eStudent Logo
Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Otvorene prijave za CSR in spotlight: “Spot greener, spot better“

Autor: Filip Dešman, 30. 11. 2022.

Otvorene su prijave za CSR in spotlight, projekt koji i ove godine baca svjetlost na važnost društveno odgovornog poslovanja.

Projekt u organizaciji studentske udruge eSTUDENT te pripadajućeg tima Društveno odgovorno poslovanje (DOP), održat će se 7. prosinca na kampusu Visokog učilišta Algebra, u predavaoni Nikole Tesle, i 9. prosinca u predavaoni 8 Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kroz dva dana radionica i predavanja, projekt će pružiti platformu predstavnicima iz sedam poduzeća i udruga. Isti će okupljenim studentima približiti važnost poslovnih procesa kojima je ostavljanje pozitivnog učinka na okoliš i društvo jedna od glavnih misija. 

Projekt drugačijeg naziva, ali s istom premisom, uspješno je bio realiziran i prethodne dvije godine. Pod nazivom DOP Week, i tada je služio kao važna edukacijska spona između predstavnika poduzeća i studenata, sve kako bi se članove akademske zajednice upoznalo s konceptom koji u svoje poslovanje integrira brigu o okolišu i zajednici.

Otkrij ovogodišnji sadržaj

Ovogodišnje izdanje projekta podrazumijeva:

  • Span, “Što je DOP, a što ESG?”
  • HEARTH thinking&doing, “Aktivizam ili kapitalizam - što je učinkovitije za dobrobit društva?”
  • Mazars, praktični primjeri DOP-a kroz volonterske projekte
  • Rockwool, megatrendovi i program stipendiranja koji je osvojio sedam Zlatnih indeksa
  • L'Oreal Adria, “Create The Beauty That Moves The World“
  • Ericsson Nikola Tesla, projekt WaterQ i digitalna transformacija koja pomaže zajednici 
  • Zasadi stablo, ne budi panj, zeleni poslovi i team buildinzi za tranziciju na održiv način poslovanja

Dodatno na najavljena predavanja, održat će se dva kviza te prezentacija članova tima DOP, a u sklopu projekta, svim okupljenima će se dijeliti vrijedne nagrade.

Zašto društveno, zašto odgovorno?

Iako prošlog stoljeća tek u začetcima, DOP kao važna poslovna praksa u proteklim je godinama zahvatila veliki postotak svjetskih, ali i domaćih korporacija. Razdoblje u kojem je u glavnom fokusu bio isključivo profit, polako, ali sigurno prolazi, a uspješnost velikih poduzeća ponajprije se mjeri kroz postupak usklađivanja društvenog, ekonomskog i socijalnog utjecaja

Što je korporacija vidljivija i uspješnija, tada je i odgovornost prema okolišu, korisnicima i cijeloj industriji veća. Kupci postaju svjesniji utjecaja koje tvrtke imaju na zajednicu, a mnogi od njih prilikom donošenja odluka o kupnji i ovaj održivi pristup uzimaju u obzir.

Velika poduzeća koja implementiraju ovakav način poslovanja, osim što mogu svjedočiti rastućoj vjernosti svojih kupaca, ujedno jačaju interne veze među svojim zaposlenicima. Implementacija ovakvog, odgovornog i održivog načina poslovanja, rezultira jakim vezama među zajednicom i kupcima, a poduzeća posljedično postaju atraktivnija i budućim ulagačima.

Prijavi se!

DOP, kao jedan od najvažnijih koncepata suvremenog poslovanja, ne samo što će se „zadržati“, već će ubrzanim i efikasnim koracima konstantno tražiti načine da se unaprijedi. 

Studenti, kao buduća generacija društveno osviještenih zaposlenika, prva znanja o takvom konceptu poslovanja možete dobiti već na ovom projektu. Kroz opuštena predavanja, imat ćete bezbroj prilika da predstavnicima poduzeća postavite svoja pitanja, zato se odlučite i postanite dijelom ovog jedinstvenog projekta! Sve što trebate učiniti jest prijaviti se putem forme najkasnije do 9. prosinca

Zapamtite, promjene počinju od nas samih, a stečena znanja i prije zapošljavanja možete iskoristiti. Malim, ali značajnim koracima, zajedno mijenjajmo zajednicu u zelenije i bolje mjesto! 

Saznaj više!

Za dodatne informacije o ovom ili brojnim drugim projektima Udruge, nastavite pratiti našu web stranicu ili profile na društvenim mrežama. Scrollati kroz naše objave možete na Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a kako biste uvijek bili u tijeku s onime što vam pripremamo, pretplatiti se možete i na eSTUDENTov newsletter.

 

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri