eStudent Logo
Postani magnet za novo znanje i dođi na prvo predavanje

Postani magnet za novo znanje i dođi na prvo predavanje

Autor: Blanka Gojak, 16. 12. 2020.

Riječki tim eSTUDENT MREŽE, koji je zadužen za realizaciju projekta Akademske aktivnosti, prvo predavanje posvetio je primjeni poluvodiča u pročišćavanju voda. Predavanje će održati Vinko Sršan, student druge godine diplomskog studija fizike čvrstog stanja na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. Zainteresirani će moći prisustvovati na predavanju putem Zoom platforme 18. prosinca u 18 sati.

Materijal kojeg svakodnevno susrećemo, a znamo tako malo o njemu

Poluvodiči kao pojam zvuče vrlo kompleksno, ali zapravo su sastavni dio svijeta koji nas okružuje. Razvoj primjene poluvodiča započeo je u razdoblju germanijske tehnologije koje traje od 1948. do 1960. Upravo su oni razlog zbog kojeg je moderna tehnologija postala dostupna širokim masama.  Pronalazimo ih u pametnim telefonima, računalima, bankomatima, automobilskoj industriji, laserima te solarnim ćelijama.  Poluvodiči se rabe za izradu sunčanih baterija  u obliku monokristala, polikristala te kao amorfni silicij.  Onečišćenje okoliša velik je problem današnjice, a još jedna korisna zadaća poluvodiča je pročišćavanje vode. Više o ovoj aktualnoj temi govorit će se na predavanju Vinka Sršana.

Zaljubljenik u fiziku, knjige i igrice

Vinko Sršan perspektivan je mladi fizičar koji će voditi ovo predavanje koje se sastoji od teorijskog i eksperimentalnog dijela. Tijekom studija Vinko je svoju pažnju usmjerio na primjenu fizike u tehnologiji i medicini. Slobodno vrijeme provodi čitajući o fizici, tehnologiji i povijesti fizike te igrajući igre na računalu. U pauzama između dva dijela predavanja, studenti će imati priliku postaviti pitanja predavaču te se tako približiti svijetu fizike.

Studenti svih fakulteta, koji žele znati više o ovoj temi, mogu se prijaviti na predavanje putem obrasca. Ako želiš saznati više informacija o udruzi eSTUDENT i drugim projektima, posjeti web stranicu ili nas potraži na društvenim mrežama Instagram, Facebook i LinkedIn. Sve novosti vezane uz rad udruge saznaj prijavom na newsletter.

Ostale objave

18. 01. 2021.

Prijave poduzeća za Business Matchmaker su otvorene!

Prijavite se za sudjelovanje na ovogodišnjem Business Matchmakeru koji će, s pomakom u budućnost, osvanuti u online obliku!

16. 01. 2021.

LUMEN Week završavamo područjem Data science: prijave u ožujku!

LUMEN Week završili smo panelom na području Data sciencea na kojem smo razgovarali s predstavnicima partnerskih poduzeća.

15. 01. 2021.

Treći dan LUMEN Weeka posvećen području BUSINESS: Prijave u ožujku!

Treći dan LUMEN Weeka posvećen LUMEN Businessu predstavio je partnerska poduzeća te najavio datume prijava i predstavljanja poslov...

14. 01. 2021.

Prijave za LUMEN Engineering su počele!

Odvaži se na inovacije i postani dio LUMEN Engineeringa!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri