eStudent Logo
Skupina Community - DEA, DOP i POPZNAN te čekaju!

Skupina Community - DEA, DOP i POPZNAN te čekaju!

Autor: Anamaria Bilić, 30. 09. 2020.

Prijave za nove članove eSTUDENTa su u toku, a mi ti predstavljamo jednu od osam skupina unutar Udruge. Ako te zanima društveno odgovorno poslovanje, voliš i želiš popularizirati znanost među studentima, kao i zdrav način života ili se želiš baviti humanitarnim radom te podizati svijest o ekološkim aktivnostima onda je skupina Community pravi izbor za tebe. 

Skupinu Community čine tri tima: Dobrotvorne i ekološke aktivnosti, Društveno odgovorno poslovanje te Popularizacija znanosti. Svaki od timova bavi se organizacijom projekata koji su orijentirani prema studentima, poduzećima, ali i potrebitima unutar zajednice. Članstvom u nekom od ovih timova imaš priliku surađivati s partnerima Udruge te ujedno raditi za dobrobit zajednice, što čini savršen balans.

Dobrotvorne i ekološke aktivnosti

Tim DEA organizira projekte koji naglašavaju humanitarni rad te borbu protiv ekološke krize. Projekt Nepotrebno je nekome potrebno humanitarni je projekt u kojemu se prikupljaju korištene, a upotrebljive materijalne potrepštine te zatim doniraju udrugama ili ustanovama kojima je potrebna pomoć. Prošle godine prikupljeno je 2600 komada školskog pribora koji je doniran udruzi DORA, koja pomaže djeci i mladima, a ove godine cilj je prikupiti što više tekstila te organizirati Humanitarni buvljak. Uz Nepotrebno je nekome potrebno DEA organizira i Jednodnevne izlete, ekološki projekt Zeleni eMJESEC te humanitarni projekt u kojem sudjeluju partneri Udruge pod nazivom Poduzetni humanitarac.

Društveno odgovorno poslovanje

Tim DOP kroz svoja tri projekta bavi se promicanjem vrijednosti društveno odgovornog poslovanja, odnosno transparentnosti, ulaganja u zajednicu, interakcije akademske i gospodarske zajednice i sl. Projektom Zlatni indeks studentski zborovi i udruge okupljeni u Povjerenstvo imaju priliku nagraditi poduzeća na osnovu njihovog društveno odgovornog poslovanja te kontinuiranog doprinosa rastu i razvoju studenata u gospodarskoj zajednici. Zlatni indeks održava se jedanaestu godinu zaredom te svake godine nailazi na sve veću zainteresiranost kako među studentima tako i u gospodarskoj zajednici. Uz Zlatni indeks DOP organizira i humanitarni projekt pod nazivom Kopačka solidarnosti te DOP Week.

Popularizacija znanosti

Ako voliš znanost, zanima te STEM područje te voliš zdrav način života POPZNAN tim je za tebe. POPZNAN također organizira tri projekta, a ti su: Mozak voli zdravo, Znanost za sve te Network of STEM. Mozak voli zdravo projekt je kroz koji se motivira i potiče mlade na promišljanje o važnosti vlastitog zdravlja, pravilnoj prehrani, tjelovježbi te mentalnom zdravlju i osobnoj motivaciji. Projekt se provodi kroz tri dijela, odnosno kroz edukacije te interaktivne radionice o zdravlju, prehrani i tjelovježbi i natjecanje Brocoola, u kojem natjecatelji šalju video-recepte zdravog i nutritivno kvalitetnog obroka.

Prijavi se! Prijave za nove članove traju do 9. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku i Instagramu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

10. 10. 2020.

Rijeka i Zagreb uživali u Drago mi je eSTUDENT panelima

Studenti u Zagrebu i Rijeci imali su priliku čuti sve o Udruzi u ugodnoj i opuštenoj atmosferi

08. 10. 2020.

Skupine koje grade ePRIČU iznutra

Tri skupine bez kojih eSTUDENT ne bi bio ono što je - Content Management, Ljudski potencijali i Informacijske tehnologije

06. 10. 2020.

Skupina Project Management ima tim za tebe

Intervju s Katarinom Ditrih i Tinom Palekom, koordinatoricama Skupine.

04. 10. 2020.

How to STARTER - otkrij čari procesa zapošljavanja

Tim STARTER pruža ti savršen balans učenja i organizacije projekata vezanih uz proces zapošljavanja.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri