eStudent Logo
SVEČANO OTVORENJE MCC-a 22. siječanja 2020.

SVEČANO OTVORENJE MCC-a 22. siječanja 2020.

Autor: Paula Anić, 28. 01. 2020.

U srijedu, 22. siječnja 2020.g. s početkom u 18 sati svečano je otvoren Moot Court Croatia, jedino studentsko natjecanje u obliku simuliranog suđenja u Hrvatskoj.

Za samo otvaranje bili su zaslužni potpredsjednik udruge eSTUDENT, David Terlević te voditeljica i suvoditelj organizacijskog tima, Tihana Kralj i Juraj Karlo Leder. Ispred okupljenih profesora, partnera i studenata, predstavili su Udrugu koja je zaslužna za pokretanje natjecanja, rekli ponešto o samom natjecanju te naposljetku zaželjeli toplu dobrodošlicu svima okupljenima.

Zatim su na red došle dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci, Vesna Crnić-Grotić i prodekanica za međunarodnu suradnju, Sandra Winkler te iznijele važnost održavanja MCC-a u Rijeci koja je ove godine proglašena i gradom kulture.

Natjecanje se sastoji od dva dijela. Najprije se sastavljaju pisani podnesci, a zatim se odvijaju usmena ročišta koja se baziraju na hipotetskom slučaju koje je ove godine osmislila Katedra za građanska prava. Predstojnik katedre, Zvonimir Slakoper, predstavio je slučaj te na duhoviti način potaknuo studente da se okušaju u rješavanju ovog slučaja.

Nakon predstavljanja slučaja na red su došli partneri. Najprije je Dalibor Čajkovski iz Hrvatske udruge za mirenje dao vlastito mišljenje o predstavljenom slučaju te ohrabrio studente na prijavu. Mašenka Maletić i Ivana Zlački iz IUS info zahvalile su eSTUDENTu na organizaciji ovako velikog i vrijednog događaja. Nadalje, Martina Prpić i Filip Dmitrašinović predstavili su Odvjetničko društvo Kovačević, Prpić, Simeunović te pričali o vlastitom iskustvu na MCC-u. Svečano otvorenje zatvorila je Ivana Manovelo iz Maćešić i & partneri koja je još jednom objasnila važnost MCC natjecanja te pozvala sve studente treće i viših godina da se prijave i iskoriste ovu odličnu priliku za stjecanje hvalevrijednog iskustva.

Ostale objave

18. 02. 2020.

Posao u Martian&Machine za kreativan život

STARTER organizirao još jedan Izlet u Martian & Machine! Gdje je idući Izlet kojeg ne smiješ propustiti?

16. 02. 2020.

Prezentacijom do pobjede na Presentation skills natjecanju

eSTUDENT tim Varaždin pripremio ove godine svoje prvo natjecanje u Presentation skills. Prijava započinje 24. veljače.

12. 02. 2020.

Što je to start–up? Imamo radionicu na kojoj ćeš saznati!

Tim LUMEN Business za vas je pripremio radionicu! 24. veljače na FER–u govorit će se o razvoju start–upa kroz lean pristup.

07. 02. 2020.

Želiš li se povezati sa željenim poduzećem? eSTUDENT ti nudi tu mogućnost!

Starter je zajedno sa Larom Tomorad-Rudec odlučio studente upoznati sa radom agencije “Agency 404”.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri