eStudent Logo
Priručnik za preživljavanje u slučajnom svijetu - druga po redu radionica LUMEN Data science

Priručnik za preživljavanje u slučajnom svijetu - druga po redu radionica LUMEN Data science

Autor: Paula Anić, 02. 05. 2021.

Natjecatelji LUMEN Data science imali su priliku sudjelovati u drugoj po redu od tri radionice u sklopu natjecanja. Radionica pod nazivom „Priručnik za preživljavanje u slučajnom svijetu“ održana je u srijedu 28. travnja 2021. preko Zoom.

Predavač je bio Lovre Pešut iz Megatrend-a, IT tvrtke koja se bavi business inteligencijom i data sciencom i koja je partner natjecanja LUMEN Data science.

Pešut je okupljenima najprije teoretski pa zatim i na primjerima predstavio rezultate nedavno objavljene meta-analize koja je usporedila dubinsko učenje s liječnicima u medicinskoj dijagnostici. Meta-analiza odnosno sažimanje sve dostupne literature i pisanje pregleda i sažetka na tu temu se često koristi u Data science.

U uvodu se Pešut fokusirao na teoriju i praksu validacije modela, kako izvesti naše eksperimente ne samo s ciljem da nam daju niske ili visoke brojeve, već i tako da se njihovi rezultati generaliziraju u "stvarnome svijetu".

Za primjer je uzeo 20530 razmatranih znanstvenih istraživanja, od kojih je tek njih 14 imalo zadovoljavajuće minimalne metodološke uvjete kako bi se njihovi rezultati uopće upotrijebili za usporedbu između liječnika i modela.

Zatim je odgovarao na pitanja o uzrocima i posljedicama ovakvih istraživanja, a radionica je završila praktičnim primjerom prethodno stečenih znanja.

Ako želiš saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim natjecanjima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

07. 05. 2021.

Product Development - "Zero to Hero" radionica s Rimac Automobilima

Održana je "Zero to Hero" radionica od strane Rimac Automobila i LUMEN Developmenta.

04. 05. 2021.

Više od 60 studenata pronašlo svoj match: Prvi Career Match Day

Završio je prvi Career Match Day, događaj koji je namijenjen studentima te spaja speed date i intervju za posao.

03. 05. 2021.

Na izletu kod L'Oreala - IBRM

L’Oreal nas je virtualno ugostio u obliku izleta na buduće radno mjesto 29. travnja 2021. godine kako bi dali bolji uvid u njihovo...

02. 05. 2021.

Lovre Pešut iz Megatrend-a održao je radionicu na temu meta-analize za natjecatelje LUMEN Data science

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri