eStudent Logo
Tražiš pravničko iskustvo? Prijave za Moot Court Croatia su otvorene!

Tražiš pravničko iskustvo? Prijave za Moot Court Croatia su otvorene!

Autor: Marta Dujmović, 25. 02. 2021.

Otvorene su prijave za Moot Court Croatia, natjecanje namijenjeno studentima prava treće i viših godina s Pravnih fakulteta u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Prijaviti se možete od 25. veljače do 10. ožujka 2021. godine. Ovogodišnje svečano otvorenje natjecanja održat će se na Zoom platformi 4. ožujka u 18 sati

O čemu je riječ?

Moot Court Croatia, ili skraćeno MCC, je jedino natjecanje u obliku simuliranog suđenja koje se održava po hrvatsko pozitivnopravnim propisima. Namijenjeno je studentima prava treće i viših godina svih Pravnih fakulteta u Hrvatskoj zbog kojih smo ove godine prilagodili timeline natjecanja!

Natjecanje se sastoji od dva dijela; pisanja podneska u obliku pravnog podneska i usmenih ročišta. Još jedna novost je i mogućnost da će svi natjecatelji moći sudjelovati na dvjema radionicama koje će voditi partneri MCC-a! Ovo je prilika da izgradiš svoju profesionalnu mrežu, povežeš se s drugim studentima prava, prođeš simulaciju suđenja i osvojiš glavne nagrade!

Prošlogodišnja finalistica, Sara Takač s Pravnog fakulteta u Zagrebu, podijelila je s nama svoje iskustvo i što je naučila tijekom natjecanja.

Prijateljica i ja smo se odlučile prijaviti jer je to novo iskustvo s kojim se ne susrećemo na fakultetu. Velika je razlika između učenja pravnih statuta i korištenja istih u praksi. Ovim natjecanjem dobije se novi pogled na cijeli pravni sustav i  njegovo funkcioniranje te nam omogućava da se oslobodimo straha od javnog nastupa!

Prijavi se za Moot Court Croatia i stekni vrijedno iskustvo. Više informacija o MCCu pronađi ovdje ili na Facebook stranici MCC-a,  a udrugu eSTUDENT prati na Facebooku, Instagramu, LinkedInu i pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

07. 05. 2021.

Product Development - "Zero to Hero" radionica s Rimac Automobilima

Održana je "Zero to Hero" radionica od strane Rimac Automobila i LUMEN Developmenta.

04. 05. 2021.

Više od 60 studenata pronašlo svoj match: Prvi Career Match Day

Završio je prvi Career Match Day, događaj koji je namijenjen studentima te spaja speed date i intervju za posao.

03. 05. 2021.

Na izletu kod L'Oreala - IBRM

L’Oreal nas je virtualno ugostio u obliku izleta na buduće radno mjesto 29. travnja 2021. godine kako bi dali bolji uvid u njihovo...

02. 05. 2021.

Priručnik za preživljavanje u slučajnom svijetu - druga po redu radionica LUMEN Data science

Lovre Pešut iz Megatrend-a održao je radionicu na temu meta-analize za natjecatelje LUMEN Data science

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri