eStudent Logo
Računovodstvo i financije: Računi, troškovnici, još računa,... i kreativni izleti iz rutine!

Računovodstvo i financije: Računi, troškovnici, još računa,... i kreativni izleti iz rutine!

Autor: Goran Terzić, 19. 07. 2022.

Odgovorno upravljanje novcem nije nimalo jednostavan zadatak, a još je teže pamtiti gdje je i na što otišla ova ili ona kuna te aktivno voditi evidenciju o stanju blagajne. No, u eSTUDENTu nema razloga za strah! Naime, zapisom svih troškova i drugih financijskih transakcija koje se događaju u Udruzi brine se unutarnji tim Računovodstvo i financije (RiF).

Financijska i računovodstvena pismenost RiFovcima omogućuje da bez pol' muke knjiže sve blagajničke, ulazne i izlazne račune, kao i izvode iz banke. Moto tima je bez računa se ne računa, stoga im nimalo nije strano kako izraditi račun, predračun ili troškovnik. S obzirom na sva ta znanja i internu podršku koju pružaju ostalim timovima, lako ih možemo poistovjetiti s Ben Affleckom iz filma The Accountant.

Nisu samo “dosadni” računi… 

Uz angažman oko financija Udruge, RiFovci organiziraju čak dva projekta: Financial Week i Accounting Battle.

Financial Week je projekt edukativnog karaktera kojemu je cilj, kroz brojna predavanja i radionice vrhunskih stručnjaka, približiti studentima aktualnosti i zanimljivosti iz svijeta financija. Unutar pet dana studenti imaju priliku steći znanja kojima ih se ne poučava na fakultetu, ali se i okušati u radionicama te primijeniti naučeno.

Accounting Battle je natjecanje iz područja računovodstva u suradnji s gospodarskom i akademskom zajednicom. Sastoji se od tri kruga tijekom kojih će studenti imati priliku primijeniti naučeno teorijsko i računsko znanje. Natjecatelje koji prođu u treći krug očekuje simulacija sastanka s klijentima kroz koje će imati priliku iskusiti čari poslovnog svijeta.

…već i radno-prijateljsko okruženje s brojnim benefitima!

Što se tiče atmosfere u timu, RiF se može pohvaliti duhom zajedništva, spremnošću na druženje i zabavu te snažnom kohezivnošću koja im omogućuje da realiziraju organizacijski zahtjevne projekte uz veliku dozu kreativnosti i profesionalnosti.

Prema mišljenju ovogodišnjih članova RiFa, brojni su razlozi zbog kojih je preporučljivo volontirati upravu u njihovu timu. Osim usvajanja znanja o osnovnim financijskim i računovodstvenim elementima, članovi su imali priliku razvijati vještine poslovne komunikacije te naučiti kako napisati dobar mail poslovnim partnerima. 

Nadalje, okušali su se u smišljanju tema i koncepata za projekte, vodili su panele i natjecanje te naučili izići na kraj s vremenskim rokovima i stresom. Iako provođenje projekata zahtjeva više energije i kreativnosti, RiFovci zaključuju da su oni ujedno atraktivnije iskustvo budući da prikupljanje i vođenje računa smatraju rutinskim poslom.

Uz znanja i vještine dobrodošle na tržištu rada, članovi RiFa tvrde da im je eSTUDENT godina pomogla da napreduju i na privatnom planu. Okusili su kombinaciju radne i prijateljske atmosfere, postali su discipliniraniji i efikasniji u obavljanju zadataka te su se oslobodili straha od javnog nastupa. Ono što je ipak najvažnije, upoznali su mnogo ambicioznih ljudi sličnih interesa te su si studentski život učinili ispunjenijim i produktivnijim.

Saznaj više!

Blogove o ostalim timova koji su dijelom eSTUDENTa možeš pronaći na našoj web stranici. Ako želiš saznati više o radu Udruge ili predavanjima, radionicama i natjecanjima koja organiziramo, zaprati nas na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i LinkedIn. Kako ti niti jedna informacija ne bi promakla, pretplati se na naš newsletter, a mi ćemo se pobrinuti da te pravovremeno obavijestimo o svim novostima koje slijede. 

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri