eStudent Logo
Zagarantirano kreativno učenje znanosti- upoznaj projekt tima Popularizacije znanosti!

Zagarantirano kreativno učenje znanosti- upoznaj projekt tima Popularizacije znanosti!

Autor: Barbara Gašpar, 31. 01. 2020.

Znanost Za Sve dugogodišnji je projekt eSTUDENT tima Popularizacija znanosti koji djeluje s ciljem lakoće razumijevanja i pristupačnosti znanosti. Organiziraju i provode različite aktivnosti na području Zagreba i izvan koje su prilagođene svim uzrastima. 

Spremni prihvatiti sve izazove

Stati pred mališane zna biti zanimljiv izazov, članovi tima Popularizacije znanosti uz izvanredno voditeljstvo u tome su veliki profesionalci. Iznova svojim radionicama dokazuju da učenje može biti uzbudljivo. LEGO Mindstorms radionice robotike, koje se provode u suradnji s FER-om, najbolji su pokazatelj uspješnosti s četiri prošlogodišnje posjete osnovnim školama- Rijeci, Samoboru, Našicama i Puli. Održavaju se radionice u sklopu velikih manifestacija: Festival znanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Znanstveni kvart na Interliberu, Večer znanosti u Pregradi te Dan za znanost u Koprivnici

Od 2019.te omogućeno jačanje moždanih vijuga i studentima!

Nije dovoljno stati na radionicama, mini projektima koji obuhvaćaju područja biologije, zdravlja te svemira i velikim suradnjama s FER-om za Noć muzeja i Dan otvorenih vrata. Ovu godinu uvode inovativna znanstveno-popularizacijska predavanja prilagođena prvenstveno studentima s ciljem rušenja stigme o apstraktnosti znanosti.

U prosincu održano je predavanje vodećeg hrvatskog astronoma i pokretača Zvjezdarnice u Višnjanu, Korada Korlevića, pod nazivom ˝Kome pripada budućnost˝. Korlević se dotaknuo brojnih izazova koji se nalaze pred ljudima 21. stoljeća te dao svoje mišljenje o tome što nas čeka u bližoj budućnosti. Za sve ljubitelje svemira održano je i predavanje pod nazivom ˝Život kao svemirska pojava˝ kojim je Nenad Raos prikazao je li moguće pronaći vodu i organske spojeve u svemirskim tijelima i međuzvjezdanom području. 

O svim dosadašnjim aktivnostima i projektima više možete saznati na web stranici eSTUDENTa, Instagram profilu, Facebooku ili se možete prijaviti na naš newsletter.                             

Ostale objave

18. 02. 2020.

Posao u Martian&Machine za kreativan život

STARTER organizirao još jedan Izlet u Martian & Machine! Gdje je idući Izlet kojeg ne smiješ propustiti?

16. 02. 2020.

Prezentacijom do pobjede na Presentation skills natjecanju

eSTUDENT tim Varaždin pripremio ove godine svoje prvo natjecanje u Presentation skills. Prijava započinje 24. veljače.

12. 02. 2020.

Što je to start–up? Imamo radionicu na kojoj ćeš saznati!

Tim LUMEN Business za vas je pripremio radionicu! 24. veljače na FER–u govorit će se o razvoju start–upa kroz lean pristup.

07. 02. 2020.

Želiš li se povezati sa željenim poduzećem? eSTUDENT ti nudi tu mogućnost!

Starter je zajedno sa Larom Tomorad-Rudec odlučio studente upoznati sa radom agencije “Agency 404”.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri