eStudent Logo
Počele prijave za LUMEN Data science! „Budite proaktivni i pokažite svoju kreativnost“, poručuju natjecateljima

Počele prijave za LUMEN Data science! „Budite proaktivni i pokažite svoju kreativnost“, poručuju natjecateljima

Autor: Klara Borda , 04. 03. 2020.

Otvorene su prijave za LUMEN Data science, natjecanje u organizaciji udruge eSTUDENT namijenjeno studentima koji žele izbrusiti svoje znanje vezano za analitičko razmišljanje, predikciju, računalne znanosti i matematiku. Studenti će, kao dio timova od dva do četiri člana, polaziti radionice s partnerskim poduzećima i rješavati case temeljen na problemu iz poslovne prakse u području podatkovnih znanosti. Zadnji dan prijava je 13. ožujka, a tri tima s najkreativnijim i najefikasnijim rješenjima bit će novčano nagrađena. eSTUDENT je pripremio 15 tisuća kuna za pobjednike, 10 tisuća za drugo i 5 tisuća kuna za treće mjesto, a tim koji najbolje prezentira svoje rezultate zaradit će dodatnih tisuću kuna

„Data. Data Everywhere.“ 

2.3. na FER-u održano je otvorenje Date u sklopu kojega je Tomislav Križan iz tvrtke Atomic Intelligence predstavio zadatak za natjecatelje. Ovogodišnji case temelji se na rješavanju problema u proizvodnji po principu predictive maintenancea, tj. održavanja na osnovu predviđanja. Glavni cilj zadatka ovoga tipa je upoznavanje studenata s „pravim“ poslovnim okolnostima koje nisu nastale u laboratorijskim uvjetima, već u stvarnom životu, tvrdi Križan. Također, poručio je da je zadovoljan odazivom na otvorenju i naglasio važnost ovakvih inicijativa: „Najbitnije nam je, kao poduzećima, vidjeti kako mladi razmišljaju. Veza između nas i njih jako je značajna. Svi mi koji se bavimo podatkovnom znanošću dugo radimo na isti način i to su već utabane staze. Trebaju nam mladi sa svježom perspektivom“.Na otvorenju je održan i panel „Data. Data Everywhere.“ koji je okupio stručnjake iz partnerskih poduzeća. Raspravljalo se o utjecaju data sciencea u sportu i gamingu, konkretnije, kako nam analitika i statistika mogu pomoći u predviđanju rezultata. Također, naglašena je i velika prisutnost podatkovne znanosti u svakodnevnom životu, posebno u  prometu. Naposljetku, stručnjaci su se dotaknuli studentima najzanimljivije teme - umjetne inteligencije i njezine buduće uloge u formiranju tržišne potrebe za poslovima. 

Organizatori projekta upoznali su studente s tijekom natjecanja i važnim datumima: 

  • 2.3. – 13.3. – prijave 
  • 16.3. – 8.5. – radionice s partnerskim poduzećima 
  • 17.5. – predaja rješenja zadatka 
  • 1.6. – proglašenje finalista 
  • 6.6. – LUMEN Data Science završnica

 Partnerska poduzeća na projektu su Adacta, Atomic Intelligence, Ign, INAInfigo,Jane Street, Koios, Megatrend, Nanobit, Poslovna Inteligencija, Tokić  i Trikoder, a eSTUDENT nada se velikom odazivu motiviranih natjecatelja. Dodatne informacije o LUMEN Dati dostupne su na službenoj  web stranici eSTUDENTa i Facebook-u, a za sve dodatne upite moguće se javiti na mail data_science@estudent.hr . Link za prijavu dostupan je ovdje. eSTUDENT te očekuje!  

Ostale objave

30. 06. 2020.

eSTUDENT opremio potrebite školarce!

Prikupljeno 2600 komada školskog pribora!

10. 06. 2020.

Kipići Zlatnog indeksa su dodijeljeni!

eSTUDENT već desetu godinu zaredom nagrađuje najbolja društveno odgovorna poduzeća.

08. 06. 2020.

LUMENi su pronađeni!

Ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecana je održana, a sve o finalistima i pobjednicima možete pronaći ovdje!

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri