eStudent Logo
Održan peti Career Speed Dating: online verzija spojila je poduzeća i studente

Održan peti Career Speed Dating: online verzija spojila je poduzeća i studente

Autor: Marija Brusić, 12. 12. 2020.

Peto izdanje Career Speed Datinga uspjelo je spojiti 44 poduzeća s više od 200 studenata STEM područja. Spoj intervjua i speed datea održao se putem Zoom platforme od 8. do 10. prosinca. Organizatori, Centar karijera FER-a i eSTUDENT, su se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva brinuli da sve ide po planu. 

Poduzeća i studenti otkrili svoje dojmove o događaju

U protekla tri dana, poduzeća su 12 sati intervjuirala studente. Svaki intervju trajao je osam minuta. U tih osam minuta studenti su imali priliku upoznati se s predstavnicima poduzeća te možda dobiti priliku za posao iz snova, a poduzeća su se mogla predstaviti studentima i pronaći najbolje kandidate za poslove koje nude. Nešto više o motivaciji za prijavu rekao nam je Luka Abrus, suosnivač i direktor FIVE agencije “Sudjelujemo od prvog dana i jako puno ulažemo u suradnju sa studentima. Od vještine koje držimo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva do studentskih praksi koje organiziramo i u firmi puno ulažemo u edukaciju mladih i mentoriranje mladih. Godišnje valjda uzmemo oko 30, 40 novih studenata.” Davor Jambrešić, direktor Službe za poslovnu inteligenciju Croatia osiguranja otkriva: "Iskreno, ugodno sam iznenađen razinom zrelosti i razmišljanja koje studenti posjeduju. Većina prijavljenih ima jasnu viziju sebe i ideju što bi željeli raditi, tako da u razgovor s nama kao potencijalnim poslodavcima ulaze s izravnim i vrlo fokusiranim pitanjima. U svakom slučaju izuzetno nam je drago bilo provesti ovih nekoliko sati u razgovorima čime je samo potvrđeno da je razvoj kompanije usmjeren na mlade i ambiciozne kadrove u potpunosti ispravan put." HR asistetica u Spanu, Tena Šimak kaže: “Span nekoliko godina sudjeluje na Career Speed Datingu i uvijek smo imali dobra iskustva. Povezivanjem nas iz kompanija i studenata uvijek se upozna puno zanimljivih ljudi. Još nam je i draže ako netko od njih postane i kolega ili kolegica.” Šimun Šprem s Fakulteta elektrotehnike i računarstva s nama je podijelio studentsku perspektivu: “Volio bih pronaći posao ne samo iz financijskih razloga, već da nešto naučim. Zadovoljan sam online izdanjem. Vjerujem da bi fizički bilo puno bolje, ali zbog korone bolje od ovoga nije moglo biti.”

Saznajte više!

Ako želite saznati više o Career Speed Datingu ili sličnim projektima, pratite stranice Centra karijera FER-a ili udruge eSTUDENT.

Ostale objave

18. 01. 2021.

Prijave poduzeća za Business Matchmaker su otvorene!

Prijavite se za sudjelovanje na ovogodišnjem Business Matchmakeru koji će, s pomakom u budućnost, osvanuti u online obliku!

16. 01. 2021.

LUMEN Week završavamo područjem Data science: prijave u ožujku!

LUMEN Week završili smo panelom na području Data sciencea na kojem smo razgovarali s predstavnicima partnerskih poduzeća.

15. 01. 2021.

Treći dan LUMEN Weeka posvećen području BUSINESS: Prijave u ožujku!

Treći dan LUMEN Weeka posvećen LUMEN Businessu predstavio je partnerska poduzeća te najavio datume prijava i predstavljanja poslov...

14. 01. 2021.

Prijave za LUMEN Engineering su počele!

Odvaži se na inovacije i postani dio LUMEN Engineeringa!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri