eStudent Logo
Održano drugo izdanje Career Match Day-a: mladi entuzijasti financijskog i ICT sektora kriju se i u Rijeci!

Održano drugo izdanje Career Match Day-a: mladi entuzijasti financijskog i ICT sektora kriju se i u Rijeci!

Autor: Goran Terzić, 09. 05. 2022.

Škrinju krcatu poslovnim mogućnostima, 28. travnja, otvorili su riječki studenti predstavivši se poduzećima iz područja financija i informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Online izdanje Career Match Day-a (CMD), u organizaciji riječkog tima STARTER, i ovoga je puta odisalo izvrsnošću kojoj su pridonijeli motivirani studenti i poduzeća koja su mladim entuzijastima spremna dati priliku za dokazivanje.

Kratkim intervjuima do potencijalne suradnje

Ovaj jednodnevan speed dating događaj već drugu godinu zaredom studentima riječkog sveučilišta i veleučilišta pruža iskustvo razgovora za posao, potencijalno pripravništvo ili zapošljavanje, ali i feedback kao smjernicu za napredak i predstavljanje na budućim razgovorima za posao.

Ove godine, Career Match Day bio je usmjeren na studente s područja ekonomije – financije te one koji svoju karijeru planiraju ostvariti u informacijsko-komunikacijskom sektoru. Događaj je otvoren u 10 sati prvim krugom razgovora, a zatvoren je posljednjim krugom u 16 sati i 30 minuta. Ukupno je održano 17 krugova intervjua. Prijavljeni kandidati imali su priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća koja su bila podijeljena u tri grupe:

  • financije - KPMG Croatia d.o.o. za reviziju i Erste&Steiermarkische Bank d.d.,
  • ICT1 - 2e Systems, dSPACE i Factory,
  • ICT2 - Ericssson Nikola Tesla, Assist Digital te IN2 grupa.

Selekcijski intervjui trajali su po 8 minuta pa su studenti morali biti sažeti i samouvjereni kako bi se predstavili u najboljem svjetlu. Zatim je uslijedilo dvominutno obostrano davanje povratnih informacija. Tako su poduzeća predala ukupno 46 feedback-ova studentima, dok su studenti predali 63 feedback-a poduzećima.

Da se koncept CMD-a pokazao uspješnim dokazuje činjenica da je nekoliko poduzeća zatražilo životopise motiviranih studenata koje će kontaktirati u vezi daljnje suradnje. Pohvale studenata na račun organizacije projekta također nisu izostale. Istaknuli su da im se svidio odabir poduzeća kao i komunikativnost te opuštenost poslodavaca

Ishod event-a dokazuje da se radi o pozitivnom iskustvu za riječke studente koji su na brz i inovativan način imali priliku predstaviti svoje kompetencije poduzećima koja većinski dolaze iz Zagreba te potencijalno dobiti priliku za daljnju poslovnu suradnju i napredovanje.

Saznaj više!

Dodatne informacije o ovome i drugim projektima u organizaciji tima STARTER potraži na web stranici ili društvenim mrežama – Facebook i Instagram. No, eSTUDENT priprema i mnogo drugih zanimljivih projekata o kojima se možeš informirati putem službene web stranice ili na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima. Ako pak želiš uvijek biti u tijeku s novostima koje donosimo, pretplati se na naš newsletter koji te vodi do mnoštva prilika, zanimljivih događanja i super zabave.

Ostale objave

31. 01. 2023.

Širok spektar poduzeća i ove godine sudjeluje na natjecanju LUMEN Development!

Na ovogodišnjem natjecanju u izradi web i mobilnih aplikacija izvrsne prilike za upoznavanje potencijalnih suradnika u budućnosti ...

30. 01. 2023.

Upoznajte partnerska poduzeća natjecanja LUMEN Data Science!

Naša partnerska poduzeća velikim dijelom omogućuju održavanje LUMEN Data Science natjecanja

28. 01. 2023.

Upoznaj PwC: Svoje potencijalno radno mjesto

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 3. veljače kako bi posjetili PwC

28. 01. 2023.

Znanost za sve: umjetna inteligencija budućnost je čovječanstva

Koliki utjecaj umjetna inteligencija i digitalna transformacija imaju na čovječanstvo otkrio nam je prof. dr. sc. Nenad Bolf

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri