eStudent Logo
Studiranje u doba corone - kako corona virus utječe na studente i studentski život?

Studiranje u doba corone - kako corona virus utječe na studente i studentski život?

Autor: Marija Brusić, 20. 03. 2020.

Vjerojatno ste svi u nekoj mjeri upoznati sa situacijom koja je zadesila Hrvatsku te ostatak svijeta. Želimo vas osvijestiti i pozvati da zaštitite sebe i druge oko vas te smo odlučili u sljedeća tri tjedna objavljivati blogove malo vedrijeg tona. Upute liječnika i stručnjaka možete naći na nekim drugim mjestima, a mi vam možemo dati studentsku perspektivu na ovu temu. Stoga, nastavite nas pratiti i čitati!

Kako COVID – 19 utječe na studente?

Budući da je donesena odluka da se od 19. ožujka svi vrtići, škole i visoka učilišta zatvaraju na sljedećih 30 dana, na neki način studentima je oduzet studentski život. Svi prelaze na nastavu na daljinu i pomalo gube doticaj s tim dijelom svog života. No, ne smijemo biti negativni, već i u ovakvoj situaciji tražiti pozitivne strane. Iako se u cijelu ovu situaciju nije ušlo dobrovoljno, svi su sada zajedno u ovome i treba se potruditi iz toga izvući najbolje. Coronavirus iz života je definitivno uspio izbaciti užurbanost. Većini to teško pada zato što se bez te užurbanosti mogu osjećati i pomalo izgubljeno. Ljudi su naučeni na život u kojem nemaju vremena. Koliko puta ste rekli „Nemam vremena za to“? Svima je glavni izgovor postao „Nemam vremena“. Upravo je taj izgovor nestao dolaskom coronavirusa. Svi su dobili vrijeme. Koliko god to dobro zvučalo, to vrijeme se često ne zna rasporediti. Ako si inače tip za organizaciju, složi to do listu za ove dane, a ako ipak nisi za tako nešto, sjeti se svih onih stvari za koje inače nemaš vremena i posveti se upravo njima. Zato, pročitaj onu knjigu koja ti već dvije godine sjedi na polici, nazovi prijateljicu s kojom dogovaraš kavu već mjesecima, pogledaj onaj film koji ti je već 6 prijatelja preporučilo, igraj društvene igre s obitelji… I zapamti, stay at home

Neki događaji morali su biti odgođeni

Prije nekoliko dana krenula je sezona otkazivanja i odgađanja, a jučer i zatvaranje svega što nije neophodno. U tom duhu, i udruga eSTUDENT je bila primorana odgoditi događaje poput konferencije Mozak voli zdravo, ceremonije Zlatnog indeksa i natjecanja Presentation skills. Iako niste bili u mogućnosti vidjeti što su sve pripremili, svi koji su radili na gore navedenim projektima zaslužuju veliku pohvalu. Dobre vijesti su što zasad na vidiku nije otkazivanje ili odgađanje natjecanja LUMEN i Moot Court Croatia. Nastavlja se s pripremama za ostatak godine i svi se nadaju da će sve proći u najboljem redu. Kako biste sve znali na vrijeme, pratite obavijesti. 

Ako želiš saznati više!

Za više informacija o našim odgođenim i neodgođenim događajima posjeti našu web stranicu, Facebook ili Instagram. Ako te zanima nešto više o nama, pretplati se na naš newsletter i budi u korak sa svim novostima. 

Ostale objave

30. 06. 2020.

eSTUDENT opremio potrebite školarce!

Prikupljeno 2600 komada školskog pribora!

10. 06. 2020.

Kipići Zlatnog indeksa su dodijeljeni!

eSTUDENT već desetu godinu zaredom nagrađuje najbolja društveno odgovorna poduzeća.

08. 06. 2020.

LUMENi su pronađeni!

Ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecana je održana, a sve o finalistima i pobjednicima možete pronaći ovdje!

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri