eStudent Logo
Saznaj što PLIVA… u svom poslovnom slučaju na LUMEN Businessu skriva!

Saznaj što PLIVA… u svom poslovnom slučaju na LUMEN Businessu skriva!

Autor: Tomislav Drapela, 11. 03. 2022.

PLIVA je najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i jedna od vodećih u regiji Jugoistočne Europe koja posluje preko 100 godina u pružanju inovativnih i kvalitetnih lijekova diljem svijeta. Na nadolazećem LUMEN Business natjecanju, PLIVA za proaktivne studente natjecatelje priredila realan poslovan slučaj. 

U razgovoru s Martom Vrkić, koja obavlja posao u ljudskim potencijalima u PLIVI, doznajemo da u PLIVI rado sudjeluju na ovakvoj vrsti natjecanja. Ono, tvrdi, ima veliki doseg kada je u pitanju povezanost s akademskom zajednicom, a k tome mlađe generacije donose nove ideje i ukazuju na promjene. 

Na upit koje prednosti studenti dobivaju, Marta Vrkić ističe prije svega vrijedno iskustvo koje će im kasnije koristiti u poslovnom životu te, svakako, proširenje vlastitih vidika i stjecanje novih vještine. Poslovni slučaj kojeg su nam na ovogodišnjem LUMEN Business natjecanju ponudili podrazumijeva realnu situaciju koju mladi mogu očekivati na svojim potencijalnim radnim mjestima kada uđu u svijet rada. 

O tome koliko je presudno formalno obrazovanje, Anja Bašić, stručnjakinja za marketinšku automatizaciju u PLIVI, ističe da je formalno obrazovanje bitno, ali ne i presudno te kaže:

''Bitna je sklonost stjecanju novih znanja i vještina jer učenje ne staje kad završi formalno obrazovanje. Volja za učenjem je najbitnija stvar s naše strane.'' 

Svakako, Marta Vrkić i Anja Bašić naglašavaju da postoji mogućnost nastavka suradnje studenata s PLIVOM u vidu stručne prakse ili studentskih poslova, a natjecatelji koji sudjeluju na LUMEN Businessu, bez obzira na rezultat, mogu ih slobodno kontaktirati. Ističu da će rado popričati sa studentima o ovim natjecanjima te razlozima zašto su se odlučili za njihov poslovni slučaj. 

Saznaj više o LUMEN Businessu

LUMEN Business najveće je studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva u Hrvatskoj. Studenti – natjecatelji u timovima od 2 do 4 člana rade na jednom poslovnom slučaju po odabiru od njih ukupno pet koje su pojedinačno osmislila partnerska poduzeća. Prijave su produžene do 13. ožujka na linku. Više o svim ovogodišnjim poslovnim slučajevima saznaj ovdje. 

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri