eStudent Logo
Skupina Project Management ima tim za tebe

Skupina Project Management ima tim za tebe

Autor: Marija Brusić, 06. 10. 2020.

eSTUDENTov pristupni proces traje i dalje, točnije još četiri dana. Zato, požuri i prijavi se u najveću studentsku udrugu. Još malo i gotovi smo s predstavljanjem skupina Udruge, a danas je na redu skupina Project Management. Sve bitno o Skupini saznali smo od koordinatorica Katarine Ditrih i Tine Paleke.

1. Što je skupina Project Management?

Project Management je skupina koja se bavi organizacijom studentskih natjecanja pod platformom LUMEN, a sastoji se od četiri tima koja pokrivaju razna područja.

2. Koji timovi su u skupini? 

Timovi koji čine Project Management skupinu su Business, Data science, Development i Engineering. Business se bavi organizacijom istoimenog natjecanja LUMEN Business, bivšeg Case Study Competitiona, najvećeg studentskog natjecanja u Hrvatskoj u rješavanju poslovnih slučajeva. Data science organizira jedino i najveće studentsko natjecanje u izradi big data rješenja, LUMEN Data science, javlja se kao nasljednik Mozgala. Development organizira natjecanje LUMEN Development, preimenovanog App Start Contesta. To je natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija, a cilj je da na konkretnom slučaju natjecatelji primjene svoje programske, dizajnerske i prezentacijske vještine. Engineering provodi natjecanje LUMEN Engineering, koje se javlja kao nasljednik Elektroboja. Studenti se natječu u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema iz područja elektrotehnike koje odabire akademska zajednica u suradnji s partnerskim poduzećima. 

3. Koje projekte organizirate?

Osim četiri natjecanja koja su pod krovnim imenom LUMEN, organiziramo radionice i edukativna predavanja za natjecatelje i širu publiku, radimo na popularizaciji raznih područja. Kako bismo natjecateljima olakšali put kroz cijeli proces natjecanja, organiziramo konzultacije s predstavnicima partnerskih poduzeća, koji ih tako mentoriraju i usmjeravaju u izradi rješenja. 

4. S kim sve PM surađuje na svojim projektima?

PM je skupina koja surađuje sa svim potpornim timovima u Udruzi. Od samog početka i osmišljavanja kampanje pa sve do velike završnice natjecanja timovi PM skupine surađuju s Marketingom, Vizualnim komunikacijama, Multimedijom, Public Relations & Event Managementom te IT-em koji nam pomažu osmisliti marketinšku kampanju svih natjecanja, napraviti sve vizuale, fotografirati sve evente i pobrinuti se da naši događaji budu medijski popraćeni. Također surađujemo i s Legal Teamom oko svih pravnih dokumenta, upita i sklapanja ugovora s našim partnerima natjecanja i s timom Računovodstvo i financije koji su tu za nas za sva financijska pitanja.

5. Što budući članovi mogu očekivati od PMa? 

Mogu očekivati vrlo dinamično, poučno, zanimljivo i zabavno iskustvo rada na projektu. Tijekom godine mogu očekivati brojne izazove, ali i otkriti nove načine savladavanja istih. A na završetku kad se natjecanje privede kraju mogu biti ponosni zbog toga što je njihov projekt prepoznat od strane studenata, profesora, šire javnosti i to je stvarno lijep osjećaj koji se teško može opisati. 

6. Zašto se prijaviti za skupinu Project Management? 

Prijavom u PM skupinu ćeš razviti svoje organizacijske, komunikacijske i prezentacijske vještine. Dobit ćeš osjećaj kako je to raditi u timu na velikom projektu, komunicirati s renomiranim hrvatskim tvrtkama, uz to usavršit ćeš poslovnu komunikaciju što će ti jednog dana olakšati razgovore za posao. Uz to sve lijepo ćeš se zabaviti, steći nezaboravne uspomene i prijatelje za cijeli život.

Prijavi se!

Sad kad sve znaš vrijeme je i da se prijaviš! Prijave za nove članove traju do 9. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku i Instagramu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

27. 11. 2021.

Virtualni izlet u British American Tobacco, jednu od najpoznatijih multinacionalnih kompanija

STARTER nam je organizirao prvi ovogodišnji IBRM. Saznajte što su studenti naučili o BAT-u u sljedećem članku

12. 11. 2021.

Počela je nova eSTUDENT godina!

4. studenog svečanom skupštinom na FER-u otvorili smo 18. eGODINU i priredili dobrodošlicu novim članovima

02. 11. 2021.

Save the Date: postani dio Career Speed Datinga 2021.

Do 19. studenog prijavi se na Career Speed Dating i stvori si priliku za praksu ili posao!

21. 10. 2021.

Otvorene prijave za LUMEN Business partnerska poduzeća

Prijavite svoje poduzeće na jedinstveno LUMEN Business studentsko natjecanje posvećeno rješavanju poslovnih slučajeva

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri