eStudent Logo
Pobjednici su odabrani! - Studenti odlučili koja to poduzeća zaslužuju Zlatni indeks

Pobjednici su odabrani! - Studenti odlučili koja to poduzeća zaslužuju Zlatni indeks

Autor: Anamaria Bilić, 10. 03. 2020.

U petak, 6. ožujka u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu sastalo se Povjerenstvo Zlatnog indeksa te su odlučeni ovogodišnji dobitnici ove posebne nagrade. Zlatni indeks je jedinstven projekt u kojemu studenti nagrađuju društveno odgovorno poslovanje poduzeća i njihov doprinos rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu.

Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika devet studentskih zborova i udruga vijećalo je jako dugo te su u velikoj konkurenciji uspjeli odabrati po dva dobitnika za svaku od pet kategorija u kojima se poduzeća nagrađuju. Po jednog dobitnika u konkurenciji malih i srednjih poduzeća, kao i u konkurenciji velikih poduzeća. Također odlučeno je i tko je dobitnik Posebne nagrade Povjerenstva.

Nagrade će biti dodijeljene pobjednicima na svečanoj ceremoniji koja se održava u ponedjeljak, 16. ožujka.

Strogi, ali pravedni!

Članovi Povjerenstva nisu imali lak zadatak, a kako su nam i sami rekli ovogodišnja konkurencija među poduzećima bila je jako velika te su u odabiru pobjednika presudile nijanse

„Bilo je jako teško odlučiti pobjednike jer se vidi da sva prijavljena poduzeća posluju po načelima društveno odgovornog poslovanja, da su to poduzeća koja su vrijedna svake pohvale i da ulažu u studente. Nama, studentima znači kada poduzeća ulažu svoje vrijeme i resurse, kako financijske tako i intelektualni kapital i pomažu nam u našem razvitku.“ – Hana Beraković, Financijski klub.

Što o svemu misle studenti?

Zlatni indeks svake godine ostvaruje sve veći interes kako u gospodarskoj zajednici, tako i među studentima koji se prijavljuju za Povjerenstvo. 

„Smatram da je projekt izvrsna poveznica realnog i civilnog sektora, dakle udruge, odnosno mladi su ti koji s jedne strane stvaraju sliku o tvrtkama, odnosno o realnom sektoru gdje će jednog dana sudjelovati kao zaposlenici i tako potiču sve veću kvalitetu, s obzirom na to da su oni ti koji odlučuju kome će odlaziti nagrade. Projekt je odlična inicijativa, zahvalan sam što sam odabran za ovaj projekt i nadam se da će se ovakva suradnja udruga i tvrtki i dalje nastaviti, jer podiže kvalitetu rada kod mladih ljudi, čak i mogućnosti zapošljavanja.“ – Jure Mihael Slavić, Udruga mladih i studenata SplitMisli.

Posebno želimo zahvaliti Flix bus i Main Square hostelu na pomoći i podršci u vidu prijevoza i smještaja članova Povjerenstva.

Više o ovom kao i o ostalim projektima eSTUDENTa pročitajte na webu, Facebook stranici, Instagram profilu i newsletteru Udruge.

Ostale objave

15. 09. 2020.

Povratak studentskoj rutini - tips and tricks

Ljeto je skoro gotovo, a studentske obveze zovu. eSTUDENT ti donosi savjete kako se što bezbolnije vratiti studentskoj rutini.

07. 09. 2020.

Počinju prijave poduzeća za Career Speed Dating 2020.

Prijave poduzeća za ovogodišnju 5.0 verziju traju do 25. rujna.

21. 07. 2020.

Još jedna uzbudljiva eSTUDENT godina privedena kraju

Sum Up kao šećer na kraju ove nepredvidljive godine.

30. 06. 2020.

eSTUDENT opremio potrebite školarce!

Prikupljeno 2600 komada školskog pribora!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri