eStudent Logo
Prijave za LUMEN Business su otvorene!

Prijave za LUMEN Business su otvorene!

Autor: Paola Božiković, 20. 01. 2023.

LUMEN Business, prethodno zvan Case Study Competition, jedno je od četiri područja LUMEN natjecanja. LUMEN Business natjecanje namijenjeno je studentima/icama u rješavanju poslovnih slučajeva u Hrvatskoj i regiji. Cilj natjecanja je ostvarivanje suradnje između proaktivnih studenata/ica i poduzeća, a prijave za natjecanje  započinju  od 20. 1. 2023.. i  traju sve do 31. 1. 2023. 

Prijaviti se možete putem linka.

Prednosti LUMEN Business natjecanja

Proces izrade poslovnih rješenja traje tri mjeseca, a natjecatelji/ice će kroz tijek natjecanja imati mogućnost sudjelovanja na:

- radionici koju će održati jedno od partnerskih poduzeća za sve natjecatelje/ice bez obzira čiji slučaj rješavaju

- jednim konzultacijama s partnerima čiji case rješavaju

- jednim konzultacijama s mentorima odnosno profesorima stručnim za područje njihovog casea

Koristeći vlastitu kreativnost i znanje studenti/ice dobivaju priliku osvojiti i razne novčane nagrade: 

1. mjesto: 1.350 eura

2. mjesto: 800 eura

3. mjesto: 550 eura

Partnerska poduzeća 

Partneri ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja su GDi, L’Oréal, PBZ i KPMG (više informacija o partnerima imati ćete priliku saznati u nadolazećim blogovima). Lumen Business natjecanje funkcionira tako da svako poduzeće zadaje jedan poslovni slučaj, odnosno case, a studenti u timovima koji čine od dva do četiri člana rješavaju odabrani slučaj. 

GDi case

Kategorija poslovnog slučaja: Marketing, razvoj produkta, prodaja

Naziv poslovnog slučaja: GDi Ensemble Fleet 2.0: Slijedeća generacija upravljanja flotom vozila

Opis teme poslovnog slučaja: GDi Ensemble Fleet je IT rješenje koje se sastoji od softvera i hardvera (fizičkog uređaja koji se ugrađuje u vozilo) i potrebno ga je odvesti korak dalje – u GDi Ensemble Fleet 2.0. U rješavanju ovog slučaja od natjecateljskih timova se očekuje analiza predloženih opcija koje bi se mogle provesti kako bi se sustav poboljšao ili nadogradio, ili pak prijedlog i razrada inovativne vlastite opcije unaprjeđenja sustava. Zadatak uključuje izradu poslovnog plana za novu varijantu rješenja GDi Ensemble Fleet; prijedlog unaprijeđenog proizvoda; financijskog plana; te marketinškog plana.

L’Oréal case

Kategorija poslovnog slučaja: Digitalni marketing / Online / eCommerce

Naziv poslovnog slučaja: „Redken B2C Online: GO-TO-ADRIA Market“

Opis teme poslovnog slučaja: Cilj ove studije slučaja je osmisliti B2C go-to-market strategiju kroz online partnera za REDKEN, profesionalni brand za bojenje i njegu kose. Prvi korak je analiza tržišta i ciljane skupine kako bi se strategija osmislila što kvalitetnije. Na temelju inicijalne analize potrebno je pripremiti finalni aktivacijski plan. Uz određenu svrhu i cilj projekta, potrebno je uključiti 360 komunikacijsku strategijom → vizualno rješenje i ključne poruke, odabir komunikacijskih kanala, oglašavanje etc., prijedlog online strateškog partnera, način prezentacije i aktivacije na online partnerskoj platformi i financijski plan. 

PBZ case

Kategorija poslovnog slučaja: Financije

Naziv poslovnog slučaja: ESG proizvodi i inicijative za fizičke osobe

Opis teme poslovnog slučaja: Prijelaz na niskougljično gospodarstvo i održivi razvoj zahtijeva ozbiljnu transformaciju ponašanja u svim sektorima, pa je PBZ banka već započela s implementacijom ESG okvira u svakodnevno poslovanje. Zadatak za natjecatelje bio bi ponuditi cjelovito rješenje: Razvoj ESG proizvoda / usluge / inicijative. To uključuje definiranje proizvoda ili usluge, inicijative za klijente fizičke osobe (građane), izradu marketinškog plana, istraživanje tržišta, promociju proizvoda, usluge i inicijative, te prijedlog kreativnog rješenja komunikacije (vizual, poruka,slogan,headline, ton of voice komunikacije i sl.)

Završnica natjecanja

Natjecatelji/ice svoja rješenje predaju u pisanom obliku početkom svibnja, a svako poduzeće odabire pet finalista/ica koji su predali najbolja rješenja. Ti finalisti/ice pripremaju prezentacije svojeg poslovnog rješenja i prezentiraju ih pred poduzećem. Na temelju prezentacija svako poduzeće bira top tri tima koji osvajaju novčane nagradu. Proglašavanje pobjednika/ice održat će se na završnici 3. lipnja. Na tom događaju pobjednički tim svakog poduzeća prezentira pred svima svoje poslovno rješenje.

Lumen Business natjecanje idealna je prilika za sve studente/ice koji imaju želju primijeniti naučena teorijska znanja u praksi te ostvariti brojne pogodnosti koje će ih približiti poslovnom svijetu.

Saznaj više

Za više informacija o LUMEN Business natjecanju kao i o samoj Udruzi, posjeti našu web stranicu. Također, prati nas i na društvenim mrežama - Facebook, Instagram i LinkedIn, na kojima smo ti dostupni za sva pitanja u vezi natjecanja kao i svega ostalog. Svaku novost koju eSTUDENT objavljuje možeš primati pretplatom na naš newsletter.

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri