eStudent Logo
Što raditi unutar svoja 4 zida? – 10 super savjeta

Što raditi unutar svoja 4 zida? – 10 super savjeta

Autor: Anamaria Bilić, 27. 03. 2020.

#OstaniDoma i budi odgovoran u ovim teškim trenutcima. Izolacija već predugo traje i sigurno da nam je svima već jako teško i ne znamo više što raditi. Mi ti donosimo 10 ideja što raditi u svoja 4 zida tijekom corona virus situacije.

1. Dobre, stare društvene igre

U moru online stvari zaboravili smo kako su zabavne dobre, stare društvene igre poput raznih s kartama, Domine, Čovječe ne ljuti se, Monopoly, Jamb i sl. Okupi ukućane i zaigrajte! Sigurno postoji neka zabavna igra koju su tvoji roditelji igrali pa te sad mogu naučiti. Pri tom će se oni prisjetiti svoje mladosti i svi ćete skupa provesti kvalitetno i zabavno vrijeme.

2. Kreativni nered

Boravak kod kuće i dosadu iskoristi i pretvori u nešto kreativno. Možeš napraviti kutiju za nakit, okvir za slike, ukrasiti vaze za cvijeće, pobojati ili iscrtati zidove, ormare ili police. Ako si dovoljno vješt i imaš materijala možeš napraviti neku novu drvenu policu ili kućicu za ptice, tabure od stare automobilske gume i sl. Jako puno ideja i videa „napravi sam“ možeš pronaći online.

3. Postani Masterchef 

Kuhanje opušta, a čak i ako nisi posebno vješt u kuhinji, ovo je prilika da postaneš. Skuhaj si omiljeno jelo ili nauči kuhati neko novo, slano ili slatko, bitno da na kraju bude jestivo.

4. Upiši online tečaj

Višak slobodnog vremena možeš iskoristiti i da naučiš nešto novo. Jako puno online tečajeva postoji, sada ih je dosta na sniženju, a neki čak i besplatni. Može to biti neki novi strani jezik, usavršavanje znanja iz nekog područja, a može biti i tečaj yoge, izbor je na tebi.

5. Virtualni posjet muzeju

Iz udobnosti vlastitog kreveta možeš posjetiti neke od najznačajniji svjetskih muzeja i pogledati neka od najljepši umjetničkih djela, pri tom ne plaćajući ulaznicu. Neki od njih su: British Museum u Londonu, Guggenheim Museum u New Yorku, National Gallery of Art, Washington D.C., Rijksmuseum, Amsterdam i Musée d’Orsay u Parizu. Također, kao dio kulturnog uzdizanja, online možeš pogledati i kazališne predstave, kao što su one s Broadwaya, ali i domaće, Hrvatskog narodnog kazališta ili Zagrebačkog kazališta mladih.

6. Filmovi i serije su spas

Pogledaj neki film ili seriju koju već dugo želiš, ali nisi stigao do sad. Bilo da je u pitanju komedija, horor, akcija, romantika ili neki dokumentarac, izbor je velik, a vremena imamo za sve. Neke od online platformi dopuštaju određeno vrijeme besplatnog gledanja sadržaja, kao što su: Netflix, Pickbox, Vimeo, HBO GO i sl.

7. Dobra knjiga zlata vrijedi

Čitanje knjige uvijek je pametna ideja, osim što je zabavno, čitanje pozitivno utječe na razvoj naših komunikacijskih vještina. Online platforme poput Scribd i sl. trenutno imaju besplatno članstvo.

8. Retrospektiva života

Prisjećanje na lijepe trenutke života kroz gledanje starih slika ili video zapisa od malena pa do danas oraspoložit će te sigurno. Napravi si „Večer uspomena“ s obitelji, sjednite i svi zajedno gledajte stare slike i video zapise kojih, sigurni smo, imate jako puno. Možete napraviti i neki kolaž od slika ili složiti video uspomena.

9. U zdravom tijelu zdrav duh

Manjak fizičke aktivnosti tijekom izolacije može negativno utjecati na naše zdravlje, zato obvezno odradi bar neki mini trening svaki dan. Za trening kod kuće ne trebaju ti nikakve posebne sprave, a super tutorijala treninga imaš online. Također, meditacija ili vježbe za opuštanje odlične su za stresne situacije poput ovih.

10. Pun ormar nepotrebnih stvari

Sigurno u ormaru imaš stvari koje ti već dugo stoje, a nikad ih ne nosiš. Ovo je savršena prilika da presložiš ormar i odvojiš sve što ti ne treba, a onda te stvari možeš donirati te tako učiniti dobro djelo i pomoći onima kojima je sad najpotrebnije. A kad već preslažeš ormar, usput možeš i detaljno očistiti i dezinficirati svoj dom, što je u ovom trenutku borbe protiv corona virusa jako bitno.

Nadamo se da će ti ove ideje pomoći da što kvalitetnije i zabavnije provedeš ove dane izolacije, #OstaniDoma, zabavi se i ostani zdrav! U međuvremenu, prati naš web, Instagram profil, Facebook stranicu i pretplati se na naš newsletter, kako bi bio informiran o svim našim aktivnostima i projektima.

Ostale objave

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

27. 05. 2020.

Zasvijetli za sebe: Priprema za povratak u normalan život

Održana je online vježbaonica Zasvijetli za druge

25. 05. 2020.

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Iskustva pri organizaciji projekta s nama su podijelile voditeljice tima popularizacije znanosti!

25. 05. 2020.

Završio 2. Accounting Battle: Tko je najveća riba?

eSTUDENTov RiF s partnerskim poduzećem Mazars Cinotti proglasio pobjednike ovogodišnjeg natjecanja u malo drugačijem obliku.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri