eStudent Logo
[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Project Management - četiri područja djelovanja na kojima će svi lumeni imati priliku istaknuti se!

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Project Management - četiri područja djelovanja na kojima će svi lumeni imati priliku istaknuti se!

Autor: Marko Čavlović , 06. 10. 2022.

Ostalo je još nekoliko dana do završetka ovogodišnjeg pristupnog procesa za novu akademsku godinu u udruzi eSTUDENT. Zato - prijavi se i postani dijelom najveće i najaktivnije studentske udruge u Hrvatskoj i tako obogati svoje iskustvo studiranja!

Posljednja, ali ništa manje važna skupina od prethodnih sedam je skupina Project Management! Ovoj skupini pripadaju timovi koji organiziraju neke od najvećih projekata u Udruzi na kojima sveukupno sudjeluje više stotina studentica i studenata. Skupina se dijeli na četiri područja, to su - Business, Data Science, Development i Engineering. Ako si student ili studentica fakulteta STEM područja vjerojatno ti je jasno što bi se moglo kriti iza ovih naziva, no, ako studiraš na fakultetima koji nemaju dodirnih točaka sa STEM znanjima - ne oklijevaj, pridružiti se ovoj skupini mogu baš svi!

Posla je mnogo, krenimo redom!

Lumen si, ali pitaš se što označava LUMEN?

Prateći svjetske trendove, eSTUDENT je kreirao platformu za studentska natjecanja - LUMEN. Prvi i najveći takav projekt na ovim prostorima, 2020. godine započinje svoju prvu godinu postojanja s četiri različita područja:  BusinessData scienceDevelopment Engineering. Jedinstvenim spojem područja, na jednom se mjestu ujedinjuju proaktivni studenti i najbolja poduzeća. Osim usavršavanja na pojedinom području, studenti postaju kvalitetniji i kompetentniji kandidati budućim poslodavcima. Zvuči kao dobra prilika? Pridruživanjem svakom od navedenih timova sudjelovat ćeš u organizaciji natjecanja, dobit ćeš jedinstvenu priliku saznati kako izgleda biti project manager nekog većeg projekta. Uz to okusit ćeš sve čari poslovne komunikacije, upoznati niz predstavnika poduzeća s kojima ćeš se vjerojatno dobro umrežiti te ćeš uz to upoznati niz proaktivnih studentica i studenata.

LUMEN Business

LUMEN Business je najpoznatije studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva u Hrvatskoj i regiji. Kao jedno od četiri područja LUMEN platforme, cilj je ostvariti suradnju između proaktivnih studenata i poduzeća. Kroz rješavanje problema predstavljenih u poslovnim slučajevima, studenti imaju priliku primijeniti naučena znanja u praksi. Organiziranjem radionice i konzultacija tijekom natjecanja, potičemo studente na inovativnost, a najkreativnija rješenja očekuju novčane nagrade. Prethodne godine odlučili smo “začiniti” LUMEN Business natjecanje. Partnerska poduzeća su u svoje poslovne slučajeve uključili takozvanu “kriznu situaciju” s kojom su se susreli u poslovanju, a natjecatelji su morali ponuditi najkreativnije rješenje za navedenu situaciju.

LUMEN Data Science

LUMEN Data Science najveće je studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja u Hrvatskoj. Nasljednik je Mozgala te je najveće takvo studentsko natjecanje u Hrvatskoj. Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka pritom koristeći različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Tijekom natjecanja održavaju se radionice i konzultacije, a one najbolje očekuju vrijedne nagrade.

LUMEN Development 

LUMEN Development je najveće studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj i regiji, nastalo kao nasljednik App Start Contesta. Cilj je natjecanja primijeniti znanje, pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te se istaknuti na tržištu rada. Tijekom natjecanja održavaju se konzultacije i radionice koje natjecateljima omogućuju komunikaciju s najpoznatijim IT poduzećima u Hrvatskoj čiji im savjeti i komentari pomažu u razvoju aplikacije. Osim vrijednog iskustva i stjecanja poznanstava, natjecatelji osvajaju i novčane nagrade.

LUMEN Engineering

LUMEN Engineering edukativno je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i kao takvo jedinstveno je u Hrvatskoj. Cilj natjecanja je poticanje studenata na samostalno razvijanje vlastitih kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava. Natjecateljski timovi natječu se u izradi rješenja unutar unaprijed definiranih tema, koje odabiru i financijski potpomažu partneri projekta. Završnica natjecanja najboljim timovima donosi vrijedne nagrade i izvrsne preporuke za buduću karijeru.

Za sve informacije o pristupnom procesu i novostima koje ti eSTUDENT sprema u narednoj akademskoj godini potraži na našoj stranici. Ako već nisi, zaprati nas i na društvenim mrežama - Facebook, Instagram i LinkedIn gdje dijelimo sve vijesti o događanjima koje Udruga organizira. Također, pretplati se na naš newsletter putem kojeg ćeš dobivati pravovremene informacije o mnoštvu prilika kojima možeš obogatiti svoje iskustvo studiranja!

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri