eStudent Logo
Studenti u Rijeci i Varaždinu, ovo je vaša prilika da proširite svoje vidike

Studenti u Rijeci i Varaždinu, ovo je vaša prilika da proširite svoje vidike

Autor: Paula Anić, 29. 09. 2021.

 FStudenti u Rijeci i Varaždinu, ovo je vaša prilika da proširite svoje vidike

Prijave za nove članove eSTUDENTa počele su prije gotovo tjedan dana. Imaš vremena do 7. listopada da posjetiš našu stranicu, ispuniš case i prijaviš se za jedan od 20 timova. U nastavku možeš čitati o nešto drugačijoj skupini za naše kolege s mora i sa sjevera, 

Danas predstavljamo jedinstvenu skupinu unutar Udruge - eSTUDENT Mrežu. Ova skupina je podijeljena na dva grada, Rijeku i Varaždin te na tri tima. U Rijeci se nalaze dva tima - Rijeka - humanitarne aktivnosti i Rijeka STARTER, a u Varaždinu jedan pod nazivom tim Varaždin. 

Sva tri tima organiziraju razne projekte, natjecanja i događaje za kolege sa svojih matičnih Sveučilišta, ali i sudjeluju u druženjima na razini Udruge. U nastavku možeš pročitati kojim se projektima bave ovi timovi i uvjeriti se je li ovo skupina baš za tebe. 

Rijeka - humanitarne aktivnosti

Kao što i sam naziv kaže, tim Rijeka - humanitarne aktivnosti bavi se pomaganjem potrebitih i organizacijom humanitarnih događaja koji obuhvaćaju sve od kulturnih do sportskih događaja na razini Sveučilišta u Rijeci. 

Neki od događaja koje su članovi ovog tima organizirali u proteklih nekoliko godina su:

  • Humanitarni pub kviz u Rijeci organizira se svake godine u predbožićno vrijeme. Osim zabavnog i edukativnog karaktera, bitan je i njegov humanitarni aspekt. Određena svota novaca od prikupljenih kotizacija odlazi u ruke odabranih udruga te na taj način članovi ovog tima imaju priliku dovesti osmijehe na lice i uljepšati blagdane potrebitima.
  • Rikula je projekt kojem je cilj promovirati riječku kulturnu scenu. Osim predavanja i radionica, na kojima sudionici mogu naučiti mnogo toga o području umjetnosti i dizajna, projekt se sastoji  i od završne izložbe. Ona služi kako bi svi građani Rijeke mogli pokazati svoje vještine i talent te je također humanitarnog karaktera. Posjetitelji mogu uživati u radovima, a sva prikupljena sredstva kasnije se doniraju u humanitarne svrhe.
  • Zasvijetli za druge humanitarna je utrka koja spaja humanitarce i ljubitelje trčanja. Osim humanitarnog aspekta, njezin je cilj također i ukazati na to koliko je fizička aktivnosti bitna za zdravlje ljudi. Trči se noću, a svi sudionici, osim dobre zabave i rekreacije, doprinose i višem cilju.
Humanitarni PUB kviz, Rijeka 2019.

Rijeka STARTER 

Ako si student u Rijeci, ali te više zanima kako pravilno napisati životopis, kako kontaktirati poduzeća i kako organizirati događaj, Rijeka STARTER je pravi tim za tebe. Ovaj tim odgovoran je za koordinaciju STARTER sustava za studente u Rijeci što znači da ćeš pomagati kolegama na Sveučilištu da sastave najbolji mogući životopis, biti u konstantnoj komunikaciji s poduzećima i pisati newslettere s ponudama za poslove. Također, sudjelovat ćeš u organizaciji sljedećih događaja:

  • Career Match Day projekt je koji spaja poslodavce i studente iz STEM i društvenih područja obrazovanja u Primorsko-goranskoj županiji. Projekt je koncipiran tako da se studenti imaju priliku predstaviti poslodavcima u ograničenom vremenu. Osim što je to odličan način za stjecanje vještina adekvatnog i kvalitetnog intervjua, studenti će, nakon razgovora, dobiti i povratnu informaciju o tome kako su se svidjeli poslodavcu. U sklopu projekta se također organiziraju predavanja i radionice na temu pisanja životopisa i savjeta za optimalnu pripremu za nadolazeći intervju.
  • Izlet na buduće radno mjesto projekt je koji omogućava studentima dobiju uvid u radna mjesta i uvjete odabranih poduzeća posjetom njihovom uredu u Primorsko-goranskoj županiji. Osim toga, studenti mogu sudjelovati i u raznim kreativnim radionicama i čuti iskustva zaposlenika. Poduzeća u sklopu panel rasprava i predavanja studentima približavaju samu radnu atmosferu te nude studentske poslove i prakse.
Zasvijetli za druge humanitarna utrka, RIjeka 2020.

Varaždin

Tim istog imena kao i grad na sjeveru Hrvatske, Varaždin, okuplja studente s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu kao i Sveučilišta Sjever koji žele raditi na svojim prezentacijskim, komunikacijskim i govorničkim vještinama, puno toga naučiti i zabaviti se s kolegama. Ovaj tim zadužen je za organizaciju dva projekta koji u cilju imaju potaknuti studente na produktivan rad, ali i humanitarni aspekt volontiranja.

  •  Humanitarni projekt koji tim iz Varaždina organizira prošle je godine zaživio u obliku dva pub kviza te također privukao pažnju svojim edukativnim sadržajem, ali i bogatim nagradama i sponzorima. U sličnom tempu nastavlja se i ove godine. Članovi tima organiziraju društvene aktivnosti, a sav skupljen novac od kotizacija odlazi odabranoj udruzi. Studenti imaju priliku sudjelovati, ali i organizirati ovaj društveni i humanitarni projekt te najbitnije pomoći potrebitima.
  •   Presentation skills društveni je projekt edukativnog karaktera koji organiziraju članovi tima Varaždin. Sastoji se od ciklusa predavanja i radionica te na kraju natjecanja iz kojeg studenti mogu naučiti mnogo toga o komunikacijskim i govorničkim vještinama te vizualnim rješenjima s ciljem razvoja kompetencije pri predstavljaju samih sebe i svojih poslovnih ideja u budućnosti.

Prve dvije godine postojanja Presentation skills je bio koncipiran kao case study natjecanje s naglaskom na prezentaciji poslovne ideje, no ove godine projekt mijenjakoncept. Predavanja i radionice će se održavati kroz četiri tjedna, a svaki tjedan pokrivat će se tematika posvećena bitnim segmentima kvalitetne prezentacije s područja komunikacijskih i prezentacijskih vještina te govorništva kao i srodnih područja poput informatike, psihologije, socijalnih vještina, liderstva itd. U završnici ciklusa, kao i tijekom održavanja samog projekta, sudionici će imati priliku stupiti u kontakt s partnerima i predstaviti vlastite poslovne ideje i kompetencije.

Humanitarni PUB kviz u Rijeci, 2019.

Prijavi se! Prijave za nove članove traju do 7. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

28. 05. 2022.

EVENT MANAGEMENT-Organizacija ti je jača strana, voliš party i plešeš bez mana?

Provjerite tko stoji iza organiziranja najboljih događaja u Udruzi, s kojim izazovima se tim susreće i saznaj jesi li upravo ti id...

26. 05. 2022.

Razmišljaš o tetoviranju - evo što sve trebaš znati

Za malo stvari u našim životima možemo garantirati da su vječne, ali ipak postoji nešto za što sa sigurnošću možemo, a to su tetov...

16. 05. 2022.

Ljekovitost samoniklog bilja

Radionica o samoniklom ljekovitom bilju održana je u Maksimiru u sklopu projekta Zeleni eMJESEC. Polaznici radionice naučili su mn...

16. 05. 2022.

Održali smo turnir Kopačka solidarnosti

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, rekli bi mnogi, a ono što je eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje (DOP) ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri