eStudent Logo
[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] STARTER: za lakši start i brzo snalaženje u kompliciranom poslovnom svijetu!

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] STARTER: za lakši start i brzo snalaženje u kompliciranom poslovnom svijetu!

Autor: Goran Terzić & Marko Čavlović, 05. 10. 2022.

Iako je studentsko doba najljepši period života, pitanja koja se studentima često vrzmaju po glavi tiču se budućeg zaposlenja, konkurentnosti na tržištu, ali i uvjeta rada u poduzećima koja ih privlače. Ono što ti eSTUDENT može ponuditi, a ublažit će strah od traženja posla, jest iskustvo koje ćeš steći u bilo kojem od 19 timova te kvalitetno okruženje koje će ti omogućiti da osjetiš vibraciju profesije koju ganjaš!

Ponovno podsjećamo, prijave za volontere eSTUDENTa još su kratko otvorene, a ukoliko želiš imati savršeno oblikovan CV kojeg će poduprijeti kvalitetno pripremljeno predstavljanje na razgovoru za posao, pridruži se timu STARTER!

Sugestivan naziv tima daje na znanje da je riječ o startnoj poziciji s koje treba učiniti pomak. Naime, radi se o prvim koracima do zapošljavanja, a STARTERov je zadatak izravno povezati studente i poduzeća. Prema tome, zainteresiranim studentima tim pruža priliku da se okušaju u interakciji s poslodavcima te da osjete radnu atmosferu poslovnih prostora kroz čak četiri vrijedna projekta: Career Speed Dating, Business Matchmaker, Izlet na buduće radno mjesto te Karijerni aerodrom.

Četiri zlatne ulaznice u STARTERovim su rukama!

Career Speed Dating i Business Matchmaker jednodnevni su speed dating događaji namijenjeni studentima STEM područja odnosno ekonomije. Kroz razgovore u trajanju od svega nekoliko minuta, studenti imaju priliku predstaviti se potencijalnom poslodavcu te dobiti povratnu informaciju na životopis i kvalitetu razgovora.

Izlet na buduće radno mjesto studentima pruža priliku da nekoliko sati provedu u jednom od renomiranih poduzeća. Prilikom posjeta, zaposlenici se predstavljaju studentima te im kroz dobro osmišljene i edukativne radionice nude uvid u radna mjesta i sve što ona obuhvaćaju. Tu su i popratna predavanja pomoću kojih se studentima približava organizacijska kultura i radna atmosfera poduzeća, kao i prilike za studentske poslove i prakse.

Karijerni aerodrom sastoji od niza predavanja i radionica pod vodstvom stručnjaka koji studentima pomažu oko tehničkih stvari vezanih uz predstavljanje poslodavcima. Interaktivnim sadržajima cilj je prenijeti korisne trikove koji pridonose, primjerice, kvaliteti životopisa ili motivacijskog pisma. Također, ideja je predstaviti moć kvalitetno strukturiranog LinkedIn profila, ali i dati korisne savjete za intervju s poslodavcem.

Business Matchmaker, 2022.

Nakon STARTERa, svaki je poslodavac oboren! 

Osim projekata koje organizira, STARTER krije još jednu specifičnost! Tim kontinuirano djeluje i putem STARTER Sustava koji predstavlja najjednostavniji način da poslodavci pronađu zaposlenike po svojoj mjeri, a da studenti nađu posao koji im je po volji. Prijavom u Sustav te označavanjem prihvatljivih područja rada studenti mogu redovito dobivati informacije o otvorenim pozicijama, i to u vlastiti mail pretinac!

Također, tim STARTER čine dobre duše koje će svim zainteresiranim studentima rado pregledati poslani CV te ga vratiti s komentarima za poboljšanje. Stoga, ako želiš znati sve tajne lakog zaposlenja, izaberi STARTER!

No, ne zaboravi i ostale benefite koje ovaj tim nudi. Osim što ćeš naučiti organizirati velike događaje i radionice, surađivat ćeš s mnogo poduzeća i steći brojna poznanstva. Usavršit ćeš vještine poslovne komunikacije i multitasking stil obavljanja zadataka. Osim toga, tvoje će oko biti istrenirano za uočavanje detalja, što će promijeniti budućnost svakom studentu čiji životopis prođe kroz tvoje ruke!

Pristupni proces lagano se približava kraju, a svoju prijavu možeš poslati do 10. listopada slijedeći ovu POVEZNICU. Generalne informacije o pristupnom procesu pronaći ćeš u ČLANKU!

Zanima te više?

Prije svega, prijavi se u STARTERov Sustav i olakšaj si proces traženja posla! Prezentacijske blogove o ostalim skupinama i timovima u čiji se rad možeš priključiti putem pristupnog procesa, pronaći ćeš na našoj web stranici. Kako ti niti jedna novost ne bi promakla, zaprati nas na društvenim mrežama – Facebook, Instagram i LinkedIn. Također, pretplati se na naš newsletter putem kojeg ćemo te, tijekom akademske godine, obavještavati o novim prilikama uz koje ćeš obogatiti iskustvo studiranja! 

Ostale objave

30. 11. 2022.

Što ti je činiti kako bi pronašao/la studentski posao u struci?

Studentski posao u struci odlično je rješenje za sve studente kojima fakultet ne nudi studentsku praksu.

30. 11. 2022.

Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Zainteresirani studenti dijelom projekta mogu postati prijavom do 9. prosinca

27. 11. 2022.

PLIVA: Lokalni posao s globalnom karijerom

Zaposlenici PLIVE i Teva grupe ugostili su studente kako bih ih upoznali s IT dijelom ovog farmaceutskog poduzeća

23. 11. 2022.

Psihoterapija s Instagrama: širenje svijesti ili veličanje mentalnih oboljenja?

Društvene mreže postaju glavni izvor informiranja, bilo o znanosti, politici ili popularnoj kulturi, ali gdje podvući crtu?

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri