eStudent Logo
Počele prijave za LUMEN Data science! „Budite proaktivni i pokažite svoju kreativnost“, poručuju natjecateljima

Počele prijave za LUMEN Data science! „Budite proaktivni i pokažite svoju kreativnost“, poručuju natjecateljima

Autor: Klara Borda , 04. 03. 2020.

Otvorene su prijave za LUMEN Data science, natjecanje u organizaciji udruge eSTUDENT namijenjeno studentima koji žele izbrusiti svoje znanje vezano za analitičko razmišljanje, predikciju, računalne znanosti i matematiku. Studenti će, kao dio timova od dva do četiri člana, polaziti radionice s partnerskim poduzećima i rješavati case temeljen na problemu iz poslovne prakse u području podatkovnih znanosti. Zadnji dan prijava je 13. ožujka, a tri tima s najkreativnijim i najefikasnijim rješenjima bit će novčano nagrađena. eSTUDENT je pripremio 15 tisuća kuna za pobjednike, 10 tisuća za drugo i 5 tisuća kuna za treće mjesto, a tim koji najbolje prezentira svoje rezultate zaradit će dodatnih tisuću kuna

„Data. Data Everywhere.“ 

2.3. na FER-u održano je otvorenje Date u sklopu kojega je Tomislav Križan iz tvrtke Atomic Intelligence predstavio zadatak za natjecatelje. Ovogodišnji case temelji se na rješavanju problema u proizvodnji po principu predictive maintenancea, tj. održavanja na osnovu predviđanja. Glavni cilj zadatka ovoga tipa je upoznavanje studenata s „pravim“ poslovnim okolnostima koje nisu nastale u laboratorijskim uvjetima, već u stvarnom životu, tvrdi Križan. Također, poručio je da je zadovoljan odazivom na otvorenju i naglasio važnost ovakvih inicijativa: „Najbitnije nam je, kao poduzećima, vidjeti kako mladi razmišljaju. Veza između nas i njih jako je značajna. Svi mi koji se bavimo podatkovnom znanošću dugo radimo na isti način i to su već utabane staze. Trebaju nam mladi sa svježom perspektivom“.Na otvorenju je održan i panel „Data. Data Everywhere.“ koji je okupio stručnjake iz partnerskih poduzeća. Raspravljalo se o utjecaju data sciencea u sportu i gamingu, konkretnije, kako nam analitika i statistika mogu pomoći u predviđanju rezultata. Također, naglašena je i velika prisutnost podatkovne znanosti u svakodnevnom životu, posebno u  prometu. Naposljetku, stručnjaci su se dotaknuli studentima najzanimljivije teme - umjetne inteligencije i njezine buduće uloge u formiranju tržišne potrebe za poslovima. 

Organizatori projekta upoznali su studente s tijekom natjecanja i važnim datumima: 

  • 2.3. – 13.3. – prijave 
  • 16.3. – 8.5. – radionice s partnerskim poduzećima 
  • 17.5. – predaja rješenja zadatka 
  • 1.6. – proglašenje finalista 
  • 6.6. – LUMEN Data Science završnica

 Partnerska poduzeća na projektu su Adacta, Atomic Intelligence, Ign, INAInfigo,Jane Street, Koios, Megatrend, Nanobit, Poslovna Inteligencija, Tokić  i Trikoder, a eSTUDENT nada se velikom odazivu motiviranih natjecatelja. Dodatne informacije o LUMEN Dati dostupne su na službenoj  web stranici eSTUDENTa i Facebook-u, a za sve dodatne upite moguće se javiti na mail data_science@estudent.hr . Link za prijavu dostupan je ovdje. eSTUDENT te očekuje!  

Ostale objave

08. 04. 2020.

Retro is back!

Retro stil se vraća u modu, a ni eSTUDENT ne zaostaje za trendovima

07. 04. 2020.

Nema straha i boli, dok nas zajedništvo vodi!

Par savjeta kako i ti možeš pridonijeti ovoj borbi protiv koronavirusa

06. 04. 2020.

Otvaranje obrta je jednostavno - eSTUDENT zna kako!

Sve što trebaš znati na jednom mjestu!

03. 04. 2020.

Utjecaj vježbanja na mentalno zdravlje

Pitaš se kako vježbanje pridonosi zdravlju čovjekove psihe? Saznaj u idućem članku!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri