eStudent Logo
Počinju prijave za LUMEN Data science PREMIUM partnera

Počinju prijave za LUMEN Data science PREMIUM partnera

Autor: Paula Anić, 16. 11. 2020.

Studentska udruga eSTUDENT donosi drugu godinu edukativnih natjecanja na platformi LUMEN. Jedno od četiri natjecanja, LUMEN Data science, otvara prijave za PREMIUM partnera koji će smisliti case koji će studenti morati riješiti u sklopu natjecanja. Data science, koje je nasljednik Mozgala, jedino je natjecanje u Hrvatskoj iz područja analitičkog razmišljanja, predikcije, matematike i računalne znanosti.

Prvo izdanje LUMEN Data science natjecanja uspjelo se održati bez obzira na pandemiju koronavirusa te je ostvarilo odlične rezultate. Čak 39 timova sudjelovalo je u natjecanju, a 5 timova završilo je u finalu. Naposljetku je organizirana online završnica na kojoj su proglašeni pobjednici. Treće mjesto osvojili su iLUMENati, drugo mjesto pripalo je timu Pet matematičara, a prvo mjesto i nagradu od 15 000 kuna osvojio je tim Peaky miners. Nagradu za najbolju prezentaciju osvojio je tim Data Masters.

U tijeku natjecanja, timovi su sudjelovali na 5 online organiziranih radionica koje su vodili stručnjaci iz područja Data science. Tomislav Križan održao je radionicu na temu Predictive Maintenance, a Marko Dobrinić i Lovre Pešut održali su radionicu na temu Data preparation & feature engineering. Također, tijekom te radionice timovi su mogli vidjeti NASA-ine podatke o kvarovima na avionskim motorima. Sljedeću radionicu održao je Niko Draganić iz poduzeća Koios na temu Data visualization. Posljednja radionica bila je na temu Analize vremenskih serija, a održali su je Božidara Cvetković i Nac Stoklas koji su bili dio Adactinog (sada BE-terninog) Data science tima u Ljubljani.

Prošlogodišnji partneri Data scienca bili su Atomic Intelligence, Infigo, Koios, Jane Street, BE-terna, INA, Ign, Nanobit, Megatrend, Poslovna inteligencija, Tokić, Trikoder te prijatelji projekta Five.

Prijava za PREMIUM partnera moguća je preko sljedećeg linka gdje se nalazi tekst natječaja u kojem je i poveznica na brief obrazac za prijavu koja se šalje na data_science@estudent.hr i traje od 16. studenog do 6. prosinca 2020. Ukoliko želite podržati ovaj projekt kao REGULAR partner, možete nam se javiti do 10. prosinca.

Ako želiš saznati više informacija o samoj udruzi ili natjecanju, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook i Instagram, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter

Ostale objave

26. 11. 2020.

Virtualni Izlet na buduće radno mjesto u ZABI

Oduvijek ste se pitali koji su sve odjeli koji postoje u banci, kako je raditi posao upravljanja rizika te koji su najbolji trikov...

19. 11. 2020.

Počinju prijave za LUMEN Business partnerska poduzeća

Ova godina donijela je brojne turbulentne promjene, no ono što se nije promijenilo je održavanje studentskog natjecanja LUMEN Busi...

17. 11. 2020.

Novi update Career Speed Datinga

Saznajte koja to promjena čeka Career Speed Dating ove godine.

16. 11. 2020.

Saznajte kako je natjecanje izgledalo prošlog proljeća i do kada su moguće prijave ove godine.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri