eStudent Logo
Otvorene su prijave na Career Match Day: zgrabi cijeli spektar mogućnosti i zauzmi svoje mjesto pod suncem!

Otvorene su prijave na Career Match Day: zgrabi cijeli spektar mogućnosti i zauzmi svoje mjesto pod suncem!

Autor: Goran Terzić, 28. 03. 2022.

Otvorene su prijave za sudjelovanje na drugom izdanju Career Match Day-a, a traju od 28. ožujka do 21. travnja!

Što je CMD i koje mogućnosti nudi?

Career Match Day jednodnevan je speed dating događaj u organizaciji Rijeka STARTER tima, jednog od tri tima studentske udruge eSTUDENT van Zagreba. Projekt studentima riječkog sveučilišta već drugu godinu pruža iskustvo razgovora za posao, potencijalno pripravništvo ili zapošljavanje, ali i feedback koji im može pomoći da se bolje predstave budućim poslodavcima. Osim toga, studenti imaju priliku saznati više o poslovanju prijavljenih poduzeća te čuti koje su osobine i kompetencije presudne za određeno radno mjesto.

Projekt je usmjeren na studente ekonomije i STEM područja, s kojima će predstavnici poduzeća održati kratke selekcijske razgovore. Intervjui će trajati 8 minuta, a zatim slijedi dvominutno anonimno davanje povratnih informacija, kako studentima, tako i potencijalnim poslodavcima.

A o kojim je poslodavcima riječ?

Za studente iz područja ekonomije - financije, tu je KPMG Croatia d.o.o. za reviziju. KPMG na hrvatskom tržištu posluje već 29 godina te pruža profesionalne usluge u okviru revizije, poreznog savjetovanja, računovodstva, transakcijskog, financijskog i poslovnog savjetovanja, kao i savjetovanja vezanog uz upravljanje financijskim rizicima. 

Druga je tvrtka Erste&Steiermarkische Bank d.d., međunarodna financijska organizacija osnovana prije više od 200 godina. Danas zauzima treće mjesto na tržištu, a prati financijske potrebe građana, financira održive i kvalitetne projekte te tako potiče razvoj gospodarstva.

Područje informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) podijeljeno je u dvije grupe - ICT1 i ICT2.

Grupa ICT1 otvara prilike u automobilskoj industriji za razvoj i testiranje ugrađene elektronike, koje će zainteresirani moći pronaći kod predstavnika dSPACE-a, tehnološkog lidera za učinkovito, dosljedno i pravovremeno plasiranje inovacija na tržište.

Nadalje, Plava tvornica d.o.o. studente će potaknuti na razmišljanje o radu u web agenciji Factory s fokusom na Pimcore platformu za složena web rješenja. 

Oni skloniji internetskim i mobilnim rješenjima, svoju će priliku potražiti u 2e Systems, vodećoj tvrtki za pružanje inovativnih softverskih aplikacija u području aviokompanija i zdravstvene industrije. 

Što se tiče ICT2 grupe, studenti će imati priliku predstaviti se poslodavcima iz IN2 grupe, koja je jedna od lidera IT industrije u regiji te gotovo 30 godina razvija softver za niz industrijskih vertikala u javnom i privatnom sektoru. 

Assist Digital, vodeća međunarodna digitalna CEX tvrtka, ističe se inovativnom ponudom koju karakteriziraju usluge i rješenja temeljena na potencijalu umjetne inteligencije i dizajnu korisničkog iskustva.

A za rad u informacijsko-komunikacijskom sektoru vezanom uz e-zdravstvo, promet, državnu upravu, e-okoliš, komunalne djelatnosti i multimedijsku komunikaciju, prijavljeni će se moći obratiti poduzeću Ericsson Nikola Tesla.

Ne oklijevaj, prijavi se!

Premda se radi o poduzećima koja se već niz godina ističu svojom inovativnošću, iskustvom i profesionalnošću, nema straha! Motivacija za poslom, dobar životopis te raznovrsna znanja i vještine, ključ su za dobivanje posla ili ostvarivanje drugog oblika suradnje. 

Ako tek ulaziš u poslovni svijet te se želiš okušati u pravom radnom okruženju, Career Match Day odlična je prilika! Počni na vrijeme razmišljati o svojoj budućnosti te se putem forme prijavi na događaj. Ovogodišnje izdanje Career Match Day-a održat će se 28. travnja, online putem Zoom platforme

Saznaj više!

Više o STARTER-u i njihovim projektima pronađi na web stranici te na društvenim mrežama – Facebook i Instagram. Još informacija o ovome i sličnim, ali i potpuno različitim projektima koje provodi udruga eSTUDENT, saznaj na našoj web stranici. Za one sklonije scrollanju po društvenim mrežama, tu su i naši Facebook, Instagram i LinkedIn profili. Ako želiš biti u tijeku sa svim aktualnim projektima, natjecanjima i ostalim aktivnostima kojima se možeš priključiti, pretplati se na naš newsletter, a mi ćemo se pobrinuti da ti niti jedna prilika za učenje, razvijanje i zabavu ne promakne!

Ostale objave

01. 03. 2024.

Ko da je rođendan – naša najveća proslava godine!

Pripremite se za nezaboravnu proslavu jer eSTUDENT slavi svoj 20. rođendan!

28. 02. 2024.

Kuda za vikend?!

Od jazza i soula, preko rocka i metala pa sve do techna i reggaetona… Gdje izaći ako ti je dosta „žaruljica“?

26. 02. 2024.

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju - SAD!

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na šesto izdanje natjecanja Accounting Battle!

22. 02. 2024.

Na trećem Izletu upoznali smo PwC Hrvatska

Na trećem Izletu na buduće radno mjesto ugostio nas je PwC Hrvatska gdje su nam otkrili kako funkcioniraju

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri