eStudent Logo
Otvorena je LUMEN platforma najvećih studentskih natjecanja u RH i regiji!

Otvorena je LUMEN platforma najvećih studentskih natjecanja u RH i regiji!

Autor: Marko Čavlović , 17. 01. 2022.

Ovog postprazničkog, ali nimalo tmurnog petka, 14. siječnja 2022., u prostorima Studentskog Centra u Zagrebu otvorena je LUMEN platforma! Studentska udruga eSTUDENT jedan od svojih najvećih projekata otvorila je panel raspravama s partnerima projekta koji će narednih mjeseci pratiti i podupirati ovo, već itekako prepoznato, studentsko natjecanje. Okupljeni zainteresirani studenti uživali su u panelima koji su se prenosili i putem live streama na Facebook stranici eSTUDENTa za sve one koji nisu mogli prisustvovati.

Tijekom cijelog petka predstavljala su se četiri natjecanja koja zajednički čine LUMEN platformu, a zapravo i najveće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj, ali i šire! To su natjecanja s područja poslovanja, analize podataka, programiranja i elektrotehnike na kojima je prošle godine sudjelovalo više stotina studenata. Natjecanja su poznatija kao LUMEN BusinessLUMEN Data scienceLUMEN DevelopmentLUMEN Engineering.

Prošlogodišnji pobjednik Dino Jerković ovako opisuje posebnost LUMEN natjecanja:

“Napokon se radi nešto praktično. Svjestan sam toga da svatko voli svoje fakultete i da unutar njih postoji dovoljno projekata koji će ih pripremiti za kasnije, ali u 95% situacija stvarno neće. Ovakva vrsta natjecanja i izazova stvarno pripreme studente i sve one koji se prime da će napokon raditi nešto konkretno, a ujedno i omogućuje studentima direktnu komunikaciju s budućim potencijalnim poslodavcima.”

Jakov Jakovac, student FER-a, na preporuku prijatelja je čuo za natjecanja te se planira ove godine prijaviti:

“Najbitnije mi je da naučim nešto u cijelom procesu i razvijem vještine koje smo na fakultetu spominjali.  Planiram se prijaviti na LUMEN Development budući da se želim baviti izradom aplikacija nakon fakulteta."

LUMEN Engineering, edukativno studentsko natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i jedino takvo natjecanje u Republici Hrvatskoj čiji je cilj da potakne studente na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koje treba implementirati u vidu elektroničkog uređaja ili sustava, i LUMEN Development, najveće i jedino takvo natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u kojem studenti trebaju pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine, svoje su prijave otvorili 14. siječnja. 26. siječnja prijave će otvoriti LUMEN Data science, a mjesec dana nakon, 28. veljače to će učiniti i LUMEN Business!

Zašto se ova prilika za stjecanje novih znanja ne smije propustiti govori nam Maja Benković, prošlogodišnja osvajačica 2. mjesta na LUMEN Engineeringu:

„Ovakvi izazovi iziskuju našu kreativnost, snalažljivost, kao i stjecanje novih vještina. Osobito u rješavanju problema i u situacijama u kojima ne ide sve po planu pa moramo biti vješti i snaći se što nas definitivno priprema da budemo vrhunski radnici jednog dana s odličnim iskustvom.“

Tomislav Perkac, student FER-a, kaže: 

“Ove godine planiram se prijaviti i sudjelovati na LUMEN Data scienceu prvenstveno jer mi je to buduća struka, a i čini mi se kao dobra prilika za sudjelovati na projektima koji su izvan fakulteta.”

Ovako kvalitetan i raznolik LUMEN ne bi bio moguć bez niza partnera s raznih područja koji iz godine u godinu prate i podržavaju proaktivne studente koji će za nekoliko godina vjerojatno postati njihovi kolege u struci.

Domagoj Marić iz Megatrend poslovnih rješenja, koji već nekoliko godina sudjeluju na LUMEN Data science natjecanju kao partneri, posebno je pohvalio organizaciju te naglasio što traže kod studenata koji će se prijaviti: 

“Za našu je tvrtku generalno odlično što dobijemo prvu kontaktnu točku sa studentima koji su se možda tek sad zainteresirali za ovo područje, pa se stoga žele iskušati, to je u biti i njima odlična stvar, odnosno odličan način za filtriranje interesa, a nama poduzećima je korisno čuti o novim načinima razmišljanja kod novih generacija koje tek dolaze.

Sudjelovanjem na LUMEN natjecanjima, studenti i studentice dobit će uvid u realne izazove iz prakse i vjerojatno njihove buduće struke, certifikat o sudjelovanju koji se dobiva na kraju natjecanja, ali i niz prilika za razgovor i konzultacije s mentorima na mnogim predavanjima i radionicama uz primamljive novčane nagrade za najbolje od njih!

“Najviše cijenimo motivaciju i trud i da na taj način pokažu svoju jedinstvenost jer svi smo različiti i talentirani u određenim područjima.” Ovako sumira Dora Klanjčec iz Photomatha, zato – ne zuji, nego požuri!

Prijavi se na ovogodišnja natjecanja, a više informacija o samim natjecanjima, Udruzi i projektima pronađi na našoj web stranici ili društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedIn. Prijavi se na newsletter ako želiš biti u toku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

 

Ostale objave

24. 09. 2023.

Započeo je eSTUDENTov pristupni proces

Otvorene su prijave za novu eSTUDENT godinu.

21. 09. 2023.

Upoznaj skupinu STARTER i startaj s nama u novo iskustvo

Obogatite iskustvo studiranja radeći na zanimljivim projektima STARTER skupine.

18. 09. 2023.

Ljudski potencijali - skupina zadužena za partijanje i mentalno razvijanje

Prijavite se na naš pristupni proces i saznajte kako bi se snašli u ulozi organizatora događaja, ali i evaluaciji članova.

14. 09. 2023.

Skupina Financije spremna je upoznati te

Pravnici i ekonomisti, a i svi oni koji imaju interes za ova područja - čekamo vas u skupini Financije!👨‍👩‍👧‍👦

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri