eStudent Logo
Svečano otvorenje Moot Court Croatia – predstavljen je ovogodišnji hipotetski slučaj!

Svečano otvorenje Moot Court Croatia – predstavljen je ovogodišnji hipotetski slučaj!

Autor: Laura Jeletić, 08. 03. 2021.

Svečano otvorenje natjecanja u simuliranom suđenju Moot Court Croatia, koje je jedino natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj, održano je 4. ožujka putem Zoom platforme, a s početkom u 18 sati. Prisutni su imali priliku upoznati se s ovogodišnjim hipotetskim slučajem, predstavili su im se i partneri natjecanja, a nije izostala ni panel rasprava bivših natjecateljica! Prijave za natjecanje su upravo u tijeku, a traju do 10. ožujka!

Moot Court Croatia je natjecanje u kojemu mogu sudjelovati studenti svih Pravnih fakulteta u Hrvatskoj, koji pohađaju treću ili višu godinu studija. Riječ je o jedinstvenom natjecanju u simuliranom suđenju takve vrste, a koje se odvija na hrvatskom jeziku i po hrvatskom pozitivnom pravu. Natjecanje je koncipirano u dva dijela,  sastoji se od pisanja podnesaka, odnosno tužbenog i protutužbenog zahtjeva, te usmenih ročišta temeljenih na hipotetskom slučaju.

Autor ovogodišnjeg hipotetskog slučaja, predstojnik Katedre za građansko postupovno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Eduard Kunštek, obratio se prisutnima i predstavio hipotetski slučaj koji je utemeljen na problematici prava na vlasništvo jedne stambene jedinice, koja je u vlasništvu strica no, u nju je uložio i nećak.

Prisutnima su se obratili i partneri natjecanja, a to su predsjednik Hrvatske udruge za mirenje dr. sc. Srđan Šimac, ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža dr. sc. Filip Hameršak, predstavnica IUS-INFO Josipa Bošnjak, predstavnik Inter-University Centre Dubrovnik Tomislav Kvesić te mag. iur. Borna Dejanović koji radi u suradnji sa Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG-Podružnicom Zagreb. Oni su priskrbili bogate nagrade za najistaknutije sudionike, a  novost ovogodišnjeg natjecanja su i dvije edukacijske radionice namijenjene za sve natjecatelje, čiji su moderatori upravo partneri natjecanja.

Nakon predstavljanja hipotetskog slučaja i partnera natjecanja, uslijedila je kratka panel rasprava u kojoj su bivše natjecateljice Ella Toskić, Lorena Mičik i Mirna Šmit podijelile svoja iskustva sudjelovanja u Moot Court Croatia te na koji način su im ona uvelike pomogla u daljnjoj karijeri.

Zaintrigirao te pročitani sadržaj te se i ti želiš okušati u pravnih pothvatima te pritom steći novo pravno iskustvo i vještine? Što čekaš? Prijavi se i ti na Moot Court Croatia

Više informacija o natjecanju možeš pronaći ovdje ili na Facebook stranici natjecanja, a o djelovanju udruge eSTUDENT te koje nove događaje ona kroji, možeš saznati na Facebooku, Instagramu, LinkedInu ili se pretplati na naš newsletter.

Ostale objave

23. 09. 2021.

Proširi vidike i izaberi eSTUDENT - počinju prijave za novu akademsku godinu

Početak akademske godine opasno je pred vratima, a to znači samo jedna stvar. Od danas su otvoreno i prijave za novu eSTUDENT godi...

21. 09. 2021.

Dobrobit sudjelovanja u studentskim udrugama

Početak nove akademske godine sa sobom nosi i regrutacije za brojne studentske udruge. U nastavku slijede sve dobrobiti sudjelovan...

17. 09. 2021.

Motivacija za početak nove akademske godine

eSTUDENT je za tebe pripremio nekoliko savjeta za što uspješniju akademsku godinu pred nama

07. 09. 2021.

Otvorenje prijava poduzeća za Career Speed Dating 2021.

Od 6. do 24.9. poduzeća se mogu prijaviti za Career Speed Dating i među studentima pronaći potencijalne zaposlenike i praktikante ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri