eStudent Logo
Prijave za LUMEN Engineering su otvorene!

Prijave za LUMEN Engineering su otvorene!

Autor: Iva Vukošić, 16. 01. 2022.

Prije dva tjedna započela je nova godina, a ovaj je tjedan započelo i najveće studentsko natjecanje u elektrotehnici- LUMEN Engineering u organizaciji eSTUDENTa.

Da se prisjetimo, LUMEN Engineering, nekadašnji Elektroboj, edukativno je studentsko natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i jedino je takvo natjecanje u Republici Hrvatskoj. Cilj je potaknuti studente na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koja treba implementirati u vidu elektroničkog uređaja ili sustava. Timovi studenata natječu se u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema, koje odabiru i financijski potpomažu partneri projekta.

Ovogodišnje su teme “Elektromehanički orkestar: elektromehanički instrument od već postojećih komponenti (ne zvučnik) te “3,2,1 PROJEKTIRAJ: izradi uređaj s najviše 14 pinova”. Studenti imaju pravo odabrati jednu od dvije ponuđene teme te predstaviti svoje rješenje.

Također, ono što LUMEN Engineering još pruža jest povezivanje studenata i partnera te suradnju u obliku praksi ili potencijalnog zapošljavanja u tvrtkama koje su među najvećima upravo u ovom polju. Tako su nam ovogodišnji partneri Altpro, Rimac, Inetec, Xylon, GlobalLogic i Vertiv.

Kraj natjecanja donosi vrijedne novčane nagrade pa tako za prvo mjesto tim osvaja 15 000 kuna, za drugo mjesto 10 000 kuna, te za treće mjesto 5 000 kuna. Kao četvrta nagrada, dodijelit će se 1000 kuna timu sa najboljom prezentacijom svog finalnog rješenja.

Tijekom narednih mjeseci održat će se razne radionice i predavanja koja će držati navedeni ovogodišnji partneri, a sudionici imaju pravo na konzultacije sa profesorima koji su ujedno i članovi žirija. Njega ove godine čine tri profesora: Vladimir Milić, Dinko Oletić te Mario Hrgetić.

Veselimo svim prijavama te podsjećamo da se na natjecanje možete prijaviti kao tim s minimalno dvije i maksimalno četiri osobe ili individualno, pri čemu se kasnije kreiraju timovi od samostalnih prijava.  Prijaviti se možete online sve do 31. siječnja 2022.!

Kako ne biste propustili sve važne datume za ovaj, ali i za ostale projekte Udruge, pratite naš Instagram, Facebook te LinkedIn. Na web stranici možete pronaći sve važne informacije, a ukoliko ne želite propustiti baš ništa, prijavite se na naš newsletter.

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri