eStudent Logo
Prijave za LUMEN Engineering su počele!

Prijave za LUMEN Engineering su počele!

Autor: Ana Karačić, 14. 01. 2021.

Oduvijek maštaš o svom osobnom izumu i zanima te elektrotehnika? Onda je LUMEN Engineering natjecanje za tebe! Radi se o natjecanju u izradi praktičnog idejnog rješenja u području elektrotehnike u organizaciji udruge eSTUDENT. Ovo jedinstveno natjecanje nudi priliku studentima da se okušaju u svijetu inovacija i povežu s poduzećima iz područja elektrotehnike i računarstva, a osim nezaboravnog iskustva, možeš osvojiti i vrijedne nagrade. Teme ovogodišnjeg natjecanja su Ja,robot- napravi komad svog robota i Pomoć u proizvodnji hrane i piće, a nagrade su 15.000,00 kuna za prvo mjesto, za drugo mjesto 10.000,00 kuna te za treće 5.000,00 kuna. Osim glavnih nagrada, studenti koji održe najbolju prezentaciju osvojit će iznos od 1.000,00 kuna.

Prijave su počele na dan otvorenja LUMEN Engineeringa koje se održalo u srijedu 13. siječnja 2021. Otvorenje je obilježio panel s partnerskim poduzećima, održan putem Zoom platforme te live streama na Facebook stranici LUMEN Engineeringa. Prijaviti se možete samostalno ili u timu do 4 člana, broj prijavljenih je neograničen, ali samo sedam rješenja ide u finale. Prijave su otvorene do 2. veljače 2021.!

,,eSTUDENT natjecanja izvrsna su odskočna daska za svakog studenta''

Sudionici panela bili su predstavnici partnerskih poduzeća: Ivan Mihoković i Domagoj Peharda (Končar), Ivan Babić (Rimac), Gordan Galić (Xylon), Goran Jurković i Joško Rogulj (Globallogic) te Marko Budimir i Doris Benčić (Inetec). Uvodnu riječ imao je profesor Krois kao jedan od osnivatelja Elektroboja- natjecanja kojem je LUMEN Engineering nasljednik. Na panelu se govorilo o samom natjecanju te njegovom doprinosu kako studentima tako i samim poduzećima. Predstavnici poduzeća su istaknuli kako zapošljavanje studenata ima velike prednosti jer mlade nade u elektrotehnici i računarstvu donose osvježenje poduzećima, ali isto tako ističu kako su i ostala eSTUDENT natjecanja studentima izvrsna odskočna daska u poslovne vode. Osim toga, raspravljalo se i o novim trendovima u elektrotehnici te kako je situacija s pandemijom utjecala na tržište i sam rad. Panelisti su se složili kako u svijetu inovacija, pandemija ne remeti planove jer tehnologija nam nudi mogućnost kreiranja ideja iz bilo kojeg kutka svijeta. Nakon panel rasprave uslijedio je kviz gdje su svi prisutni studenti mogli sudjelovati putem aplikacije Kahoot, pobjednici će biti nagrađeni poklon paketima partnera.

Odvaži se na inovacije i postani dio LUMEN Engineeringa!

LUMEN Engineering jedino je takvo natjecanje u Hrvatskoj i nudi velike mogućnosti za studente kao što su edukativne radionice, predavanja za rad na raznim platformama i s raznim uređajima. Studenti dobivaju priliku pretvoriti svoje teorijsko znanje u praktično, a samim time i zabaviti se te sklopiti nova prijateljstva. Na natjecanje se mogu prijaviti svi studenti hrvatskih sveučilišta ili visokoškolskih ustanova, a to mogu napraviti putem online prijave. Prijave traju do 2. veljače 2021

Ako želiš saznati više informacija o natjecanju ili samoj Udruzi, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

23. 02. 2021.

Nastavak uspješne suradnje eSTUDENTa i PLIVE

Nastavak uspješne suradnje najveće studentske udruge eSTUDENTa i PLIVE u ulozi premium partnera i partnera na mnogobrojnim natjec...

22. 02. 2021.

Počinju prijave za Presentation skills- natjecanje u kojem imaš priliku pokazati pravog sebe!

Prijavi se na natjecanje i istakni se prezentacijom!

15. 02. 2021.

Otvorene su prijave radova za izložbu jedinstvenog humanitarnog projekta Rikula

Rikula je projekt humanitarnog karaktera s čak tri vrste događaja. Kroz predavanja, radionice i izložbu sudionici će moći naučiti ...

14. 02. 2021.

Najromantičniji dan u godini: kako je prema legendi nastalo Valentinovo i kako se slavi u svijetu

Valentinovo je dan kada se slavi ljubav. Kako je nastalo i kako se obilježava diljem svijeta, donosi ti Udruga eSTUDENT!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri