eStudent Logo
Osvijesti benefite tjelesne aktivnosti prijavom na novo predavanje projekta It starts with you!

Osvijesti benefite tjelesne aktivnosti prijavom na novo predavanje projekta It starts with you!

Autor: Filip Dešman, 15. 03. 2023.

Projekt koji od početka kalendarske godine pod okriljem udruge eSTUDENT promovira brigu o mentalnom zdravlju, naziva It starts with you, otvara prijave za novo predavanje! Edukacija naslova Tretman za mentalno zdravlje – što i kako možemo dobiti od tjelesne aktivnosti održat će se naredne srijede, 22. ožujka u 18 sati u dvorani A302 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Vodit će ju dr. sc. Dragan Glavaš te će se njome obilježiti ulazak u novi tematski ciklus projekta. 

Naime, predavanja će u ožujku isticati važnu poveznicu između brige o mentalnoj higijeni koja često ide pod ruku s tjelesnom aktivnosti.  

Što očekivati od predavanja?

U trenutnim vremenima sve užurbanijeg života zbog kojeg je sve veći broj pojedinaca tjelesno neaktivan, uočena je korelacija koju fizička aktivnost ima na naša psihička stanja. Upravo zbog spomenute ubrzanosti, kod mnogih se javlja želja da se nepovoljne navike promijene preko noći, ali se zbog manjka edukacije i personaliziranog pristupa od istih ubrzo odustaje.

„Na tom putu susrećemo zamke i prepreke koje teško svladamo i često odustanemo zaključujući kako to nije za nas“, ustvrdio je profesor Glavaš, izlagač skorašnjeg predavanja.

Pronalazak načina vježbanja koji nam odgovara i koji može biti provediv na duge staze zato je od krucijalne važnosti.

Stoga će se na dolazećoj edukaciji obrađivati mehanizmi djelovanja tjelesne aktivnosti, a prisutni će pokušati dokučiti koji im pristup najviše odgovara kako bi s produktivnim radom na sebi nakon predavanja što prije mogli započeti.

Kako bi rezervirali svoje mjesto na jedinstvenom događaju kojeg i ovog puta organizira tim Evaluacije unutar naše Udruge, prijavu dovršite putem sljedeće forme.

Saznaj više!

Za pravovremene informacije o svim predavanjima projekta It starts with you, uz kvalitetan sadržaj sa cijelog spektra tema koje zanimaju studentsku populaciju – nastavi pratiti web stranicu. Ažurni smo i na društvenim mrežama pa naše profile pronađi na Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Za dodatnu dozu zabave i vijesti iz Udruge pretplati se na newsletter kojeg ti bez iznimke šaljemo dvaput svakog mjeseca. 

Ostale objave

21. 03. 2023.

Karijerni aerodrom je za ovu godinu zatvorio svoje piste!

U proteklom tjednu, od 13. do 17. ožujka, održala su se online predavanja i radionice u sklopu projekta Karijerni aerodrom.

20. 03. 2023.

Što su superfood namirnice?

Ponekad nam pravilna prehrana nije prioritet, no pomoću namirnica zvanim Superfood, bogatih mineralima i vitaminima možemo znatno ...

20. 03. 2023.

Proslavili smo rođendan s vama!

Rasprodali smo Ritam grada i proslavili 19. rođendan

19. 03. 2023.

Svoje komunikacijske vještine unaprijedi i ove godine u sklopu projekta Presentation skills

U sklopu projekta Presentation skills održati će se mnoga predavanja koja će predvoditi stručnjaci

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri