eStudent Logo
Postani dio Skupine Community: DEA, DOP i POPZNAN te čekaju!

Postani dio Skupine Community: DEA, DOP i POPZNAN te čekaju!

Autor: Paula Anić, 25. 09. 2021.

Prijave za nove članove eSTUDENTa su započele! Imaš vremena do 7. listopada da posjetiš našu stranicu, ispuniš case i prijaviš se za jedan od 20 timova. Stay tuned zato što ćeš u idućih dva tjedna svaki drugi dan moći čitati o jednoj od skupina.

Pred tobom je blog koji opisuje jednu od 8 skupina unutar Udruge - Community. Ova skupina sastoji se od tri tima, Dobrotvorne i ekološke aktivnosti (DEA), Društveno odgovorno poslovanje (DOP) i Popularizacija znanosti. U nastavku možeš pročitati kojim se projektima bave ovi timovi i uvjeriti se je li ovo skupina baš za tebe.

Dobrotvorne i ekološke aktivnosti

Tim DEA kroz svoje je projekte usmjeren na humanitarni rad i promicanje ekološki osviještenog načina života. Ako postaneš dijelom ovog tima organizirat ćeš događaje i projekte koji su usmjereni na potrebite te također podizati svijest o ekološkim pitanjima. Osim toga, smišljat ćeš predavanja i radionice sa stručnjacima u sferi ekologije te poticati ostale članove Udruge da u svakodnevnu rutinu uvedu ekološki poželjne navike.

Tijekom godine, članovi i voditelji rade na četiri projekta.

  • Nepotrebno je nekome potrebno humanitarni je projekt koji iz godine u godinu potiče kako članove Udruge tako i sve ostale studente da doniraju uporabljive materijalne potrepštine za potrebite. Zatim te potrepštine doniraju raznim udrugama i ustanovama.

Prošle godine tako je kroz projekt prikupljeno 900 kg rabljene odjeće koja je potom donirana udrugama Are You Serious i Mali Zmaj, a prije dvije godine, DEA je prikupila 2600 komada školskog pribora za udrugu DORA.

  • Drugi projekt kojim se DEA bavi je Zeleni eMJESEC, ekološki je projekt usmjeren na edukaciju, osvještavanje i aktivaciju studentske populacije. Provodi se u obliku edukativnih predavanja i brojnih radionica u kojima studenti uče kako upotrijebiti već korištene stvari. Također, studenti mogu sudjelovati u aktivnostima na otvorenom kao što su sadnja biljaka i čišćenje površina.

Glavni zadatak DEA tima kroz ovaj projekt jest približiti potrebu za očuvanjem okoliša te dati praktična rješenja za njegovu provedbu.

  • Poduzetni humanitarac humanitarni je pub kviz u kojem sudjeluju zaposlenici raznih poduzeća te članovi eSTUDENTa podijeljeni u timove sve s ciljem prikupljanja sredstva za udrugu prema izboru tima.

Kroz projekt se zaposlenike poduzeća potiče na humanitarno djelovanje uplatom kotizacije, a članovima tima (i Udruge) omogućava da razviju poslovne komunikacije i networkinga uz dobru zabavu.

  • Jednodnevni izleti još jedan su od projekata koje provodi DEA, a u kojem se posjećuju domovi ili ustanove po odabiru članove te planiraju aktivnosti koje se zatim tamo provode.

Proteklih godina članovi su organizirali izlete u Sklonište Dumovec i Noinu Arku gdje su se svi zainteresirani mogli družiti s psima i šetati ih, a također su im donirane i deke prikupljene u akciji „Zima topla svima“: Također su posjetili i Dom za starije osobe „Centar“, gdje su štićenike obradovali kreativnim radionicama i čajankom, te Dječji dom „Laduč“ gdje su djecu poticali na popularizaciju znanosti provodeći aktivnosti za njih.

Nepotrebno je nekome potrebno, 2021.

Društveno odgovorno poslovanje

DOP je tim koji se kroz svoje projekte bavi promicanjem vrijednosti društveno odgovornog poslovanja, ulaganja u zajednicu te interakcije akademske i gospodarske zajednice.

Tijekom godine, članovi DOP-a organiziraju tri projekta:

  • DOP Week je projekt sastavljen od raznih predavanja i panel rasprava tijekom kojih se nastoji podići svijest o važnosti društveno odgovornog poslovanja kod studentske populacije.

Studenti imaju jedinstvenu priliku saznati odgovore na pitanja kako se DOP provodi u određenoj radnoj okolini te kako ga prilagoditi novom i modernom modelu poslovanja.

  • Zlatni Indeks jedinstveni je projekt Udruge koji se održava već 11 godina.  U sklopu njega, akademska zajednica nagrađuje gospodarsku za kontinuirani doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu. Poduzeća se nagrađuju u 5 kategorija: Stručne prakse, Stipendije, Ulaganje u studentske udruge i projekte, Stručna potpora i organiziranje projekata, Najbolji imidž te posebna nagrada Prijatelji studenata.

Povjerenstvo sastavljeno od članova studentskih zborova i udruga odlučuju o tome koja će poduzeća dobiti nagradu u kojoj kategoriji na temelju njihovog društveno odgovornog poslovanje te kontinuiranog doprinosa rastu i razvoju studenata u gospodarskoj zajednici.

  • Kopačka solidarnosti humanitarni je malonogometni turnir u kojem sudjeluju članovi studentskih udruga i poduzeća. Cilj je turnira prikupljanje novčanih sredstava za pomoć potrebitima. Sudjelovanjem na ovome projektu svi zajedno ukazujemo na potrebe djece i mladih, kao i svih ostalih članova našeg društva, trudimo se poboljšati kvalitetu obrazovanja i, ono najbitnije, osigurati svakoj osobi mogućnost da ostvari svoj puni potencijal. Uz sve to, Kopačka solidarnosti nudi poduzećima svojevrstan team building i zagarantiranu zabavu. Sav prikupljeni novac od kotizacija se donira jednoj od udruga koju bira tim.
humanitarni malonogmetni turnir Kopačka solidarnosti, 2019.

Popularizacija znanosti

Tim POPZNAN pravi je tim za tebe ako voliš zdrav način života, znanost i STEM područje. Ovom timu glavni je zadatak približavanje znanosti studentima i djeci kroz zabavna predavanja i radionice kao i poticanje na zdravi način života kroz svoje projekte kojih imaju 3.

  • Mozak voli zdravo najveći je projekt POPZNAN tima te se sastoji od niza interaktivnih radionica i predavanja na konferenciji početkom proljeća. Također, u sklopu projekta održava se i natjecanje Broccola. Cilj natjecanje je osmisliti kreativni, ali zdravi obrok (svake godine drugi) te ga predstaviti u video formatu. Ovaj projekt stvorene je s idejom promicanja zdravog načina života na zabavan način.
  • Znanost za sve projekt je namijenjen približavanju znanosti djeci i mladima kroz znanstveno-popularna predavanja i edukativne radionice. Cilj projekta je poticati kako interes za daljnja istraživanja tako i kreativnost u pristupu prema znanosti.
  • Network of STEM najmlađi je projekt POPZNANa. Osmišljen je s ciljem da se studenima STEM područja pruži uvid u njihovo buduće područje rada, ali i omogući da se upoznaju s budućim poslodavcima kroz niz predavanja stručnjaka iz određenog područja.
radionica Relaksacija smijehom u sklopu Mozak voli zdravo 2021.

Prijavi se! Prijave za nove članove traju do 7. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

09. 10. 2021.

Drago mi je eSTUDENT panel održan u sva tri grada

Varaždin, Rijeka i Zagreb u tri su dana ugostili eSTUDENTe koji su podijelili svoja iskustva Udruge sa zainteresiranim studentima...

07. 10. 2021.

Intro into STARTER - postani ekspert za životopise i proces zapošljavanja

Oduvijek te zanimalo kako najbolje sastavit životopis i napisati motivacijsko pismo? U STARTER timovima možeš naučiti to i još pun...

05. 10. 2021.

LUMENovci čekaju na tebe, pridruži se Project Management skupini

Oduvijek te zanimalo kako izgleda organizacija studentskog natjecanja od početka do kraja, pridruži se Project Management skupini ...

03. 10. 2021.

Upoznajte kreativce eSTUDENTa - Skupina Content Management

Kreativna si osoba koja voli društvene mreže, fotografiranje, izrađivanje vizuala ili pisanje, onda je ova skupina savršena za teb...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri