eStudent Logo
Unutarnji svijet vizualnih modela tema je posljednje LUMEN Data science radionice!

Unutarnji svijet vizualnih modela tema je posljednje LUMEN Data science radionice!

Autor: Marko Čavlović, 26. 04. 2022.

U srijedu 19. ožujka 2022. održana je treća, ujedno i posljednja ovogodišnja, LUMEN Data science radionica koja se odvijala na FER-u uz mogućnost praćenja i putem interneta. Tema ove radionice bila je Unutarnji svijet vizualnih modela: Metode i alati njihove interpretacije.

Sve prisutne natjecatelje kroz temu je vodio predavač Lovre Pešut iz Megatrenda, tvrtke koja se bavi razvijanjem analitičkih rješenja za renomirane korporativne klijente u području bankarstva, hotelijerstva i trgovine.

Nakon kratkog uvoda sačinjenog od par riječi o podacima i modelima koji će biti korišteni tijekom radionice, Lovre je prošao kroz Jupyter bilježnice s praktičnim demonstracijama metoda za interpretaciju vizualnih modela dubokog učenja te je napravio kratak pregled određenih napredaka u interpretabilnosti.  Poseban osvrt dan je na određena empirijska saznanja o semantičkom sadržaju neurona unutar konvolucijskih neuronskih mreža,  tzv.  circuitsima, a napravljen je i kratak uvod u metode atribucije.

Do kraja natjecanja ostalo je još nešto više od mjesec dana. 28. svibnja 2022. održat će se završnica LUMEN Data science natjecanja kada će se proglasiti pobjednički tim. Puno sreće svima u nastavku natjecanja!

Saznaj više!

Više informacija o ovom, ali i drugim LUMEN natjecanjima, Udruzi i ostalim projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn. Prijavi se na newsletter ako želiš biti u toku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri