eStudent Logo
Otvorene su prijave za natjecanje LUMEN Development!

Otvorene su prijave za natjecanje LUMEN Development!

Autor: Jana Huzjak, 24. 01. 2023.

Ako si kreativna osoba željna stjecanja novih iskustava, dobivanja velikih poslovnih prilika ili želiš olakšati i doprinijeti drugima da uz pomoć tvoje mobilne ili web aplikacije žive jednostavnije – ovo je natjecanje za tebe!

Bez obzira jesi li student IT područja ili samo imaš želju za izradom aplikacija i uz to znanja o programiranju i dizajniranju, prijaviti se možeš od 20.01. do 10.02. ovdje. Ako imaš prijatelje s kojima dijeliš isti interes postoji mogućnost natjecanja u timu ili pripojenja nekom timu ako se ne želiš natjecati individualno.

Što je zapravo LUMEN Development?

LUMEN Development natjecanje je edukativnog karaktera koje glasi kao najveće i jedino takvo studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u RH, a provodi ga udruga eSTUDENT.

Svoje dizajnerske, prezentacijske i programske vještine moći ćete iskazati u timu od 2 do 4 člana na temelju zadanog konkretnog slučaja od strane akademske zajednice i partnera natjecanja.

Partneri natjecanja

Udruga eSTUDENT surađuje s mnogim partnerima pa će tako i kroz ovo natjecanje Little Code ponuditi pomoć okorazvoja softvera. Surađivat će i agencija za digitalni dizajn i razvoj - Ars Futura i međunarodna tvrtka za razvoj softvera – Tacta.

Sudjelovat će i Asseco grupa specijalizirana za proizvodnju i razvoj softvera, prisustvovat će i tvrtka GDi koja se bavi softverima za poslovne procese, Undabot odnosno tehnološka tvrtka za kreiranje prilagođenih end-to-end mobilnih i web rješenja i Five koji nudi sve od dizajna proizvoda, razvoja softvera do marketinga.

Natjecanje neće proći bez mSTART - softverske tvrtke koja također nudi širok spektar rješenja za polja iz svakodnevnog života (internetska trgovina, poslovno izvještavanje, platni promet), Netgen kompanije koja pomaže u izradi web rješenja za poboljšanje korisničkog iskustva i tvrtke Microblink koja izrađuje AI proizvode bazirane na računalnom vidu. 

Nagradni zadatak

Ako te ovo natjecanje zaintrigiralo i razmišljaš o prijavi, u petak 20.01. u kino dvorani SC-a od 11 do 17 sati biti će predstavljanje nagradnog zadatka.

Teme case-a, tj. nagradnog zadatka su sport, umjetnost, promet, održivi razvoj, osobne financije, lifestyle i IoT. Uvjet je da aplikacija bude unutar jedne od navedenih tema te da pokriva poslovne i minimalno 3 tehničke smjernice.

Neke od tehničkih smjernica su mogućnost nadogradnje i održavanja koda, da je aplikacija user friendly, da je sadržaj aplikacije personaliziran za svakog korisnika, da se koriste real-time podaci. Što se tiče poslovnih smjernica, tvoj proizvod mora imati definiran Unique Selling Proposition te je potrebna predodžba o tome kako bi vaša aplikacija bila primjenjiva i prihvaćena na tržištu.

Nagrade za najbolje 

Za najbolje studente tu su i nagrade novčanih vrijednosti; za prvo mjesto 2000,00 EUR, drugo mjesto dobiva 1350,00 EUR, a treće 700,00 EUR. Također, postoji nagrada za najbolju prezentaciju u iznosu od 150,00 EUR

Imajte na umu da nagrada koju možete dobiti ne mora biti samo novčana, već i poslovna prilika u jednim od najboljih kompanija u tom području.

Prijavi se, iskaži svoje znanje, vještine i sposobnosti putem linka te iskoristi priliku koja te može odvesti puno dalje nego što očekuješ!

 Saznaj više!

Ako te zanimaju dodatne informacije vezane uz natjecanje ili našu Udrugu, možeš nas posjetiti na web stranici ili na društvenim mrežama - Facebook, Instagram i LinkedIn profilu. Svaku novost koju eSTUDENT objavljuje možeš primati pretplatom na naš newsletter.

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri