eStudent Logo
Skupina Project Management ima tim za tebe

Skupina Project Management ima tim za tebe

Autor: Marija Brusić, 06. 10. 2020.

eSTUDENTov pristupni proces traje i dalje, točnije još četiri dana. Zato, požuri i prijavi se u najveću studentsku udrugu. Još malo i gotovi smo s predstavljanjem skupina Udruge, a danas je na redu skupina Project Management. Sve bitno o Skupini saznali smo od koordinatorica Katarine Ditrih i Tine Paleke.

1. Što je skupina Project Management?

Project Management je skupina koja se bavi organizacijom studentskih natjecanja pod platformom LUMEN, a sastoji se od četiri tima koja pokrivaju razna područja.

2. Koji timovi su u skupini? 

Timovi koji čine Project Management skupinu su Business, Data science, Development i Engineering. Business se bavi organizacijom istoimenog natjecanja LUMEN Business, bivšeg Case Study Competitiona, najvećeg studentskog natjecanja u Hrvatskoj u rješavanju poslovnih slučajeva. Data science organizira jedino i najveće studentsko natjecanje u izradi big data rješenja, LUMEN Data science, javlja se kao nasljednik Mozgala. Development organizira natjecanje LUMEN Development, preimenovanog App Start Contesta. To je natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija, a cilj je da na konkretnom slučaju natjecatelji primjene svoje programske, dizajnerske i prezentacijske vještine. Engineering provodi natjecanje LUMEN Engineering, koje se javlja kao nasljednik Elektroboja. Studenti se natječu u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema iz područja elektrotehnike koje odabire akademska zajednica u suradnji s partnerskim poduzećima. 

3. Koje projekte organizirate?

Osim četiri natjecanja koja su pod krovnim imenom LUMEN, organiziramo radionice i edukativna predavanja za natjecatelje i širu publiku, radimo na popularizaciji raznih područja. Kako bismo natjecateljima olakšali put kroz cijeli proces natjecanja, organiziramo konzultacije s predstavnicima partnerskih poduzeća, koji ih tako mentoriraju i usmjeravaju u izradi rješenja. 

4. S kim sve PM surađuje na svojim projektima?

PM je skupina koja surađuje sa svim potpornim timovima u Udruzi. Od samog početka i osmišljavanja kampanje pa sve do velike završnice natjecanja timovi PM skupine surađuju s Marketingom, Vizualnim komunikacijama, Multimedijom, Public Relations & Event Managementom te IT-em koji nam pomažu osmisliti marketinšku kampanju svih natjecanja, napraviti sve vizuale, fotografirati sve evente i pobrinuti se da naši događaji budu medijski popraćeni. Također surađujemo i s Legal Teamom oko svih pravnih dokumenta, upita i sklapanja ugovora s našim partnerima natjecanja i s timom Računovodstvo i financije koji su tu za nas za sva financijska pitanja.

5. Što budući članovi mogu očekivati od PMa? 

Mogu očekivati vrlo dinamično, poučno, zanimljivo i zabavno iskustvo rada na projektu. Tijekom godine mogu očekivati brojne izazove, ali i otkriti nove načine savladavanja istih. A na završetku kad se natjecanje privede kraju mogu biti ponosni zbog toga što je njihov projekt prepoznat od strane studenata, profesora, šire javnosti i to je stvarno lijep osjećaj koji se teško može opisati. 

6. Zašto se prijaviti za skupinu Project Management? 

Prijavom u PM skupinu ćeš razviti svoje organizacijske, komunikacijske i prezentacijske vještine. Dobit ćeš osjećaj kako je to raditi u timu na velikom projektu, komunicirati s renomiranim hrvatskim tvrtkama, uz to usavršit ćeš poslovnu komunikaciju što će ti jednog dana olakšati razgovore za posao. Uz to sve lijepo ćeš se zabaviti, steći nezaboravne uspomene i prijatelje za cijeli život.

Prijavi se!

Sad kad sve znaš vrijeme je i da se prijaviš! Prijave za nove članove traju do 9. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku i Instagramu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

10. 10. 2020.

Rijeka i Zagreb uživali u Drago mi je eSTUDENT panelima

Studenti u Zagrebu i Rijeci imali su priliku čuti sve o Udruzi u ugodnoj i opuštenoj atmosferi

08. 10. 2020.

Skupine koje grade ePRIČU iznutra

Tri skupine bez kojih eSTUDENT ne bi bio ono što je - Content Management, Ljudski potencijali i Informacijske tehnologije

06. 10. 2020.

Intervju s Katarinom Ditrih i Tinom Palekom, koordinatoricama Skupine.

04. 10. 2020.

How to STARTER - otkrij čari procesa zapošljavanja

Tim STARTER pruža ti savršen balans učenja i organizacije projekata vezanih uz proces zapošljavanja.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri