eStudent Logo
Tražiš pravničko iskustvo? Prijave za Moot Court Croatia su otvorene!

Tražiš pravničko iskustvo? Prijave za Moot Court Croatia su otvorene!

Autor: Marta Dujmović, 25. 02. 2021.

Otvorene su prijave za Moot Court Croatia, natjecanje namijenjeno studentima prava treće i viših godina s Pravnih fakulteta u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Prijaviti se možete od 25. veljače do 10. ožujka 2021. godine. Ovogodišnje svečano otvorenje natjecanja održat će se na Zoom platformi 4. ožujka u 18 sati

O čemu je riječ?

Moot Court Croatia, ili skraćeno MCC, je jedino natjecanje u obliku simuliranog suđenja koje se održava po hrvatsko pozitivnopravnim propisima. Namijenjeno je studentima prava treće i viših godina svih Pravnih fakulteta u Hrvatskoj zbog kojih smo ove godine prilagodili timeline natjecanja!

Natjecanje se sastoji od dva dijela; pisanja podneska u obliku pravnog podneska i usmenih ročišta. Još jedna novost je i mogućnost da će svi natjecatelji moći sudjelovati na dvjema radionicama koje će voditi partneri MCC-a! Ovo je prilika da izgradiš svoju profesionalnu mrežu, povežeš se s drugim studentima prava, prođeš simulaciju suđenja i osvojiš glavne nagrade!

Prošlogodišnja finalistica, Sara Takač s Pravnog fakulteta u Zagrebu, podijelila je s nama svoje iskustvo i što je naučila tijekom natjecanja.

Prijateljica i ja smo se odlučile prijaviti jer je to novo iskustvo s kojim se ne susrećemo na fakultetu. Velika je razlika između učenja pravnih statuta i korištenja istih u praksi. Ovim natjecanjem dobije se novi pogled na cijeli pravni sustav i  njegovo funkcioniranje te nam omogućava da se oslobodimo straha od javnog nastupa!

Prijavi se za Moot Court Croatia i stekni vrijedno iskustvo. Više informacija o MCCu pronađi ovdje ili na Facebook stranici MCC-a,  a udrugu eSTUDENT prati na Facebooku, Instagramu, LinkedInu i pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

06. 10. 2022.

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Project Management - četiri područja djelovanja na kojima će svi lumeni imati priliku istaknuti se!

Četiri LUMEN natjecanja, četiri LUMEN tima. Izaberi koji je tvoj!

05. 10. 2022.

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] STARTER: za lakši start i brzo snalaženje u kompliciranom poslovnom svijetu!

Ukoliko želiš imati CV bez mane te znati sve trikove korisne na razgovoru za posao, pridruži se timu STARTER.

02. 10. 2022.

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Content Management: kreativci koji stoje iza eSTUDENTova vječno upečatljiva identiteta

Za promotivno-kreativni dio posla izaberi MKT, VK, MULTIM ili PR!

30. 09. 2022.

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Ljudski resursi - zaduženi da nas sve drže zabavljene i zadovoljne na okupu!

Svaki party treba evaluaciju i svaku analizu treba proslaviti!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri