eStudent Logo
[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Community: DEA, DOP, POPZNAN i Šapa su možda baš timovi za tebe! Upoznaj ih!

[PREDSTAVLJANJE SKUPINA] Community: DEA, DOP, POPZNAN i Šapa su možda baš timovi za tebe! Upoznaj ih!

Autor: Marko Čavlović, 25. 09. 2022.

Ovdje si jer sigurno znaš da je eSTUDENTov pristupni proces počeo i da se svi zainteresirani na njega mogu prijaviti do ponedjeljka, 10. listopada 2022. godine! Kako bi saznao/la još više informacija o svim skupinama i timovima te njihovim projektima u Udruzi narednih dana ti donosimo mnogo toga što će ti pomoći da doneseš najbolju odluku za sebe. 

Prije svega, osam blogova o osam skupina i 19 timova koliko broji naša Udruga. Tako ćeš se moći informirati i pomno izabrati kojem timu želiš pripadati naredne akademske godine! Uz to, za tebe smo pripremili i jedinstveni događaj na kojem ćeš iz prve ruke moći dobiti sve informacije koje te zanimaju u vezi rada Udruge. Drago mi je, eSTUDENT! zakazan je za četvrtak 6. listopada 2022. godine. Pridruži nam se u baru IQ (Ul. Lavoslava Ružičke 66). 

Prva skupina koju predstavljamo je Community

Skupinu Community čine četiri tima. To su: Dobrotvorne i ekološke aktivnosti ili DEA, Društveno odgovorno poslovanje ili DOP, Popularizacija znanosti ili POPZNAN te najmlađi Community tim Šapa humanitarnosti.

Otkrij koji je tim za tebe!

Dobrotvorne i ekološke aktivnosti

Fokus tima DEA je na humanitarnom radu. Ako se vidiš u radu na projektima koji su socijalno osviješteni, za cilj imaju pomoći potrebitima ili su u koraku s ekološkim i održivim načinom života - ovo bi mogao biti tim za tebe. Ove će ak. godine DEA provoditi tri svoja projekta. To su:

  • Poduzetni humanitarac humanitarni je pub kviz u kojem sudjeluju zaposlenici poduzeća te članice i članovi eSTUDENTa. Cilj je na opušten i zabavan način prikupiti financijska sredstva za potrebite. Kako je bilo protekle ak. godine možeš provjeriti na poveznici
  • Nepotrebno je nekome potrebno je cilj prikupljanje već korištenih, ali i dalje upotrebljivih stvari koje će se zatim donirati udruzi po odabiru tima. Prošle je godine tako prikupljeno čak više od 2700 plišanih igračaka koje su donirane međimurskoj Udruzi Murid. Slađe ne može!
  • Zeleni eMJESEC je mjesec u kojem se promiče ekologija i očuvanje okoliša. Sve to realizira se kroz niz raznih predavanja, radionica i aktivnosti. Mnogo toga se moglo naučiti prošle godine koja je završila odličnim humanitarnim buvljakom na kojem je prikupljeno 2 600 kuna. Taj novac doniran je u obliku materijalnih potrepština vanjskim korisnicima Doma za starije i nemoćne Dubrava. 

Društveno odgovorno poslovanje 

Kroz svoja tri projekta, DOP tim promovira vrijednosti društveno odgovornog poslovanja te studentima otvara mnoga vrata u poslovnom svijetu i pomaže u iskorištavanju svojih potencijala. Radeći u ovom projektnom timu komunicirat ćeš s kako gospodarskom tako i akademskom zajednicom. Također, okušat ćeš se u poslovnoj komunikaciji dok ćeš upoznavati pregršt novih ljudi kroz sljedeće projekte: 

  • CSR in spotlight je projekt koji za cilj ima podići svijest o važnosti društveno odgovornog poslovanja kod studentske populacije, ali i šire javnosti. Kroz razna predavanja i panel rasprave s predstavnicima svojih poduzeća, sudionici imaju jedinstvenu priliku naučiti što je društveno odgovorno poslovanje, kako se ono provodi u određenoj radnoj okolini te pitati sve što ih zanima o ovom novom i modernom modelu poslovanja.
  • Zlatni indeks jedinstveni je projekt kojim akademska zajednica nagrađuje gospodarsku za kontinuirani doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu. Zlatni indeks potiče poduzeća na kontinuiranu prisutnost u studentskoj zajednici, a studente da im poduzeća s osvojenom nagradom budu atraktivnija opcija pri pronalasku prakse ili posla. Poduzeća se nagrađuju u 6 kategorija: Stručne prakse, Stipendije, Ulaganje u studentske udruge i projekte, Stručna potpora i organiziranje projekata, Najbolji imidž te posebna nagrada Prijatelji studenata. Pregled prošlogodišnjih nagrađenih poduzeća uistinu je impresivan
  • Kopačka solidarnosti je humanitarni malonogometni turnir. Sudjelujući na turniru, studentske udruge i poduzeća skupljaju novčana sredstva za pomoć onima kojima je najpotrebnije. Sudjelovanjem na projektu svi zajedno ukazujemo na potrebe djece i mladih, ali i svih ostalih članova našeg društva, trudimo se poboljšati kvalitetu obrazovanja i, ono najbitnije, osigurati svakoj osobi mogućnost da ostvari svoj puni potencijal. Uz sve to, Kopačka solidarnosti nudi poduzećima svojevrstan team building i zagarantiranu zabavu.

Popularizacija znanosti 

POPZNAN je tim koji okuplja studente iz različitih struka sa zajedničkim ciljem promoviranja znanosti i zdravog načina života svojoj okolini. Znanost za sve, Mozak voli zdravo i Network of STEM projekti su kojima se popularizira znanosti među mladima. Ne promovira se u POPZNAN-u samo znanost nego, naravno, i timski rad, uvažavanje tuđih ideja te maštovitost među članovima!

  • Znanost za sve projekt je kojemu je cilj na zanimljiv i poučan način približiti studentima i djeci različite teme iz znanosti te im pokazati da, uz edukativan, može imati i zabavan karakter. Na jednostavan način prikazuju se pojedine teme iz znanosti prilagođeno različitim uzrastima.
  • Mozak voli zdravo projekt je kojemu je glavni cilj zainteresirati i motivirati mlade ljude na promišljanje o vlastitom zdravlju, pri čemu se daje poseban naglasak na pravilnu prehranu, redovitu tjelovježbu, mentalno zdravlje, ali i unutarnju motivaciju svakoga od nas. Dio ovog projekt je i natjecanje Brocoola. To je natjecanje za studente koji se žele okušati u svojim kulinarskim sposobnostima i dokazati da zdrava prehrana ne mora biti luksuz. 
  • Network of STEM je projekt osmišljen u cilju da se studentima STEM područja pruži prilika da tijekom svog studiranja otkriju detalje o tržištu rada svoje struke te da se upoznaju s budućim poslodavcima. Sastoji se od jednodnevne konferencije, pod nazivom STEMpozij, i interaktivnih predavanja tj. STEM razgovora s naglaskom na interdisciplinarnost STEM područja.

Šapa humanitarnosti

Ako si ljubitelj životinja ovo bi mogao biti pravi tim za tebe! Šapa humanitarnosti je humanitarni i ekološki projekt čija je primarna svrha pomoć životinjama. Cilj projekta je edukacija i aktivacija studentske zajednice o zero waste načelima kroz prikupljanje i recikliranje stare odjeće te njenu prenamjenu u igračke za pse i mačke. Aukcijom izrađenih igračaka potiče se prikupljanje sredstava za zbrinjavanje i pomoć životinjama u skloništima. Ovo je prvi projekt u Udruzi usmjeren na životinje te predstavlja novo područje djelovanja eSTUDENTa.

Prijavi se! Za sve informacije o pristupnom procesu i novostima koje ti eSTUDENT sprema u narednoj akademskoj godini potraži na našoj stranici. Ako već nisi, zaprati nas i na društvenim mrežama - Facebook, Instagram i LinkedIn gdje dijelimo sve vijesti o događanjima koje Udruga organizira. Također, pretplati se na naš newsletter putem kojeg ćeš dobivati pravovremene informacije o mnoštvu prilika kojima možeš obogatiti iskustvo studiranja!

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri