eStudent Logo
Startaj svoj posao uz startup! Radionica za sve one koji ne znaju odakle početi.

Startaj svoj posao uz startup! Radionica za sve one koji ne znaju odakle početi.

Autor: Ivana Antunović, 25. 02. 2020.

24. veljače 2020., na Fakultetu  elektronike i računarstva u Zagrebu, održana je radionica pod nazivom “Razvoj startupa – put do održivog poslovnog modela”. Radionicu je organizirala udruga eSTUDENT, odnosno tim LUMEN Business. Na radionici se govorilo o razvoju startupa kroz lean startup pristup, a voditelj radionice bio je Miro Hegedić, profesor s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i osnivač Lean Startup Hrvatska. Cilj radionice bio je upoznavanje studenata s lean startup pristupom.

Lean startup iz perspektive profesora Mire Hegedića

Lean startup pristup je metodologija kojoj je cilj da proizvod ili usluga u što kraćem roku stignu do potrošača. Kroz lean pristup, određena ideja se testira kroz cjelokupni proces realizacije kako bi se skratili ciklusi razvoja proizvoda i kako bi se na vrijeme dokazala održivost određenog poslovnog modela. Cijeli koncept temelji se na postavljanju pretpostavki koje se kasnije testiraju upoznavajući potrebe krajnjeg kupca proizvoda ili korisnika usluge. Studenti su se na radionici imali prilike upoznati s time koristeći model razrade poslovnog plana gdje su se stvarale različite poslovne ideje što je rezultiralo interaktivnom radionicom. Na radionici se također raspravljalo o razlozima zbog kojih neki startupovi uspijevaju, dok ih veći propadne, a ključni dio ideje je upravo potreba proizvoda ili usluge na tržištu. Miro Hegedić smatra kako eSTUDENT radi odličan posao, pogotovo u edukaciji studenata na području Businessa i startupa: Radio sam dosta startupa i radio na dosta fakulteta u inozemstvu. Ti fakulteti rade to na puno većoj razini, ali mislim da ono što Sveučilištu treba je upravo ovakva povezanost među studentima različitih fakulteta. To je ono što eSTUDENT jako dobro radi kroz ove radionice. To su prepoznali i studenti koji su jako zadovoljni radionicom i natjecanjem. Prijavila sam se na radionice jer mislim da edukacije nije nikad dosta i zato što mislim da je radionica dovoljno korisna za sve općenito. Prijavila sam se na natjecanje jer je to za mene nešto novo i izvan mojih granica i mislim da je svakako edukativno i zanimljivo, izjavila je Zorica koja studira sestrinstvo u Varaždinu.

Uskoro će se održati radionice na druge teme, a kako bi na vrijeme saznali informacije o radionicama možete se prijaviti na newsletter. Ako želite saznati više informacija o LUMENu ili eSTUDENTu posjetite  web, Facebook ili Instagram.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri