eStudent Logo
Počinje Mozak voli zdravo: promotor zdravog načina života

Počinje Mozak voli zdravo: promotor zdravog načina života

Autor: Nikoleta Boroje, 24. 02. 2020.

Mozak voli zdravo, dugogodišnji projekt eSTUDENTa  i ove godine nastavlja svoj put i misiju u poticanju zdravog načina života. Sve počinje 28. veljače otvorenjem prijava za kulinarsko natjecanje Brocoola koje će trajati sve do 8. ožujka 2020. godine. Nakon natjecanja slijede radionice koje će trajati tjedan dana, točnije od 9. do 13. ožujka 2020. godine. Posljednji dio projekta je jednodnevna konferencija koja će se održati 14. ožujka 2020. godine na Prehrambeno biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Cilj projekta je zainteresirati i motivirati sve ljude, pogotovo mlade i studente koji su konstantno izloženi stresu i užurbanom načinu života, da se potrude voditi brigu o vlastitom zdravlju. Poseban naglasak stavlja se na pravilan način prehrane, mentalno zdravlje, važnost redovite tjelovježbe i osobne motivacije. Veliku podršku cijeloj organizaciji pruža partner projekta Jana Vitamin.

Kako će se projekt održati?

Ove godine Mozak voli zdravo je podijeljen na tri dijela: natjecanje Brocoola, interaktivne radionice i konferenciju. Brocoola je idealno natjecanje za studente koji žele pokazati svoje kulinarske sposobnosti i dokazati drugima da zdrava i uravnotežena prehrana nije luksuz te da sve što je potrebno za nutritivno kvalitetan obrok jest malo truda i kreativnosti. Sudionici će imati priliku osmisliti i pripremiti cjenovno prihvatljiv, jednostavan i zdrav desert. Čitav postupak se provodi online: sudionici će snimiti pripremu svog deserta u obliku videa u trajanju do dvije minute. Nutricionisti će potom odabrati deserte koji najbolje odgovaraju zadanim zahtjevima te će se proglašenje pobjednika i dodjeljivanje nagrada održati na konferenciji. Doživljaje s Brocoole podijelila je i pobjednica natjecanja, Petra Kuljiš: ‘’Tema pretprošlogodišnjeg natjecanja Brocoola bila je zdrav doručak. Uvjeti su bili da obrok, osim što je zdrav, bude kreativan, jeftin i jednostavan za napraviti. Prvo što mi je palo na pamet bio je zdrav sendvič: na integralno pecivo stavila sam “namaz” od kuhane brokule i slanutka i narezala rajčice. Jako jednostavno, a opet hranjivo i zdravo jelo je odnijelo prvu nagradu. Puno sam se zabavila snimajući ovaj video, a pobjeda me potaknula da se i nastavim zdravo hraniti.’’ Petra šaljivo dodaje: ’’ Ako nemaš apsolutno nikakvog iskustva u kuhanju, ali paziš na to što jedeš - ovo natjecanje je stvoreno za tebe!’’ Nakon Brocoole slijedi tjedan u kojem će se održati šest interaktivnih radionica iz područja prehrane, fizičkog zdravlja i prirodne kozmetike. Posljednji dio projekta je jednodnevna konferencija na kojoj će se uz proglašenje pobjednika Brocoole 2020. održati i  zanimljiva i poučna predavanja Ivana-Krešimira Sveteca, Natka Becka, Marine Milošević, Dragane Olujić, Sandre Župarić i Mašenjke Katić, vrsnih nutricionista, sportaša, psihologa i ostalih stručnjaka iz srodnih područja.  

Budi i ti cool i sudjeluj!

Ne kaže se uzalud: U zdravom tijelu zdrav duh, zato se pozivaju svi da postanu dio ovog projekta i naprave nešto dobro i korisno za svoje zdravlje! Više informacija o projektu Mozak voli zdravo možeš pronaći ovdje, ili se možeš informirati na štandovima od 24. veljače do 6. ožujka. Gdje će biti naši štandovi možeš saznati budeš li pratio/la Facebook stranicu projekta, a ako želiš bolje upoznati eSTUDENT udrugu, posjeti web ili Facebook stranicu te se slobodno prijavi na naš newsletter kako bi bio/la u toku sa svim aktualnostima iz eSTUDENT svijeta.

Ostale objave

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

27. 05. 2020.

Zasvijetli za sebe: Priprema za povratak u normalan život

Održana je online vježbaonica Zasvijetli za druge

25. 05. 2020.

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Iskustva pri organizaciji projekta s nama su podijelile voditeljice tima popularizacije znanosti!

25. 05. 2020.

Završio 2. Accounting Battle: Tko je najveća riba?

eSTUDENTov RiF s partnerskim poduzećem Mazars Cinotti proglasio pobjednike ovogodišnjeg natjecanja u malo drugačijem obliku.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri