eStudent Logo
Studenti u Rijeci i Varaždinu, ovo je vaša prilika da proširite svoje vidike

Studenti u Rijeci i Varaždinu, ovo je vaša prilika da proširite svoje vidike

Autor: Paula Anić, 29. 09. 2021.

 FStudenti u Rijeci i Varaždinu, ovo je vaša prilika da proširite svoje vidike

Prijave za nove članove eSTUDENTa počele su prije gotovo tjedan dana. Imaš vremena do 7. listopada da posjetiš našu stranicu, ispuniš case i prijaviš se za jedan od 20 timova. U nastavku možeš čitati o nešto drugačijoj skupini za naše kolege s mora i sa sjevera, 

Danas predstavljamo jedinstvenu skupinu unutar Udruge - eSTUDENT Mrežu. Ova skupina je podijeljena na dva grada, Rijeku i Varaždin te na tri tima. U Rijeci se nalaze dva tima - Rijeka - humanitarne aktivnosti i Rijeka STARTER, a u Varaždinu jedan pod nazivom tim Varaždin. 

Sva tri tima organiziraju razne projekte, natjecanja i događaje za kolege sa svojih matičnih Sveučilišta, ali i sudjeluju u druženjima na razini Udruge. U nastavku možeš pročitati kojim se projektima bave ovi timovi i uvjeriti se je li ovo skupina baš za tebe. 

Rijeka - humanitarne aktivnosti

Kao što i sam naziv kaže, tim Rijeka - humanitarne aktivnosti bavi se pomaganjem potrebitih i organizacijom humanitarnih događaja koji obuhvaćaju sve od kulturnih do sportskih događaja na razini Sveučilišta u Rijeci. 

Neki od događaja koje su članovi ovog tima organizirali u proteklih nekoliko godina su:

  • Humanitarni pub kviz u Rijeci organizira se svake godine u predbožićno vrijeme. Osim zabavnog i edukativnog karaktera, bitan je i njegov humanitarni aspekt. Određena svota novaca od prikupljenih kotizacija odlazi u ruke odabranih udruga te na taj način članovi ovog tima imaju priliku dovesti osmijehe na lice i uljepšati blagdane potrebitima.
  • Rikula je projekt kojem je cilj promovirati riječku kulturnu scenu. Osim predavanja i radionica, na kojima sudionici mogu naučiti mnogo toga o području umjetnosti i dizajna, projekt se sastoji  i od završne izložbe. Ona služi kako bi svi građani Rijeke mogli pokazati svoje vještine i talent te je također humanitarnog karaktera. Posjetitelji mogu uživati u radovima, a sva prikupljena sredstva kasnije se doniraju u humanitarne svrhe.
  • Zasvijetli za druge humanitarna je utrka koja spaja humanitarce i ljubitelje trčanja. Osim humanitarnog aspekta, njezin je cilj također i ukazati na to koliko je fizička aktivnosti bitna za zdravlje ljudi. Trči se noću, a svi sudionici, osim dobre zabave i rekreacije, doprinose i višem cilju.
Humanitarni PUB kviz, Rijeka 2019.

Rijeka STARTER 

Ako si student u Rijeci, ali te više zanima kako pravilno napisati životopis, kako kontaktirati poduzeća i kako organizirati događaj, Rijeka STARTER je pravi tim za tebe. Ovaj tim odgovoran je za koordinaciju STARTER sustava za studente u Rijeci što znači da ćeš pomagati kolegama na Sveučilištu da sastave najbolji mogući životopis, biti u konstantnoj komunikaciji s poduzećima i pisati newslettere s ponudama za poslove. Također, sudjelovat ćeš u organizaciji sljedećih događaja:

  • Career Match Day projekt je koji spaja poslodavce i studente iz STEM i društvenih područja obrazovanja u Primorsko-goranskoj županiji. Projekt je koncipiran tako da se studenti imaju priliku predstaviti poslodavcima u ograničenom vremenu. Osim što je to odličan način za stjecanje vještina adekvatnog i kvalitetnog intervjua, studenti će, nakon razgovora, dobiti i povratnu informaciju o tome kako su se svidjeli poslodavcu. U sklopu projekta se također organiziraju predavanja i radionice na temu pisanja životopisa i savjeta za optimalnu pripremu za nadolazeći intervju.
  • Izlet na buduće radno mjesto projekt je koji omogućava studentima dobiju uvid u radna mjesta i uvjete odabranih poduzeća posjetom njihovom uredu u Primorsko-goranskoj županiji. Osim toga, studenti mogu sudjelovati i u raznim kreativnim radionicama i čuti iskustva zaposlenika. Poduzeća u sklopu panel rasprava i predavanja studentima približavaju samu radnu atmosferu te nude studentske poslove i prakse.
Zasvijetli za druge humanitarna utrka, RIjeka 2020.

Varaždin

Tim istog imena kao i grad na sjeveru Hrvatske, Varaždin, okuplja studente s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu kao i Sveučilišta Sjever koji žele raditi na svojim prezentacijskim, komunikacijskim i govorničkim vještinama, puno toga naučiti i zabaviti se s kolegama. Ovaj tim zadužen je za organizaciju dva projekta koji u cilju imaju potaknuti studente na produktivan rad, ali i humanitarni aspekt volontiranja.

  •  Humanitarni projekt koji tim iz Varaždina organizira prošle je godine zaživio u obliku dva pub kviza te također privukao pažnju svojim edukativnim sadržajem, ali i bogatim nagradama i sponzorima. U sličnom tempu nastavlja se i ove godine. Članovi tima organiziraju društvene aktivnosti, a sav skupljen novac od kotizacija odlazi odabranoj udruzi. Studenti imaju priliku sudjelovati, ali i organizirati ovaj društveni i humanitarni projekt te najbitnije pomoći potrebitima.
  •   Presentation skills društveni je projekt edukativnog karaktera koji organiziraju članovi tima Varaždin. Sastoji se od ciklusa predavanja i radionica te na kraju natjecanja iz kojeg studenti mogu naučiti mnogo toga o komunikacijskim i govorničkim vještinama te vizualnim rješenjima s ciljem razvoja kompetencije pri predstavljaju samih sebe i svojih poslovnih ideja u budućnosti.

Prve dvije godine postojanja Presentation skills je bio koncipiran kao case study natjecanje s naglaskom na prezentaciji poslovne ideje, no ove godine projekt mijenjakoncept. Predavanja i radionice će se održavati kroz četiri tjedna, a svaki tjedan pokrivat će se tematika posvećena bitnim segmentima kvalitetne prezentacije s područja komunikacijskih i prezentacijskih vještina te govorništva kao i srodnih područja poput informatike, psihologije, socijalnih vještina, liderstva itd. U završnici ciklusa, kao i tijekom održavanja samog projekta, sudionici će imati priliku stupiti u kontakt s partnerima i predstaviti vlastite poslovne ideje i kompetencije.

Humanitarni PUB kviz u Rijeci, 2019.

Prijavi se! Prijave za nove članove traju do 7. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

09. 10. 2021.

Drago mi je eSTUDENT panel održan u sva tri grada

Varaždin, Rijeka i Zagreb u tri su dana ugostili eSTUDENTe koji su podijelili svoja iskustva Udruge sa zainteresiranim studentima...

07. 10. 2021.

Intro into STARTER - postani ekspert za životopise i proces zapošljavanja

Oduvijek te zanimalo kako najbolje sastavit životopis i napisati motivacijsko pismo? U STARTER timovima možeš naučiti to i još pun...

05. 10. 2021.

LUMENovci čekaju na tebe, pridruži se Project Management skupini

Oduvijek te zanimalo kako izgleda organizacija studentskog natjecanja od početka do kraja, pridruži se Project Management skupini ...

03. 10. 2021.

Upoznajte kreativce eSTUDENTa - Skupina Content Management

Kreativna si osoba koja voli društvene mreže, fotografiranje, izrađivanje vizuala ili pisanje, onda je ova skupina savršena za teb...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri