eStudent Logo
SVEČANO OTVORENJE MCC-a 22. siječanja 2020.

SVEČANO OTVORENJE MCC-a 22. siječanja 2020.

Autor: Paula Anić, 28. 01. 2020.

U srijedu, 22. siječnja 2020.g. s početkom u 18 sati svečano je otvoren Moot Court Croatia, jedino studentsko natjecanje u obliku simuliranog suđenja u Hrvatskoj.

Za samo otvaranje bili su zaslužni potpredsjednik udruge eSTUDENT, David Terlević te voditeljica i suvoditelj organizacijskog tima, Tihana Kralj i Juraj Karlo Leder. Ispred okupljenih profesora, partnera i studenata, predstavili su Udrugu koja je zaslužna za pokretanje natjecanja, rekli ponešto o samom natjecanju te naposljetku zaželjeli toplu dobrodošlicu svima okupljenima.

Zatim su na red došle dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci, Vesna Crnić-Grotić i prodekanica za međunarodnu suradnju, Sandra Winkler te iznijele važnost održavanja MCC-a u Rijeci koja je ove godine proglašena i gradom kulture.

Natjecanje se sastoji od dva dijela. Najprije se sastavljaju pisani podnesci, a zatim se odvijaju usmena ročišta koja se baziraju na hipotetskom slučaju koje je ove godine osmislila Katedra za građanska prava. Predstojnik katedre, Zvonimir Slakoper, predstavio je slučaj te na duhoviti način potaknuo studente da se okušaju u rješavanju ovog slučaja.

Nakon predstavljanja slučaja na red su došli partneri. Najprije je Dalibor Čajkovski iz Hrvatske udruge za mirenje dao vlastito mišljenje o predstavljenom slučaju te ohrabrio studente na prijavu. Mašenka Maletić i Ivana Zlački iz IUS info zahvalile su eSTUDENTu na organizaciji ovako velikog i vrijednog događaja. Nadalje, Martina Prpić i Filip Dmitrašinović predstavili su Odvjetničko društvo Kovačević, Prpić, Simeunović te pričali o vlastitom iskustvu na MCC-u. Svečano otvorenje zatvorila je Ivana Manovelo iz Maćešić i & partneri koja je još jednom objasnila važnost MCC natjecanja te pozvala sve studente treće i viših godina da se prijave i iskoriste ovu odličnu priliku za stjecanje hvalevrijednog iskustva.

Ostale objave

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

27. 05. 2020.

Zasvijetli za sebe: Priprema za povratak u normalan život

Održana je online vježbaonica Zasvijetli za druge

25. 05. 2020.

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Iskustva pri organizaciji projekta s nama su podijelile voditeljice tima popularizacije znanosti!

25. 05. 2020.

Završio 2. Accounting Battle: Tko je najveća riba?

eSTUDENTov RiF s partnerskim poduzećem Mazars Cinotti proglasio pobjednike ovogodišnjeg natjecanja u malo drugačijem obliku.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri