eStudent Logo
Njuškalo te zove: prijavi se na LUMEN Business i razvij vještine nove!

Njuškalo te zove: prijavi se na LUMEN Business i razvij vještine nove!

Autor: Tomislav Drapela, 08. 03. 2022.

Njuškalo je najveći hrvatski oglasnik koji svojim korisnicima omogućuje lako digitalno trgovanje putem jednostavnog i intuitivnog okruženja s ciljem međusobnog trgovanja. Ove godine po prvi put Njuškalo se prijavilo kao jedno od pet partnerskih poduzeća koje sudjeluje na LUMEN Business natjecanju.

U razgovoru s Valentinom Čičko, talent acquisition specialist (odjel za ljudske resurse) u Njuškalu, saznajemo da svrha njihove prijave na LUMEN Businessu je prezentiranje Njuškala mlađim generacijama te navodi:

''Ovo nam je prva godina da sudjelujemo na LUMEN Business natjecanju. Ideja nam je ponuditi poslovni slučaj koji će privući studente. Svi znaju da je Njuškalo oglasnik, ali mali broj studenata ima percepciju o Njuškalu kao poslodavcu te cijelim spektrima mogućnosti koje nudi.''

Na upit što ovakav oblik angažmana predstavlja za Njuškalo te koji benefiti proizlaze sudjelovanjem na LUMEN Business natjecanju za studente, Valentina Čičko kaže:

''Glavni cilj nam je predstaviti se mlađoj populaciji te ponuditi realan case na kojem studenti mogu raditi te se detaljnije upoznati s načinom rada u našoj kompaniji. Definitivno sudjelovanje u ovakvom tipu natjecanja donosi prevagu kod zapošljavanja jer se vidi studentova motivacija, trud, snalažljivost i proaktivnost s obzirom na činjenicu da im nedostaje radnog iskustva.''

Valentina Čičko navodi da će formalno obrazovanje studenata ekonomskog smjera ili sličnih studija pripomoći u kontekstu bržeg snalaženja jer je poslovni slučaj vezan uz marketing i istraživanje tržišta, ali ističe da se mogu prijaviti svi studenti jer prevagu nose vještine kao što su snalažljivost i kreativnost. Vjeruje da će studenti koji najuspješnije riješe slučaj imati priliku za nastavak suradnje te se potencijalno nada budućim praktikantima.

Saznaj više o LUMEN Businessu

LUMEN Business najveće je studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva u Hrvatskoj. Studenti – natjecatelji u timovima od 2 do 4 člana rade na jednom poslovnom slučaju po odabiru od njih ukupno pet koje su pojedinačno osmislila partnerska poduzeća. Prijave traju do 11. ožujka na linku. Više o svim ovogodišnjim poslovnim slučajevima saznaj ovdje.

Ostale objave

30. 11. 2022.

Što ti je činiti kako bi pronašao/la studentski posao u struci?

Studentski posao u struci odlično je rješenje za sve studente kojima fakultet ne nudi studentsku praksu.

30. 11. 2022.

Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Zainteresirani studenti dijelom projekta mogu postati prijavom do 9. prosinca

27. 11. 2022.

PLIVA: Lokalni posao s globalnom karijerom

Zaposlenici PLIVE i Teva grupe ugostili su studente kako bih ih upoznali s IT dijelom ovog farmaceutskog poduzeća

23. 11. 2022.

Psihoterapija s Instagrama: širenje svijesti ili veličanje mentalnih oboljenja?

Društvene mreže postaju glavni izvor informiranja, bilo o znanosti, politici ili popularnoj kulturi, ali gdje podvući crtu?

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri