eStudent Logo
Proglašeni pobjednici Brocoole u nešto drugačijem izdanju!

Proglašeni pobjednici Brocoole u nešto drugačijem izdanju!

Autor: Paula Anić, 27. 03. 2020.

Zbog izbijanja pandemije koronavirusa i odgađanja konferencije Mozak voli zdravo koja se trebala održati 14. ožujka, pobjednici online natjecanja Brocoola proglašeni su na Facebook stranici udruge. Ove godine zadana tema bili su zdravi deserti, a pobjednike je odabrao stručan žiri nutricionista, Tena Niseteo i Karmen Matković Melki. Prvo mjesto osvojila je Marija Puđak i njezin desert pod nazivom Sweet-tooth pizza. Odmah iza nje je Ema Hošnjak s desertom pod nazivom Iskoristi sve, dok je u top tri ušla i Kristina Banovac s PBJ kuglicama. Netom prije zabrane okupljanja, održane su tri od predviđenih šest radionica.

Kako zdravo kuhati bez kuhanja?

Prvu radionicu, pod nazivom „Što jesti u danu, a ne kuhati“, održala je Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium, u ponedjeljak 9. ožujka. Tema radionice bila je priprema prehrane bazirane na bilju - plant based, i hrani bez industrijskih proizvoda - wholefoods. Tina je sa svim sudionicima podijelila svoje mišljenje o budućnosti ljudske prehrane: „Brojni znanstvenici vide konzumaciju veganske i sirove prehrane kao normalu u budućnosti zbog prevelikih problema koje stočarska industrija stvara na globalnoj razini." Osim toga, Tina je pripremila i tri recepta prilagođena studentskom budžetu te podijelila brojne savjete sudionicama o tome kako izabrati najbolje voće i povrće.

 

Zero means hero; kako uz zero waste načiniti prirodnu kozmetiku?

U srijedu 11. ožujka, održana je radionica pod nazivom „Izrada prirodne kozmetike“ koju je vodio Marko Capek koji se zadnjih 15 godina bavi zaštitom okoliša te promovira život bez otpada i bez plastike. Upravo to ga je inspiriralo da se počne baviti proizvodnjom prirodne kozmetike. Svi prisutni na radionici u sat vremena su naučili napraviti dovoljne zalihe sapuna za godinu dana - svakako praktična vještina u vrijeme globalne pandemije. Studentica Tea Martinić Cezar podijelila je što joj se najviše svidjelo: „Radionica je bila jako korisna i sve mi se svidjelo, ponajviše to što smo osim teorijskog znanja, dobili i ono praktično.“ Sudionici su također bili oduševljeni činjenicom da većinu sastojaka za izradu sapuna imaju doma.

 

Kako nahraniti mozak i ‘rasturiti’ ispite!

Treća u nizu radionica održana je u četvrtak 12. ožujka pod nazivom „Koje namirnice mozak (zaista) voli“, a vodile su ju Željka Fordren Jambrešić i Tamara Dabić Kempf iz Ustanove za obrazovanje odraslih – Makronova. Radionica je bila posebice korisna studentima kojima je najpotrebnije da razlikuju koje namirnice hrane mozak i zbog kojih duže ostajemo koncentrirani i onih koje ga usporavaju. 

Pravu vrijednost ove radionice uvidjela je studentica Ivana Domitrović: „Preporučila bih da se ovakva radionica održava i narednih godina zato što može biti jako korisna u ovom prijelomnom razdoblju kada studenti po prvi put počinju graditi svoje radne navike. 

Iako eSTUDENT privremeno nije u mogućnosti odrediti datum kada će se preostale radionice i konferencija održati, ako želite sudjelovati, pretplatite se na newsletter udruge. Također, ostale informacije o udruzi možete dobiti na Facebook ili Instagram stranicama, kao i na službenoj stranici udruge. 

 

Ostale objave

20. 04. 2021.

Završno slijetanje - Održane su posljednje dvije radionice projekta Karijerni aerodrom

Nakon prve tri uspješne radionice projekta Karijerni aerodrom, studenti su imali priliku odslušati još dvije radionice koje su bil...

19. 04. 2021.

Izlet u jednu od najbrže rastućih softverskih kompanija u Europi

Na još jednom interaktivnom Izletu na buduće radno mjesto, zaposlenici Q Agency otkrili su nam kako izgleda tipičan radni dan u sv...

17. 04. 2021.

Prve tri destinacije prema poslovnom uspjehu su iza nas

Prva tri dana projekta Karijerni aerodrom uspješno su započela radionicama o izradi motivacijskog pisma, CV-a i kako uspješno odra...

12. 04. 2021.

Priprema, pozor – otvorene su prijave za Business Matchmaker!

Ekonomisti, prijavite se na jedinstveni speed dating događaj namijenjen upravo vama!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri