eStudent Logo
Zagarantirano kreativno učenje znanosti- upoznaj projekt tima Popularizacije znanosti!

Zagarantirano kreativno učenje znanosti- upoznaj projekt tima Popularizacije znanosti!

Autor: Barbara Gašpar, 31. 01. 2020.

Znanost Za Sve dugogodišnji je projekt eSTUDENT tima Popularizacija znanosti koji djeluje s ciljem lakoće razumijevanja i pristupačnosti znanosti. Organiziraju i provode različite aktivnosti na području Zagreba i izvan koje su prilagođene svim uzrastima. 

Spremni prihvatiti sve izazove

Stati pred mališane zna biti zanimljiv izazov, članovi tima Popularizacije znanosti uz izvanredno voditeljstvo u tome su veliki profesionalci. Iznova svojim radionicama dokazuju da učenje može biti uzbudljivo. LEGO Mindstorms radionice robotike, koje se provode u suradnji s FER-om, najbolji su pokazatelj uspješnosti s četiri prošlogodišnje posjete osnovnim školama- Rijeci, Samoboru, Našicama i Puli. Održavaju se radionice u sklopu velikih manifestacija: Festival znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Znanstveni kvart na Interliberu, Večer znanosti u Pregradi te Dan za znanost u Koprivnici

Od 2019.te omogućeno jačanje moždanih vijuga i studentima!

Nije dovoljno stati na radionicama, mini projektima koji obuhvaćaju područja biologije, zdravlja te svemira i velikim suradnjama s FER-om za Noć muzeja i Dan otvorenih vrata. Ovu godinu uvode inovativna znanstveno-popularizacijska predavanja prilagođena prvenstveno studentima s ciljem rušenja stigme o apstraktnosti znanosti.

U prosincu održano je predavanje vodećeg hrvatskog astronoma i pokretača Zvjezdarnice u Višnjanu, Korada Korlevića, pod nazivom ˝Kome pripada budućnost˝. Korlević se dotaknuo brojnih izazova koji se nalaze pred ljudima 21. stoljeća te dao svoje mišljenje o tome što nas čeka u bližoj budućnosti. Za sve ljubitelje svemira održano je i predavanje pod nazivom ˝Život kao svemirska pojava˝ kojim je Nenad Raos prikazao je li moguće pronaći vodu i organske spojeve u svemirskim tijelima i međuzvjezdanom području. 

O svim dosadašnjim aktivnostima i projektima više možete saznati na web stranici eSTUDENTa, Instagram profilu, Facebooku ili se možete prijaviti na naš newsletter.                             

Ostale objave

08. 04. 2020.

Retro is back!

Retro stil se vraća u modu, a ni eSTUDENT ne zaostaje za trendovima

07. 04. 2020.

Nema straha i boli, dok nas zajedništvo vodi!

Par savjeta kako i ti možeš pridonijeti ovoj borbi protiv koronavirusa

06. 04. 2020.

Otvaranje obrta je jednostavno - eSTUDENT zna kako!

Sve što trebaš znati na jednom mjestu!

03. 04. 2020.

Utjecaj vježbanja na mentalno zdravlje

Pitaš se kako vježbanje pridonosi zdravlju čovjekove psihe? Saznaj u idućem članku!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri