eStudent Logo
Saznaj što PLIVA… u svom poslovnom slučaju na LUMEN Businessu skriva!

Saznaj što PLIVA… u svom poslovnom slučaju na LUMEN Businessu skriva!

Autor: Tomislav Drapela, 11. 03. 2022.

PLIVA je najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i jedna od vodećih u regiji Jugoistočne Europe koja posluje preko 100 godina u pružanju inovativnih i kvalitetnih lijekova diljem svijeta. Na nadolazećem LUMEN Business natjecanju, PLIVA za proaktivne studente natjecatelje priredila realan poslovan slučaj. 

U razgovoru s Martom Vrkić, koja obavlja posao u ljudskim potencijalima u PLIVI, doznajemo da u PLIVI rado sudjeluju na ovakvoj vrsti natjecanja. Ono, tvrdi, ima veliki doseg kada je u pitanju povezanost s akademskom zajednicom, a k tome mlađe generacije donose nove ideje i ukazuju na promjene. 

Na upit koje prednosti studenti dobivaju, Marta Vrkić ističe prije svega vrijedno iskustvo koje će im kasnije koristiti u poslovnom životu te, svakako, proširenje vlastitih vidika i stjecanje novih vještine. Poslovni slučaj kojeg su nam na ovogodišnjem LUMEN Business natjecanju ponudili podrazumijeva realnu situaciju koju mladi mogu očekivati na svojim potencijalnim radnim mjestima kada uđu u svijet rada. 

O tome koliko je presudno formalno obrazovanje, Anja Bašić, stručnjakinja za marketinšku automatizaciju u PLIVI, ističe da je formalno obrazovanje bitno, ali ne i presudno te kaže:

''Bitna je sklonost stjecanju novih znanja i vještina jer učenje ne staje kad završi formalno obrazovanje. Volja za učenjem je najbitnija stvar s naše strane.'' 

Svakako, Marta Vrkić i Anja Bašić naglašavaju da postoji mogućnost nastavka suradnje studenata s PLIVOM u vidu stručne prakse ili studentskih poslova, a natjecatelji koji sudjeluju na LUMEN Businessu, bez obzira na rezultat, mogu ih slobodno kontaktirati. Ističu da će rado popričati sa studentima o ovim natjecanjima te razlozima zašto su se odlučili za njihov poslovni slučaj. 

Saznaj više o LUMEN Businessu

LUMEN Business najveće je studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva u Hrvatskoj. Studenti – natjecatelji u timovima od 2 do 4 člana rade na jednom poslovnom slučaju po odabiru od njih ukupno pet koje su pojedinačno osmislila partnerska poduzeća. Prijave su produžene do 13. ožujka na linku. Više o svim ovogodišnjim poslovnim slučajevima saznaj ovdje. 

Ostale objave

10. 08. 2022.

Sol na koži i ljeto na velikom i malom platnu

Osim kupanja i sunčanja dugi ljetni dani kao da su stvoreni za bezbrižno uživanje u filmovima i serijama u debeloj hladovini.

31. 07. 2022.

Ljeto je, a ti si se našao/la u Zagrebu? Kako ispuniti vrijeme u vrućem i praznom gradu?

Možda je more daleko, ali niz prilika za super provod je nadohvat ruke!

26. 07. 2022.

Govorni imidž na razgovoru za posao

Na što sve trebamo paziti prilikom razgovora za posao?

19. 07. 2022.

Računovodstvo i financije: Računi, troškovnici, još računa,... i kreativni izleti iz rutine!

Osim što odlično barataju računima i izradom evidencija, RiFovce krase vještine poslovne komunikacije, kreativnost i zajedništvo! ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri