstva, a pomoću svoje stručnosti klijentima isporučuju proizvode i usluge svjetske klase. 

Pliva je s gotovo 100 godina uspješnog farmaceutskog poslovanja, danas članica Teva grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u svijetu. Njihov temeljni cilj je poboljšanje kvalitete života i zaštita zdravlja pomoću visokokvalitetnih i dostupnih lijekova.  

Zagrebačka banka vodeća je banka u Hrvatskoj i članica UniCredita, paneuropske komercijalne banke s jedinstvenom ponudom usluga u Italiji, Njemačkoj, srednjoj i istočnoj Europi. Predani su stvaranju nove vrijednosti za svoje klijente i razvoju zajednica, a banku čine poticajnim mjestom za rad.

Prijave na ovogodišnje LUMEN Data Science natjecanje otvorene su  do 03. veljače. Ovo edukativno natjecanje u obradi i dubinskoj analizi velikih količina podataka koje organizira studentska udruga eSTUDENT, traje do lipnja, kada će biti organizirana završnica projekta!

Svi zainteresirani studenti s područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore mogu se prijaviti preko forme, a natječe se u timovima od 2 do 4 člana. 

Prijavi se na ovogodišnji LUMEN Data Science i osvoji vrijedne nagrade! 

Saznaj više!

Više informacija o ovom, ali i drugim LUMEN natjecanjima, Udruzi i ostalim projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn. Prijavi se i na naš newsletter ako želiš biti u tijeku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

21. 03. 2023.

Karijerni aerodrom je za ovu godinu zatvorio svoje piste!

U proteklom tjednu, od 13. do 17. ožujka, održala su se online predavanja i radionice u sklopu projekta Karijerni aerodrom.

20. 03. 2023.

Što su superfood namirnice?

Ponekad nam pravilna prehrana nije prioritet, no pomoću namirnica zvanim Superfood, bogatih mineralima i vitaminima možemo znatno ...

20. 03. 2023.

Proslavili smo rođendan s vama!

Rasprodali smo Ritam grada i proslavili 19. rođendan

19. 03. 2023.

Svoje komunikacijske vještine unaprijedi i ove godine u sklopu projekta Presentation skills

U sklopu projekta Presentation skills održati će se mnoga predavanja koja će predvoditi stručnjaci

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri